Zondag 10 mei a.s. wordt als onze clubrit de onderstaande tocht verreden.

 

Gelderse Heuvelentocht 10 mei 2015

10 mei as. organiseert Toerclub Steenderen wederom haar jaarlijkse toertocht. Start en finish is bij sporthal Het Hooge Wessel aan de Prins Bernhardlaan 3 te Steenderen. Er kan tussen 08.00 uur en 10.00 uur gestart worden.
Er kan gekozen worden uit 2 routes, te weten 90 km en 130 km. De 90 km gaat via Doesburg, Angerlo, Loerbeek naar Elten, waar na boven gekomen te zijn op de Elterberg de pauzeplek is. ( controle aanwezig van 09.00 tot 14.00 uur) Via Stokkum,Elten gaat het over de Peeskesbult in Beek richting s’-Heerenberg, om vervolgens in Zeddam als laatste klim, de muur van Zeddam te slechten. De route gaat dan via het laatste stukje Montferland weer richting Steenderen.

De 130 km gaat vanaf Steenderen, via Doesburg,Ellecom door de Havikerwaard eerst richting De Posbank. (route loopt in vergelijk met vorig jaar andersom). Na een aantal klimmetjes gaat het via landgoed Biljoen (tussen Rheden en Velp) naar de eerste pauzeplek. (aanwezig van 09.00 tot 12.30 uur) Vervolgens wordt via brug over de IJssel koers gezet richting de Rijn. Langs de Rijn passeren we plaatsen als Loo, Pannerden, Tolkamer en Spijk. Bovenop de Elterberg komen de beide routes dan weer samen. De 130 km route telt ca. 550 hoogtemeters en is een prima voorbereiding op nog te rijden klassiekers dit jaar.
Na de succesvolle deelname vorig jaar, zijn onze verwachtingen ook dit jaar weer hoog gespannen.

– Inschrijven via scan&go in ons clubgebouw op 10 mei.

– Clubgebouw open om 08.00 uur, je kunt starten na inschrijving.

– De route gaat eerst naar de sporthal in Steenderen.

– Kosten voor beide afstanden € 4,- SVP MET GEPAST GELD BETALEN.