Nieuws Wielrennen

 • Verlichting aan op de fiets !

  Fietsverlichting in orde, voor de komende periode !!

  Het begint s'avonds al weer vroeger donker te worden. Wij gaan natuurlijk gewoon door met de fiets trainingen, ook in het donker op het verlichte parkoers en ook op de weg. Zorg ervoor dat als je gaat trainen of met de fiets naar de training gaat de fietsverlichting in orde is. De laatste tijd blijken er steeds meer jeugdleden op de fiets naar de training te komen, terwijl hun fietsverlichting niet in orde is. Dit levert regelmatig gevaarlijke situaties op. Om ongelukken te voorkomen verzoeken we de ouders erop toe te zien dat de fietsverlichting bij hun kinderen in orde is, en misschien nog wel belangrijker dat ze de verlichting ook aanzetten. Ook geldt natuurlijk voor de volwassenen dat ze de verlichting op de fiets voor elkaar dienen te hebben.

  verlichting-fiets

 • Ronde van Zutphen 2 augustus 2017

  A.s. woensdag 2 augustus vindt er in de historische binnenstad van Zutphen weer 'De ronde van Zutphen' plaats. De ronde van Zutphen is in het midden van de week een geweldig evenement om de plaatselijke helden van Zutphen van dichtbij mee te maken.

  Parcours
  De start vindt plaats op de Houtmarkt waarna de renners over de kasseien langs de terrassen via de Groenmarkt links af de lange Hofstraat inslaan. Via de Martinetsingel en de Pelikaanstraat komen de renners weer op de Houtmarkt.

  Om 18:00 uur vindt de start plaats van de Amateurs, Sportklasse en Junioren met onder anderen onze eigen ETP'er Joren Bloem. Na 50 km weten we wie de winnaar is.

  Om 19:30 vindt de start van de Elite en belofte plaats met daarin ondermeer Yannick Vrielink, Olav Wallinga, Beau Duvigneau en Maikel Willemsen. Zij rijden een wedstrijd over 80 KM.

  Zware koers
  Het beloofd woensdag een mooie dag te worden dus kom allen kijken naar deze prachtige koers midden door onze historische binnenstad! De Ronde van Zutphen is bekend en volgens sommigen zelfs berucht. Het is een wedstrijd waarbij geen enkele meter gemakkelijk loopt, met veel bochten en natuurlijk het vals plat en de klinkers zorgen elk jaar voor een waar spektakel in Zutphen.
  Het zware parcours veroorzaakt vaak een grote schifting in het peloton waardoor er een open strijdt ontstaat. Een open strijdt die vaak wordt gewonnen door de sterkste. Dat maakt de Ronde van Zutphen een geweldig koers om te rijden en om als toeschouwer vanuit de terrassen te bekijken.

  ronde van Zutphen langs de terrassen

 • 1 juni 2017 19:30 ETP bij RTL Nieuws

  Op 31 mei is er met de jeugd getraind op het industrieterrein de Revelhorst. Een cameraman van RTL 4 heeft opnamen gemaakt voor RTL nieuws voor het item trainen op onmogelijke slechte industrieterreinen. Vanuit de auto maakten we leuke opnamens. De uitzending is op 1 juni om 19.30 uur en duurt wellicht maar 20 seconden!
  rtl

 • Sport Roefelen 24 juni bij ETP

  Wat is roefelen?
  We gaan Sport-Roefelen in Zutphen. Tijdens de Sport-Roefeldag, die wordt georganiseerd op zaterdag 24 juni kunnen kinderen van de basisschool actief kennismaken met allerlei verschillende sporten bij verschillende sportclubs- en verenigingen in Zutphen.
  Roefelen is Vlaams en het betekent ontdekken of snuffelen. Met een groepje snuffelen de kinderen die dag aan de grotemensenwereld. En dat is leuk!
  Sport Roefelen
  Wil jij ook wel eens wielrennen, mountainbiken, korfballen, volleybal spelen of meekijken in het zwembad? Wil je dansen of touwtrekken? ervaren wat Judo of Fitness is? Tijdens de Sport-Roefeldag kan je dit allemaal doen en nog veel meer.
  Roefelen is gratis en er is plaats voor 200 kinderen. Zit jij in groep 6 en 7 van de basisschool? Dan mag jij je opgeven met een groepje van 4 kinderen en 1 begeleider. Samen maken wij er een hele leuke dag van.
  Graag tot ziens op de Roefeldag in Zutphen!
  http://roefeldag-zutphen.nl/index.php?p=bedrijf&bedrijfid=121

 • Joren Bloem 3e in ründ um Duren

  IMG_3465 Afgelopen zondag was het Junioren team van Achterhoek 2000 aanwezig bij de klimwedstrijd ründ um Duren. Een klimwedstrijd over 92 km met 1800 hoogtemeters. Een mooie en tegelijk zware wedstrijd in de Eifel.

