Jarige landmacht knapt Parcours ETP Zutphen op

De Koninklijke Landmacht bestaat dit jaar 200 jaar. Ter ere hiervan trekt de Landmacht het land in en voeren ze allerlei werkzaamheden voor de samenleving uit. Eén van die projecten is het aanpassen van het veldcross/MTB parcours van ETP Zutphen. Met groot materieel komt de genie uit Wezep naar Zutphen om een lang gekoesterde wens van de vereniging in vervulling te laten gaan.  

Verenigingen in Nederland konden zich via Radio Veronica aanmelden voor een project dat de Landmacht zou kunnen realiseren. De MTB coördinator van ETP Zutphen meldde zijn club aan. Onlangs kwam het bericht dat de Landmacht het project van ETP heeft geadopteerd. De genietroepen uit Wezep gaan een compleet nieuwe opzet maken voor het parcours naast het clubgebouw van ETP.

Het aanpassen van het veldcross/MTB parcours was een lang gekoesterde wens van ETP Zutphen. Met de nodige aanpassingen biedt het parcours meer uitdaging en trainingsmogelijkheden voor de veldcross en MTB leden. Bovendien kunnen op het parcours beter wedstrijden georganiseerd worden. De vereniging is dan ook heel blij met de toezegging van de landmacht en de medewerking van de gemeente Zutphen.

Met alle betrokkenen zijn inmiddels goede afspraken gemaakt hoe het vernieuwde terrein eruit gaat zien. De eerste voorbereidingen zijn al gestart.

De genietroepen uit Wezep zullen van 22 tot en met 24 april bivak maken bij het clubhuis van ETP Zutphen aan de Laan naar Eme. De genie gebruiken deze dagen tevens als oefening. Daarom zullen ze ook met groot materieel naar Zutphen afreizen. Via het project van ETP Zutphen kan de genie aan de samenleving tonen wat ze allemaal kunnen. Het beloofd een waar spektakel te worden.
Tijdens de operatie is het betreden van het terrein in verband met veiligheid verboden. ETP Zutphen zorgt voor een plek waar publiek de werkzaamheden veilig kan bekijken.

Via Facebook (ETP Zutphen), Twitter (@etpzutphen) en de website van ETP (www.etp-zutphen.nl) kan iedereen de actie volgen.

Meer informatie:

Stan Hompe, voorzitter wieler- en toervereniging ETP Zutphen,
telefoon 0575-512607 of 06-81822590.

Voorlopige concept tekening van het aan te leggen parcours:

C__Projects_ETP2_v3 Layout1 (1)