Gisteren heeft ETP Zutphen een baanclinic gehad in het Omnisport in Apeldoorn welke zeer succes vol is verlopen.

Toen de beslissing werd genomen om exclusief voor ETP Zutphen de Wielerbaan in Apeldoorn af te huren, hadden we de hoop dat er 20 clubleden van de toervereniging en wielervereniging aanwezig zouden zijn tijdens deze clinic.

Gisteren bleek dat de behoefte er wel degelijk was om een clinc te volgen. 54 clubleden, van zowel de toer als de wieler waren aanwezig, veel meer als we hadden gehoopt. Van de 54 aanwezigen was ook de jeugd van ETP Zutphen goed vertegenwoordigd, 15 jeugdleden hadden de moeite genomen om met hun ouders af te reizen naar Apeldoorn.

baanwielrennen

De cijfers:
54 etp’ers
15 jeugdleden
16 toerleden
23 wielerleden

Nadat alle baanfietsen waren uitgeven werden we door Erik Besaris en Reint van Asselt geïnstrueerd welke regels er gelden op de wielerbaan, wat je wel moet doen of juist niet. Na deze instructie kon iedereen de baan op, waarbij er wel groepen werden gevormd om er voor te zorgen dat niet iedereen tegelijk op de baan aanwezig was. Dit zou de veiligheid niet ten goede komen.

Nadat iedereen de eerste rondjes had gemaakt en had kunnen ervaren hoe er gefietst moest worden, kwamen er steeds meer renners tegelijk de baan op. Aan het einde van de clinic reden alle ETP’ers tegelijk op de baan een geweldig gezicht.

baanwielrennen1

Dankzij de geweldige instructie van Reint en Erik kunnen we terug kijken op een geweldige dag en lijkt het erop dat we een aantal leden op de vaste trainingsdagen van de adelaar, waar ook ETP’ers aan deel kunnen nemen, zullen mogen verwelkomen.

Onder foto’s zijn wat sfeerbeelden gemaakt van de dag. Tevens zijn daar ook de foto’s te vinden van de jeugd met Tom Dumoulin en Kirsten de Wild, die na onze clinic kwamen trainen op de baan. Een succesvolle dag welke zeker herhaald gaat worden in het seizoen 2014/2015.

De youtube filmpjes hieronder: