Trainingen

Door de jeugd tussen 8 en 13 jaar wordt er in de periode april tot en met september op maandag en woensdagavond getraind. De trainingen starten om 19 uur en duren tot 20 uur. De oudste jeugd ouder dan 13 jaar gaan daarna vaak nog een halfuurtje door. Daarnaast wordt er om de twee weken met de ouder jongens en meiden apart getraind. Hierbij zullen er vooral krachttrainingen en intervaltrainingen worden gegeven.

De eerste en de laatste trainingen in april en september starten vaak een half uur eerder en zijn wellicht iets eerder afgelopen i.v.m. het al donker worden (verlichting meenemen!). Alle trainingen staan vermeld op de agenda.

Op maandag fietsen we met de gehele groep uit. Alle aanwezige kinderen worden onderverdeeld in drie of vier groepen. Zodat er altijd een groep is welke bij je niveau of snelheid past. Ook de volwassen wedstrijdrijders fietsen dan vaak mee.

Woensdag trainen we op het industrie terrein De Revelhorst. De nadruk zal hierbij liggen op conditie en techniek.

Afhankelijk van de vorderingen op het gebied van fietsbeheersing, rijtechniek, inzicht en uithoudingsvermogen kan een renner doorstromen of teruggeplaatst worden naar een lagere of volgende groep. Een keuze om een kind naar een andere groep te plaatsen ligt bij de gezamenlijke trainers en staat niet ter discussie.

In de agenda u zien wanneer er gefietst wordt. Ook wijzigingen worden hier doorgegeven. Onder trainingsinformatie worden annuleringen van trainingen gemeld. Controleer dus voor de training altijd de website!

Laatste trainingsnieuws over wielrennen