Afgelopen maandag stond voor veel ETP’ers in Luttenberg het district kampioenschap op de kalender. In een omloop van 7 kilometer werden er in verschillende categorieën bepaald wie de district kampioen 2014 van Oost Nederland zal worden.

 

Als eerste waren de Masters 30, 40, 50 en 60 plus aan de beurt. Onder warme omstandigheden reden zij hun wedstrijd. Naar ervaringen van vorig jaar had de organisatie besloten de  30, 40, 50 en 60 plus na elkaar te laten starten, waardoor elke leeftijdscategorie zijn eigen wedstrijd had. Ferdy en Atty grepen net naast de prijzen bij de masters 50 en 60 plus en werden respectievelijk 5de en 4de.

Bij de masters 30+ finishte Erik Verstegen als 17de en Roel Siebelink als 56st

Bij de masters 40+ finishte Harm Jan Hovenkamp als 18de, Erik de Greef werd 30st

Bij de masters 50+ finishte Ferdy vd Werf als 5de, Rudi

Bij Masters 60+ finishte Atty Duijn als 4de, Date Bosma als 5de en Ge tijhaar als 9de

Bij de dames was onze Linda Scholten actief, zij kon terug kijken op een tevreden koers, Linda finishte als 6de. Na een periode van mindere koersen was zij hiermee erg tevreden.

Na de masters en damens was het de beurt aan de Junioren en Nieuwelingen. De Nieuwelingen starten 2 minuten later dan de junioren, wat achteraf te krap bleek te zijn. Al na twee ronden werden de nieuwelingen binnendoor gestuurd, zodat ze voor de junioren uit kwamen, vanaf de start werd hier namelijk hard gereden.

Uiteindelijk finishte Yannick  Vrielink als 7de, derde van het peloton en Joren Bloem als 19de, en Melvin Schiphorst finishte op 39st in een achtervolgende groep op het peloton

Bij de junioren finishte Michel Vrielink als 32st in het Peloton.

DK Luttenberg 2014

Nadat de start van de elite, beloften met 45 minuten was uitgesteld vanwege noodweer was het de beurt aan Wessel Zennipman Mart Somsen en Daan vd Esscher zijn finishte respectievelijk als 16de en 25st, Daan wist de wedstrijd niet uit te rijden.

Weer een mooi resultaat gereden door de etp’ers tijdens het DK