Nieuws Wielrennen

 • OJC competitie zondag 8 april van start in Almelo

  De OJC competitie (oostelijke jeugd competitie) is een competitie welke is op gezet voor de beginnende jeugd wielrenner, 8 tot en met tot en met 16 jaar (nieuweling). Deze competitie wordt gehouden bij verschillende verenigingen in het district Oost.

  Het doel van deze competitie is om beginnende jeugdwielrenners (jongens/meisjes) te laten beleven hoe het is om een wedstrijd te rijden met leeftijds genoten. Om aan deze wedstrijd deel te nemen is alleen een KNWU basis-licentie nodig, iets wat alle jeugdleden bij ETP heeft. Maar ook renners en rensters met een licentie zijn welkom op de competitie.

  De OJC competitie wordt niet, zoals bij de KNWU, in categorieën gereden maar in divisies. Hoe sterker je bent, hoe hoger je in de divisie terecht komt. Hierdoor zullen renners van gelijke niveau met elkaar in 1 wedstrijd rijden, wat de sportiviteit te goede komt.

  De wedstrijd worden op de volgende data gehouden:

  zondag 08-4-2018 AWV de Zwaluwen Almelo Tijdrit Criterium 10.00 uur
  zondag 03-6-2018 AR & TV de Adelaar Apeldoorn Criterium 10.00 uur
  Zondag 24-6-2018 WSV de Zwaluwen Deventer Afvalkoers Criterium 12.30 uur
  Zondag 08-7-2018 OWC Oldenzaal Criterium 10.00 uur
  Zondag 09-9-2018 ETP Zutphen Criterium 10.00 uur
  Zondag 23-9-2018 RTC de Stofwolk Eibergen Ploegentijdrit Criterium 10.00 uur

  Wil je meedoen aan deze competitie dan kun je, je naam doorgeven aan coordinator.wielrennen@etp-zutphen.nl

  As zondag (8 april) is de eerste wedstrijd in Almelo

  Er zal gestart worden met een proloog om de indeling van de divisies te bepalen. Graag willen ze de deelnemers verzoeken om op tijd aanwezig te zijn. Inschrijven kan vanaf 08.30 uur tot 09.45 uur. Start van de wedstrijden om 10.00 uur stipt. Op dit moment zijn ze de 100 inschrijvingen al gepasseerd.

  Meer informatie op de website van de OJC, en op FB 

   

 • Selectie procedure NK-wegwielrennen Jeugd

  Wil je als jeugd-wielrenner deelnemen aan het NK-weg, dien je hiervoor te klasseren. Alleen de beste 5 tot 10 renners (afhankelijk van de toegekende plekken door de KNWU) uit het district Oost zullen mogen deelnemen aan dit NK. Dit geldt voor zowel jongens als meisjes. In dien je wilt deelnemen moet de naam van de renner bij het district bekend zijn. Hiervoor moet je een mail aan mij sturen (coordinator.wielrennen@etp-zutphen.nl) ik zal je naam dan doorgeven aan het district. Een aantal renners hebben hun naam al doorgegeven. Pas wanneer je naam bekend is bij het district worden je punten meegenomen voor het NK.

  Om het NK te kunnen rijden heb je wel een licentie nodig!

  Hieronder het reglement

  Alle jeugdwedstrijden die in de periode 1 april - 26 mei worden gehouden in district Oost gelden als klassementswedstrijden. Het betreft de volgende wedstrijden:

  01 April Doetinchem
  07 April Zwolle
  15 April Apeldoorn
  22 April Eibergen
  28 April Nijverdal

  05 Mei Oldenzaal
  12 Mei Kampen
  19 Mei Enter

  26 Mei Hasselt

  Van elk van deze wedstrijden wordt (door de KNWU-jury) een uitslag gemaakt met daarin alle deelnemende renners. Aan de hand van deze lijst zullen zowel de jongens als de meisjes punten krijgen conform de plaats die hij/zij in die uitslag heeft. Deze lijst wordt dus niet geschoond!

