Achterhoek 2000

Cyclingteam Achterhoek 2000

Cyclingteam Achterhoek 2000

Samenwer­king tussen Achterhoekse wielervereni­gingen

Deze samenwerking tussen verschillende Achterhoekse wielerverenigingen is opgezet om in combinaties klassiekers te kunnen rijden in Nederland. Deze klassiekers zijn voor nieuwelingen (14 en 15 jaar) en junioren (16 en 17 jaar). Omdat je alleen in ploegenverband mag deelnemen aan deze wedstrijden betekent dit voor kleine verenigingen dat zij waarschijnlijk nooit een volledige ploeg kunnen vormen. Nu is die mogelijkheid er wel!

Klassiekers zijn wielerwedstrijden die op een groot parcours worden afgelegd. De afstanden zijn langer dan de criteriums, tussen de 80 en 120 km. Ze zijn te vergelijken met etappes van de profs. Begeleidt door politiemotoren en volgauto’s rijden de jongens hun wedstrijd. Voor de jongens een ware beleving.

Enkele jaren geleden hebben de verenigingen Stofwolk Eibergen, RTV Vierakker/Wichmond, Pedelaars Aalten, Zwaluwen Doetinchem, Reto Arnhem en ETP Zutphen deze samenwerking opgezet. ETP-er John Zennipman heeft in het verleden veel voor Achterhoek 2000 betekend.

Omdat de KNWU de ploegen verplicht om in hetzelfde tenue te rijden reed Achterhoek 2000 al enkele jaren in het bekende lichtgroen. Dit jaar was het tijd voor vernieuwing. Door de medewerking van enkele sponsoren rijden de jongens dit jaar in een nieuw paars tenue. Vorige maand is de presentatie geweest van de nieuwe kleding. Hier is ook de naam van de combi-club aangepast in Cyclingteam Achterhoek 2000. De jongens rijden overigens alleen tijdens de klassiekers en officiële trainingen van Achterhoek 2000 in dit nieuwe tenue.

Namens ETP Zutphen waren dit jaar Olav Wallinga en Joren Bloem actief in Achterhoek 2000. Volgend jaar zal er een grote groep nieuwelingen weer toetreden. De belangrijkste doelstelling van Achterhoek 2000 is om nieuwelingen en junioren de mogelijkheid te bieden om deel te nemen aan klassiekers. Daarnaast wordt onder begeleiding van de trainers van de deelnemende verenigingen ook gezamenlijk getraind, zodat de nieuwelingen en junioren met hun eigen leeftijdsgenoten kunnen trainen. Op deze manier hopen we te bereiken dat meer jongens van de Achterhoekse verenigingen de aansluiting met de nationale top kunnen behalen.

Bekijk ook eens de facebook pagina van Cyclingteam Achterhoek 2000.