Vandaag werd onder mooi omstandigheden de clubkampioenschappen MTB/veldcross gehouden op het clubparcours van ETP Zutphen. Na de vorstperiode van afgelopen dagen was de temperatuur vandaag boven nul. Ook bleef het droog. Het kampioenschap werd goed bezocht. Maar liefst 33 rijders stonden vandaag aan de start, allen verdeeld in 4 jeugd categorieën en één senioren categorie, die bestond uit junioren, dames en iedereen ouder dan 18 jaar.

Als eerste gingen de senioren en oudste jeugd (nieuwelingen en categorie 7) van start. Zij hadden beiden een race over 45 en 35 minuten. Al in de eerste ronde ging Yannick Vrieling er vandoor, bij de eerste doorkomst lag hij op ruime voorsprong op John Zennipman en Roel Siebelink. Yannick was dit natuurlijk ook aan zijn stand verplicht, want iemand die opgesteld staat bij de junioren in de WB in Hoogerheide hoort zo’n clubkampioenschap ook te kunnen winnen. Yannick werd eerste, gevolgd door John en op de derde plek Roel.

kampioenenseniorenk

Bij de oudere jeugd (niewelingen en cat 7)stonden maar liefst 9 renners aan de start. Joost van Jaarsveld ging er bij de start als een speer vandoor. Maar bij de eerste doorkomst had Daan Borking Joost toch al op achterstand gereden. Daan hield de hele wedstrijd de koppositie en gaf deze dan ook niet meer uit handen. Joost werd uit eindelijk keurig tweede, kort daarop gevolgd door nummer drie, Ian de Greef. Die ook een hele nette wedstrijd liet zien.

kampioenennieuwen70k

Na de grote heren en dame. Was het de beurt aan de jongste jeugd. Zij reden in drie categorieën hun eigen wedstrijd. Ook zij lieten voor het publiek een mooie wedstrijd zien. Jesper Gerritsen werd heel netjes eerste bij jeugd 1 kort daarop gevolgd door Lars Riethorst.

Bij jeugd 2 reed Eva van Jaarsveld vanaf start tot finish aan kop. Lieke Vos probeerde in het begin nog wel om Eva bij te houden maar moest uiteindelijk haar laten gaan. Lieke werd netjes tweede. Stefan Jansen werd uiteindelijk heel netjes derde.

Bij jeugd 3 reden de heren in het begin nog kort bij elkaar. Maar na de eerste doorkomst wist Freek Velhorst toch een gat te slaan met de uiteindelijke nummer twee Joost Bannink. Sem Brouwer reed ook een nette race en werd derde.

kampioenenjeugd1k

We kunnen weer terug kijken op een mooi clubkampioenschap met vijf nieuwe kampioenen. Iedereen heeft weer een mooie strijd geleverd. Tweede paasdag is het clubkampioenschap op de weg.

Hieronder de volledige uitslag:

Jeugd1:

1. Jesper Gerritsen, 2. Lars Riethorst.

Jeugd 2:

1.Eva v Jaarsveld, 2. Lieke Vos, 3. Stefan Jansen, 4. Teun Peerik, 5. Xam Wuestenink, 6. Jules Kraayenhagen

Jeugd 3:

1. Freek Velhorst, 2. Joost Bannink, 3. Sem Brouwer, 4. Bodi Janssen.

Nieuwelingen/categorie 7 jeugd:

1. Daan Borking, 2. Joost v Jaarsveld, 3. Ian d Greef, 4. Rutger Schimmelpennink, 5. Jeshja van Noort, 6. Jan Leusink, 7. Arvin Bloem, 8. Brent Tjassen-Keizer, 9. Marco v Velzen

Junioren, Senioren en dames:

1. Yannicj Vrielink, 2. John Zennipman, 3. Roel Siebelink,  4. Erik Wallinga, 5. Leon Averdijk, 6. Eric ten Ham, 7. Eric Paap, 8. Rudi Friking, 9. Hein v Jaarsveld, 10. Rene Wientjes, 11. Gerrit de Jong en 10. Nina Zennipman.