  De jeugdcommissie maakt van deze uitslag lijst met daarin alleen de renners uit district Oost die willen deelnemen aan het NK. Deze versie zal bestaan uit een jongensdeel en een meisjesdeel.

  Onderstaand de punten die je krijgt conform de uitslag die je rijdt.

   

  1e plaats 50,1 punten
  2e plaats 45 punten
  3e plaats 41 punten
  4e plaats 38 punten
  5e plaats 35 punten
  6e plaats 33 punten
  7e plaats 31 punten
  8e plaats 29 punten
  9e plaats 27 punten
  10e plaats 25 punten
  11e plaats 24 punten
  12e plaats 23 punten
  13e plaats 22 punten
  14e plaats 21 punten
  15e plaats 20 punten
  16e plaats 19 punten
  17e plaats 18 punten
  18e plaats 17 punten
  19e plaats 16 punten
  20e plaats 15 punten
  etc. etc.
  30e plaats en verder 5 punten

  Uiterlijk voor de volgende wedstrijd wordt het nieuwe tussenklassement naar alle jeugdsecretariaten in het district gestuurd. De jeugdsecretariaten dragen zorg voor de verspreiding van het tussenklassement onder hun jeugdrenners. Opmerkingen t.a.v. deze tussenklassementen kunnen via het jeugdsecretariaat worden gedaan, op- en aanmerkingen door ouders of renners worden niet in behandeling genomen.

  Voor 26 maart a.s. dient iedere vereniging aan te gegeven welke renners zich willen proberen te plaatsen voor het NK. Dit kan middels het aanmeldformulier dat bijgevoegd is. Van de renners die zich na deze datum aanmelden, worden de resultaten meegeteld vanaf de eerstvolgende kwalificatiewedstrijd na de aanmelding.

  Daarnaast gelden de uitslagen die gereden worden pas als het licentienummer van de betreffende renner is overlegd. “Is aangevraagd” is niet genoeg; een renner doet dan niet mee in de (district)uitslag.

  Voor het eindklassement tellen de beste 5 uitslagen van iedere renner. Indien er 7 of meer wedstrijden worden georganiseerd teller de 5 beste resultaten mee, indien er 6 wedstrijden worden georganiseerd tellen de 4 beste resultaten. Een jeugdrenner die zich wil proberen te plaatsen voor het NK moet aan minstens 2 selectiewedstrijden hebben deelgenomen. Dit geldt zowel voor de jongens als ook voor de meisjes.

  Een renner/renster zich ook kan aanmelden voor de selectieprocedure als de wedstrijden al gestart zijn. Hij/zij krijgt dan alleen de punten na de aanmelding. Resultaten in al verreden wedstrijden tellen niet mee voor de selectie van deze renner/renster

  Voor 1 juni bepaalt de jeugddistrictscommissie n.a.v. dit eindklassement, per categorie de lijst met deelnemers die namens district Oost mogen deelnemen aan het NK 2018. Er zijn er geen aanwijsplekken.

 • Trainingen op de weg (wedstrijd) Jeugd en senioren weer begonnen

  Afgelopen woensdag zijn we weer begonnen met de trainingen op de weg voor de Jeugd, nieuwelingen, junioren en senioren. Ondanks het slechte weer waren er toch 7 jeugdleden.

  De trainingen op de weg worden gehouden op:

  Maandag van 19 uur tot 20 uur uitfietsen (9 april 18:30 tot 19:30)

  Woensdag van 19 uur tot 20 uur Wegtraining (11 april van 18:30 tot 19:30)

  Vanaf Mei zullen de trainingen voor de Oudere jeugd en senioren worden verlengd naar 20:30/21:00 uur

  In de loop van het seizoen willen we gaan proberen om specifiek voor de nieuwelingen, junioren en senioren om op dinsdag en donderdag specifieke trainingen te gaan uitvoeren, denk aan duurtraining, interval en klimtrainingen. Zo gauw we de begeleiding rond hebben zullen we dit gaan melden op onze website.