  Namens ETP Zutphen zaten Joren Bloem en Jip Steman in de Achterhoek 2000 ploeg.

  Al vanaf de start werd er flink door de jongens doorgetrokken, hierdoor waren na de eerste 50 km en vier klimmetjes nog maar vier jongens van A2000 aanwezig in het sterk gedunde peloton welke toen nog maar uit 40 renners bestond. De junioren van A2000 werkte goed samen en hielden het tempo hoog. Vooral Joren was gebrand op revanche op de lekke band in de ronde van Gelderland. Op de één na laatste klim trok hij ten aanval. Met nog drie renners (twee belgen en een duitser) wisten zij te ontsnappen uit het peloton. Net op dat moment dat Joren ten aanval trok had Jip pech met zijn versnelling waardoor hij de wedstrijd moest verlaten. Toch was Jip goed op weg voor een mooie klassering, en dat in zijn eerste jaar als wegrenner en junior!

  Joren trok flink door in de kopgroep en verrichte veel kopwerk om de afstand tot het peloton te vergroten. Mede geholpen door zijn ploeggenoot Sam Gademan die goed afstopte in het peloton, werd er door de kopgroep een voorsprong behaald van 50sec. Deze inspanning was echter te groot om de ontsnapping op 10 km van de streep, van de uiteindelijke winnaar Thibaut Ponsaert, uit de kopgroep te pareren. Uit eindelijk wist Joren op de streep nog een mooie derde plek te behalen, en met een uiteindelijke voorsprong van 40 sec op het peloton een zeer nette klassering.

  IMG_3414 IMG_3413

 • SIJC Competitie 11 en 12 maart in Zutphen

  De SIJC competitie is een serie van trainingswedstrijden en heeft als doel om wedstrijdrijders de kans te geven zich optimaal voor te bereiden op de officiële KNWU wedstrijden die vanaf april van start gaan.

  Deelname aan de SIJC competitie staat open voor renners die beschikken over tenminste een KNWU basis lidmaatschap en/of KNWU licentie. Deelname zonder basislidmaatschap/licentie is in verband met de benodigde verzekering niet mogelijk. Ook is het niet mogelijk om ter plekke een daglicentie aan te schaffen.

  Op 11 en 12 maart 2017 organiseert ETP Zutphen twee wedstrijden in de SIJC competitie. Deze vinden plaats op het industrieterrein op de Mars in Zutphen.

  De kalender ziet er als volgt uit :

  Zaterdag 4 maart: Eibergen / de Stofwolk / Sportpark Bijenkamp
  Zondag 5 maart: Aalten / de Peddelaars / volgt
  Zaterdag 11 maart: Zutphen / WSV ETP Zutphen / Industrieterrein de Mars
  Zondag 12 maart: Zutphen / WSV ETP Zutphen / Industrieterrein de Mars
  Zaterdag 18 maart: Deventer / WSV de Zwaluwen / Sportpark Keizerslanden
  Zondag 19 maart: Doetinchem / Zwaluwen Doetinchem / Vredestein
  Zaterdag 25 maart: Deventer / WSV de Zwaluwen / Sportpark Keizerslanden
  Zondag 26 maart: Doetinchem / Zwaluwen Doetinchem / Vredestein

  Alle wedstrijden op zaterdag starten om 13.00, de wedstrijden op zondag om 10.00

  25024549055_834b28b9e3_o
  Meer informatie over de SIJC op www.sijc.nl en www.facebook.com/sallandijsselstreekcompetitie/

  NB: de starttijden zijn richttijden die op de dag zelf nog enigszins kunnen afwijken.

 • Clinic Baanwielrennen Wielersportvereniging ETP Zutphen

  Zondag 15 januari 2017 van 09:00 - 12:00 heeft onze vereniging de gehele wielerbaan bij Omnisport in Apeldoorn afgehuurd en het plan is dan om op deze dag met zoveel mogelijk ETP-leden daar te gaan rijden (Max 70 personen). We krijgen een indeling van 2 groepen van 09:00 - 10:30 en een groep van 10:30 - 12:00. Van 12:00 - 13:00 drinken we in het restaurant gezellig nog wat na (op eigen kosten). We kijken eerst wie er allemaal komen en aan de hand daarvan bekijken we hoe we het programma gaan insteken, zodat een ieder op zijn en haar niveau, met en zonder ervaring lekker kan gaan knallen op de baan !

