Net als voorgaande jaren is ook dit jaar weer een landelijke jeugd MTB competitie. Veel jeugdrijders van ETP hebben hier vorig jaar ook al aan mee gedaan.

Ten opzichte van vorig jaar is er het een en ander veranderd, zo kun je je niet meer inschrijven via de LJC-mtb website moet dit via de site van de KNWU. Omdat dit voor veel ouders van jeugdrijders nieuw is, heeft André van Dienst hiervoor een handleiding gemaakt. Met deze handleiding is het voor iedereen goed te doen.

Ten opzichte van vorig jaar wordt er net als bij de andere disciplines nu ook bij het jeugd mountainbiken gereden met een chip. Bij de andere disciplines heb je een licentie nodig, bij de LJC mtb competities gelukkig niet. Een basislidmaatschap, het lidmaatschap wie iedereen bij ETP heeft, kan ook blijven meedoen met de competitie.

Iedereen kan natuurlijk zelf een chip aanschaffen maar huren is ook mogelijk, let wel er zullen per wedstrijd ongeveer 30 huurchips beschikbaar zijn dus hou daar rekening mee De huurchips zijn ook alleen bedoeld voor renners die een of twee wedstrijden willen deelnemen.

Waarom chip registratie:
– uniformiteit met wielrennen en veldrijden (we zijn dat steeds meer renners multi disciplinair gaan rijden)
– betere registratie met kleinere foutkans
– snellere uitslag verwerking
– past binnen de samenwerking met de KNWU om het mountainbiken goed op de kalender te krijgen binnen de KNWU.

Meer informatie over de LJC competitie kun je vinden op hun website

Mocht je nog vragen hebben bij het inschrijven of het aanschaffen van een chip en de registratie hiervan dan kun je altijd contact opnemen met
André van Dienst (ammavandienst@kpnmail.nl tel: 06-53743638)
of
Hein van Jaarsveld (hein.vanjaarsveld@chello.nl)

Handleiding aanmelden LJC MTB wedstrijden