  Dit seizoen willen we met de nieuwelingen, junioren en senioren los van de jeugd gaan trainen. Hierdoor kunnen we hen een betere en specifiekere training geven. We zijn hierbij echter afhankelijk van voldoende aanwezigheid van trainers. dit zullen we specifiek gaan vermelden in de agenda.

  Om bovenstaande te realiseren zijn we altijd nog opzoek naar mensen die ons (trainers) willen assisteren. Wil je meer informatie laat het ons weten.

  Marc Bloem

  Coordinator wegwielrenner

   

 • Kennismakingsavond nieuwe en toekomstige leden di 15 mei 19:30

  Op dinsdagavond 15 mei en dinsdagavond 25 september van 19:30 - 21:00 houden we een informatieve bijeenkomst
  in het clubgebouw van onze Wielersportvereniging speciaal voor nieuwe leden, ouders van nieuwe leden en mensen welke overwegen te gaan fietsen bij onze vereniging.

  Wat is er allemaal te doen bij Wielersportvereniging ETP Zutphen ?
  Hoe zit het met bonden KNWU en NTFU ?
  Welke disciplines zijn er in de wielersport ?
  Informatie over de Jeugd, Volwassenen wedstrijdparticipatie, evenementen, etc etc
  Welke fiets moet ik kopen, hoe zit hem met de kleding ?

  Allemaal vragen welke wij vaak horen. Op deze avond kunnen we hopelijk veel vragen beantwoorden
  en krijgt de bezoeker een goed beeld van onze vereniging en wat er allemaal te doen is.

  Natuurlijk is er al veel informatie te vinden op onze website : www.etp-zutphen.nl

  Als er nu al vragen zijn welke niet kunnen wachten, mail naar : info@etp-zutphen.nl

  We zien u graag op 1 van onze informatieavonden !

 • Wegtraining gaat vandaag niet door (28-3-2018)

  Ivm het slechte weer hebben we besloten de wegtraining vandaag te annuleren, ivm Pasen is er 2de paasdag geen uitfietsen . De volgende wegtraining is woensdag 4 april 2018

   

 • Zomeravond Competitie Deventer 2018

  Net als vorig jaar organiseert WSV de Zwaluwen weer een Jeugd Zomer Avond Competitie (ZAC).

  Het uitgangspunt is om renners op en laagdrempelige manier renners kennis te laten maken met het rijden van wegwedstrijden, of om wedstrijdrenners te kunnen laten trainen in wedstrijdverband.

  De wedstrijden worden geren op het clubparcours aan de Borgelerdijk in Deventer (Sportpark keizerslanden) en zijn bedoeld voor de jeugdcategorieën tot en met categorie 7, verdeeld over wedstrijdklassen naar leeftijd.

  In totaal worden er 6 wedstrijden verreden, die allemaal starten om 18:45 uur en voor 20:00 uur weer zijn afgelopen.

  Dit zijn alvast de data:

  • Dinsdag 17 april 2018
  • Dinsdag 8 mei 2018
  • Dinsdag 29 mei 2018
  • Dinsdag 19 juni 2018
  • Dinsdag 10 juli 2018
  • Dinsdag 11 september 2018

  Wij rekenen weer op een mooie opkomst. Wil je ook mee rijden? geeft dit dan even aan bij één van de trainers.

   

  P.S. Voor de categorieën vanaf Nieuwelingen organiseert WSV de Zwaluwen ook een ZAC, deze competitie is elke woensdagavond vanaf 19.00 uur. De eerste wedstrijd is 18 april.

 • Verlichting aan op de fiets !

  Fietsverlichting in orde, voor de komende periode !!

