Langzaam maar zeker wordt de temperatuur beter en beginnen de wedstrijdrijders weer met de opbouw in hun trainingschema’s.

Van oudsher worden er meerdere voorjaarswedstrijden verreden bij ons in de buurt, de meesten zijn bekend onder de ervaren rijders, maar de beginnende wedstrijdrijder kent ze nog niet. Daarom hieronder de voorjaarswedstrijden die ik zo ken bij ons in de omgeving:

Doetinchem:

De zwaluwen in Doetinchem organiseren in maart een viertal wedstrijden, de eerste twee data zijn inmiddels al geweest. Wat Doetinchem bijzonder maakt is dat er in één peloton wordt gereden. Dus elite tussen de masters en nieuwelingen. Hierdoor kun je makkelijker goede snelheidstrainingen doen. Daarnaast ligt het Parcours van de zwaluwen beschut tussen de bedrijven, wat de koers, soms wat rustiger maakt.

Meer informatie:
www.RTVdezwaluwen.nl
Data: 1, 8 15 en 22 februari
Waar: Fabriekstraat, Doetinchem, start 10 uur.

Exel

Al jaren organiseren wielervereniging de Paaschberg de trainingswedstrijden in Exel. In Exel wordt er in verschillende groepen gestart. Dat betekend dat de masters bij de masters rijden, de nieuwelingen bij de nieuwelingen enz. In Exel kun je goed zien waar je staat omdat je met je eigen groep fietst. Exel is wel een open rondje, vlak en open terrein, wat bij veel wind de wedstrijd zwaar kan maken, vooral voor de beginnende wedstrijdrenner.

Meer informatie:
www.depaaschberg.nl
data: 8, 15 en 22 februari
waar: HRC Exelse Molen, Exel, start 9:30

SIJC

Al enkele jaren wordt door verschillende vereniging rond de IJssel de Salland IJssel competitie georganiseerd. Eind februari begin maart worden er een achttal wedstrijden georganiseerd. Ook hier wordt er net als in Doetinchem in één peloton gereden. Gezien het moment van deze wedstrijden, zijn deze wedstrijden ideaal voor de wedstrijdrijders die eind maart hun eerste wedstrijden zullen rijden. ETP Zutphen organiseert op de Mars twee van deze wedstrijden.

Meer informatie:
www.sijc.nl
Data: 28 februari en 1, 7, 8 14, 15 21 en 22 maart
Waar: Eibergen, Deventer, Zutphen en Doetinchem.

Andere wedstrijden bij ons in de omgeving:

Zomeravondcompetitie organiseert voorjaarswedstrijd in t’Loo, kijk verder onder www.zomeravondcompetitie.info