Jeugd

Ben jij tussen de 8 en de 18 jaar? En je vind het ook leuk om heel hard te wielrennen? Dan is jeugdwielrennen misschien wel wat voor jou. Vanaf het jaar (of seizoen) dat je 8 jaar wordt, kun je al lid worden van de vereniging en mag je meedoen.

Binnen ETP hebben we een grote jeugdafdeling, waarvan ook een groot aantal jeugdleden wielrennen. Speciaal voor die jeugd bieden wij in het zomerseizoen, van maart tot en met september jeugdtrainingen aan.

Deze jeugdtraining worden onderverdeeld in trainingen voor de jongere en voor de oudere jeugd. Hierdoor kunnen wij iedereen op zijn of haar eigen niveau trainingen geven. Naast het geven van trainingen stimuleren en begeleiden wij ook jeugd naar wielerwedstrijden. Om zo te ervaren hoe het is om in een peloton met meerdere rijders te strijden op de eerste plek.

Voor de oudere jeugd bieden wij ook legio mogelijkheden om te ervaren hoe het is om goed gecontroleerd hard te fietsen en wedstrijden te rijden. Deze ouderen jongens en meiden worden op andere momenten getraind als de jongste jeugd. Daarnaast hebben wij voor de oudere jeugd samenwerking gezocht met andere verenigingen om gezamenlijk te trainen, zodat er altijd wel een groep is welke past bij je niveau. Zo wordt er in Achterhoek 2000 door nieuwelingen en junioren gazamelijk getraind met de Pedelaars Aalten, Zwaluwen Doetinchem, Vierakker-Wichmond en de Stofwolk Eibergen.

Als je nog geen racefiets hebt, stap dan niet naar de eerste de beste winkel om er een te kopen. Informeer eerst bij de trainers van de club. Een wedstrijdfietsen moet namelijk aan bepaalde eisen voldoen. Hetzelfde geldt voor de kleding en de valhelm die je tijdens een wedstrijd moet dragen. Dus: eerst bij de trainers vragen stellen, dan pas kopen! Ook zijn er bij onze club mogelijkheden om voor een aanloopperiode een fiets te huren. Zo kun je eerst kijken of je het wielrennen ook leuk vindt.

Denk je nu van hé dat lijkt me wel wat, kom dan met je ouder(s) of begeleider(s) op één van de trainingsavonden even langs. Vraag dan naar een van de trainers of zij kan je dan de nodige informatie geven. Ook is het mogelijk dat je van te voren even belt om een afspraak te maken. Je weet dan zeker dat je iemand kunt spreken.