  Het begint s'avonds al weer vroeger donker te worden. Wij gaan natuurlijk gewoon door met de fiets trainingen, ook in het donker op het verlichte parkoers en ook op de weg. Zorg ervoor dat als je gaat trainen of met de fiets naar de training gaat de fietsverlichting in orde is. De laatste tijd blijken er steeds meer jeugdleden op de fiets naar de training te komen, terwijl hun fietsverlichting niet in orde is. Dit levert regelmatig gevaarlijke situaties op. Om ongelukken te voorkomen verzoeken we de ouders erop toe te zien dat de fietsverlichting bij hun kinderen in orde is, en misschien nog wel belangrijker dat ze de verlichting ook aanzetten. Ook geldt natuurlijk voor de volwassenen dat ze de verlichting op de fiets voor elkaar dienen te hebben.

  verlichting-fiets

 • Ronde van Zutphen 2 augustus 2017

  A.s. woensdag 2 augustus vindt er in de historische binnenstad van Zutphen weer 'De ronde van Zutphen' plaats. De ronde van Zutphen is in het midden van de week een geweldig evenement om de plaatselijke helden van Zutphen van dichtbij mee te maken.

  Parcours
  De start vindt plaats op de Houtmarkt waarna de renners over de kasseien langs de terrassen via de Groenmarkt links af de lange Hofstraat inslaan. Via de Martinetsingel en de Pelikaanstraat komen de renners weer op de Houtmarkt.

  Om 18:00 uur vindt de start plaats van de Amateurs, Sportklasse en Junioren met onder anderen onze eigen ETP'er Joren Bloem. Na 50 km weten we wie de winnaar is.

  Om 19:30 vindt de start van de Elite en belofte plaats met daarin ondermeer Yannick Vrielink, Olav Wallinga, Beau Duvigneau en Maikel Willemsen. Zij rijden een wedstrijd over 80 KM.

  Zware koers
  Het beloofd woensdag een mooie dag te worden dus kom allen kijken naar deze prachtige koers midden door onze historische binnenstad! De Ronde van Zutphen is bekend en volgens sommigen zelfs berucht. Het is een wedstrijd waarbij geen enkele meter gemakkelijk loopt, met veel bochten en natuurlijk het vals plat en de klinkers zorgen elk jaar voor een waar spektakel in Zutphen.
  Het zware parcours veroorzaakt vaak een grote schifting in het peloton waardoor er een open strijdt ontstaat. Een open strijdt die vaak wordt gewonnen door de sterkste. Dat maakt de Ronde van Zutphen een geweldig koers om te rijden en om als toeschouwer vanuit de terrassen te bekijken.

  ronde van Zutphen langs de terrassen

 • 1 juni 2017 19:30 ETP bij RTL Nieuws

  Op 31 mei is er met de jeugd getraind op het industrieterrein de Revelhorst. Een cameraman van RTL 4 heeft opnamen gemaakt voor RTL nieuws voor het item trainen op onmogelijke slechte industrieterreinen. Vanuit de auto maakten we leuke opnamens. De uitzending is op 1 juni om 19.30 uur en duurt wellicht maar 20 seconden!
  rtl

 • Sport Roefelen 24 juni bij ETP

  Wat is roefelen?
  We gaan Sport-Roefelen in Zutphen. Tijdens de Sport-Roefeldag, die wordt georganiseerd op zaterdag 24 juni kunnen kinderen van de basisschool actief kennismaken met allerlei verschillende sporten bij verschillende sportclubs- en verenigingen in Zutphen.
  Roefelen is Vlaams en het betekent ontdekken of snuffelen. Met een groepje snuffelen de kinderen die dag aan de grotemensenwereld. En dat is leuk!
  Sport Roefelen
  Wil jij ook wel eens wielrennen, mountainbiken, korfballen, volleybal spelen of meekijken in het zwembad? Wil je dansen of touwtrekken? ervaren wat Judo of Fitness is? Tijdens de Sport-Roefeldag kan je dit allemaal doen en nog veel meer.
  Roefelen is gratis en er is plaats voor 200 kinderen. Zit jij in groep 6 en 7 van de basisschool? Dan mag jij je opgeven met een groepje van 4 kinderen en 1 begeleider. Samen maken wij er een hele leuke dag van.
  Graag tot ziens op de Roefeldag in Zutphen!
  http://roefeldag-zutphen.nl/index.php?p=bedrijf&bedrijfid=121

Artikelen 1 tot 10 van 54 in totaal

Pagina:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5
 6. 6