Dit weekend stonden 10 renners van etp aan de start in verschillende wedstrijden, zowel op de weg als bij de mountainbike wedstrijden.

Berlicum (MTB)

Zaterdag waren 5 jeugdleden van ETP aanwezig bij de LJC MTB wedstrijd in Berlicum. Dit was al weer de tweede wedstrijd in de LJC competitie. Het weer zat helaas niet helemaal mee op dit mooie parcours in Berlicum.

Als eerste was Lieke Vos aan de beurt in haar wedstrijd. Door een grote valpartij direct na de start, was helaas een herstart nodig. Door de schrik van de valpartij, kwam Lieke bij de herstart niet goed weg, maar werd uiteindelijk netjes 24st, 5de meisje.

Na Lieke was het de beurt aan Annemoon, zij reed weer een uitstekende wedstrijd en eindigde op een 7de plek en als eerste meisje. Annemoon is dit seizoen weer met een uitstekende reeks bezig.

Bij de jongens in cat 7 stonden drie ETP’ers aan de start, Joost van Jaarsveld, Niels Hietbrink en Arvin Bloem. Door een slechte startpositie start Joost vanuit achteren. Hij reed een uitstekende race en was met een geweldig opmars bezig, aan het einde van de race reed hij zelfs op een 10de plek, helaas hield hij door deze inspanningen deze plek niet vast, maar wist uiteindelijk heel netjes op een 15 de plek te finishen.
Ook Niels en Arvin reden een sterke race, zij bleven continu bij elkaar in de buurt. Niels eindigde op een uitstekende 22ste plek kort daarop gevolgd door Arvin op een nette 24ste plek.

22-03-2015-5

Zondag was het de beurt aan Per Wiggers en Yannick Vrielink bij de junioren. Zij starten zondag voor het eerst in het team van Craft/ten Tusscher offroad team aan deze MTB wedstrijd.
Per had een goede start en reed tot aan de laatste ronde goed mee in de kopgroep. Per gaf aan net iets te veel te hebben gegeven wat hij moest bekopen in de laatste ronde, maar finishte op een zeer nette 5de plek.
Ook Yannick reed een geweldig race, reed tot de laatste ronde als tweede in de achtervolgende groep voor plek 6 maar had in de laatste ronde een valpartij waardoor hij nog steeds eindigde op een nette 13de plek.

22-10-2015-3

Omloop van de Houtse Linies

Wessel Zennipman stond zondag aan de start in de omloop van de Houtse Linies met team Kanjers voor Kanjers. 180 renners stonden bij de elite aan de start, waarvan uiteindelijk maar 74 finishten. Wessel eindigde op een zeer nette 49ste plek.

22-10-2015-2

Koepelrace Lierop

Zondag 22 maart stonden 180 nieuwelingen aan de start voor hun eerste klassieker van het seizoen over 65 km. Joren Bloem was samen met nog twee renners uit achterhoek 2000 opgesteld. Al in de neutralisatie waren twee grote valpartijen wat zorgde voor grote chaos in het peloton. Direct na de start van de wedstrijd kozen 14 renners voor een aanval. Door de reactie van het peloton ontstondd er weer een grote valpartij. Door een slechte startpositie van Joren, kwam hij achter deze valpartij tot stilstand. De kopgroep werd niet meer terug gehaald. Joren finishte uiteindelijk in het peloton op een nette 55ste plek. Met 14 valpartijen in de wedstrijd een chaotisch start van het seizoen voor de nieuwelingen. Uiteindelijk werden er maar 86 renners geklasseerd.

Na de nieuwelingen was het de beurt aan de dames. Hier stond Linda Scholten opgesteld uitkomend in het tenue van de Adelaar. Linda reed een geweldige eerste klassieker van dit seizoen in dit internationale startveld. Linda finishte op een nette 96 ste plek, een puik resultaat.

We kunnen als ETP weer terug kijken op een mooi wedstrijd weekend met aansprekende resultaten, op naar de volgende wedstrijden!