  Alle ETP-leden en alle leeftijden mogen en kunnen hier aan mee doen.
  Kosten bedragen 15 Euro per persoon
  We hebben 3 trainers , 3 mechaniciens en 1 EHBO-er tot onze beschikking die dag.
  Fietsen worden geregeld en zijn aanwezig. Neem, als je deze hebt, wel je eigen SPD-pedalen mee en schoenen mee ! Als je een eigen baanfiets hebt, kun je die natuurlijk ook meenemen.
  Inschrijven kun je je via de pagina :
  https://inschrijven.etp-zutphen.nl/clinic-baanwielrennen/
  Maximaal 70 deelnemers, dus schrijf je tijdig in !

  Vlak voor die tijd zullen we een mail sturen met daarin het definitieve programma.

  Bestuur van Wielersportvereniging ETP Zutphen

 • Verge Masters Cycling Team en Wielersport Vereniging ETP Zutphen gaan samenwerken

  Verenigen is samenwerken.

  Wielersportvereniging ETP Zutphen en het Verge Masters Cycling Team gaan samenwerken en zien in de samenwerking de meerwaarde als individu maar ook als ploeg en vereniging.
  Beide partijen zijn dat overeengekomen onder de noemer verenigen is samenwerken.
  Zowel de ETP als het Verge Masters Cycling Team gaan daarin kennis en praktische zaken met elkaar uitwisselen om daarin te  kunnen blijven innoveren en te ontwikkelen denk daarbij onder andere aan kennis overdracht en het begeleiden van wedstrijdrenners van de vereniging met hun fysieke en mentale weerbaarheid in wedstrijdverband.
  Het Verge Masters Cycling Team bestaat uit renners die afkomstig zijn uit de regio en uitkomen in de UCI master klasse.
  Zij rijden nationale, internationale en regionale wedstrijden in het veld en op de weg.
  In het wegseizoen 2016 zijn door de renners van het team al de nodige podiumplaatsen behaald, waaronder 10 overwinningen en 20 top 3 plekken in nationale en internationale wegwedstrijden.
  Wielersportvereniging ETP Zutphen en het Verge Masters Cycling Team kenmerken zich beide door de termen: nuchterheid, wilskracht, daadkracht, flexibiliteit, teamspirit maar vooral plezier hebben en uitstralen in de doelen die worden nagestreefd en zijn met de samenwerking dan ook zeer content omdat te verenigen.

  Facebook pagina Verge Masters Cycling Team : Verge Masters Cycling Team

 • Rodny Haveman gaat voor de Stelvio Challenge

  Rodny e.j. Haveman

  Prestatie voor het goede doel.
  Ik heb voor het aankomend jaar besloten om niet alleen voor mezelf te fietsen maar ook voor het goede doel.......rodney

  Dit doel is http://www.stichting-pim.nl/.
  Dit zal ik doen via de http://www.stelviochallenge.nl/.
  Dit is een challenge die duurt van 27 juni tot 1 juli 2017.

  de reden dat ik dit doe is omdat ouders met ernstig zieke dan wel gehandicapte kinderen het steeds moeilijker hebben om hun kinderen de zorg te geven en te bieden die ze nodig hebben. Dit door steeds duurdere zorgkosten en steeds meer bezuinigingen.
  Ook zag ik van de week een filmpje op tv over een gezin dat elke dag hun gehandicapte zoon in en uit een gewone gezinsauto moesten tillen omdat er geen geld of subsidie mogelijk was.

  En dit zijn nou precies de dingen waar stichting Pim voor staan.
  Dus sponsor mij als ik in juni op woensdag de Cavia, donderdag de Cancano en op de vrijdag de Stelvio ga bedwingen via alle drie de kanten( althans dit is mijn doel)rodney1

  Sponsoren kun je mij via www.stelviochallenge.nl , klik op de button Deelnemers en zoek mijn profiel, aanklikken en klik op sponsor mij en de instructies volgen tot het einde.
  Alvast bedankt voor alle steun.
  Sportieve groet Rodny, medewerker Wasco afdeling Retouren en Garantie te Twello.

   

   

  dia2

 • 5e OJC competitie bij ETP Zutphen zondag 11 september

  As zondag is voor de jeugdwielrenners een OJC competitie in Zutphen. Deze wordt gehouden op industrieterrein De Mars in Zutphen.

  De OJC competitie is speciaal in het leven geroepen voor de Jeugd Wielrenners(rensters) die het nog te vroeg vindt voor landelijke KNWU competities. Het is een echte opstart wedstrijd.

  We starten zondag om 10 uur met de eerste wedstrijd, ivm inschrijvingen dient iedereen wel om 9:30 aanwezig te zijn.

  Voor zondag zijn we nog op zoek naar vrijwilligers die ons kunnen helpen

  Meer informatie kun je bij Marc krijgen

  Meer informatie over de wedstrijd kun je verder op onze site vinden

Artikelen 1 tot 10 van 48 in totaal

Pagina:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5