Afgelopen zaterdag was het voor ETP Zutphen weer zover, de ronde van Warnsveld stond op het programma. De vooruitzichten zagen er al goed uit, het zou een warme dag worden, wat de koers zwaar zou maken.

rondewarnsveldnieuw

In tegenstelling tot andere jaren werd er afgelopen zaterdag op een ander parcours gereden ivm de werkzaamheden op het oude parcours. Veel renners waren dan ook enthousiast over het nieuwe parcours, selectiever en technisch.  Er stonden drie wedstrijden op het programma, Nieuwelingen, Junioren en Masters.

rondewarnsveldjunior

Als eerste mochten de nieuwelingen van start, voor ETP stonden Yannick en Joren aan de start. Gezien de thuis wedstrijd waren ze gebrand om een goede klassering te rijden. Vanaf het begin werd de gaskraan vol opgedraaid door de nieuwelingen, mede door de warmte waren er hierdoor veel afvallers, Joren en Yannick konden goed meedraaien in het peloton. Naar 10 ronden wist de later winnaar Thijmen Arendsman te ontsnappen. Twee ronden later wist Yannick met vier mede vluchters ook te ontsnappen uit het peloton, Thijmen was toen niet meer te achterhalen.

Yannick finishte op een keurige 3de plek met enkele premies rijker, Joren wist als 15de te eindigen.

 

Als tweede was het de beurt aan de junioren, ook hier was het een ware slijtageslag mede door de warmte. Bij de junioren geen ETP’er actief. Ook hier was er een ontsnapping van een kopgroep waar uiteindelijk de winnaar uit kwam.

Helaas werd de wedstrijd bij de junioren ontsiert door een valpartij in de kopgroep, veroorzaakt door een toeschouwer die door de afzetting was gereden en niet luisterde naar de afzetters. Hierdoor moesten twee rijders uit de kopgroep worden afgevoerd naar het ziekenhuis, de toeschouwer kon na ehbo zelfstandig huiswaarts keren. Bij de junioren won Julius vd Berg.

Als laatste waren de masters aan de beurt hier stonden vier ETP’ers aan de start, Michel Klarenbeek, Eric de Greef, Fredy vd Werf en Rudi Frikking. Ook hier zorgde de warmte voor veel uitvallers.

Ook hier wist halverwege de wedstrijd Michel Klarenbeek met twee medevluchters uit het peloton te ontsnappen en wisten het peloton bijna te dubbelen. Uiteindelijk werd Michel op de streep geklopt door de andere twee vluchters en finishte als derde. Erik finishte als 9de, Ferdy als 23st, Rudie gaf halverwege op.

Ondanks het vervelende incident bij de junioren kunnen we terug kijken op een succesvolle ronde van Warnsveld waarbij twee ETP’ers op het podium wisten te rijden.

rondewarnsveldmasters