Op zaterdag 27 juni 2015 wordt vanuit Rotterdam de EMC Tour de Rotterdam verreden. Een toertocht voor het goede doel, dit jaar fietsen we ‘met hart en ziel’ voor onderzoek naar de ziekte Alzheimer. De volledige opbrengst van het inschrijfgeld gaat naar de bestrijding van dementie.

Route
Het parcours volgt een groot deel van de tweede Tour de France Etappe en gaat vanuit Rotterdam richting de kust over de haringvlietsluizen richting Stellendam. Vanuit Stellendam over Goeree-Overflakkee via Middelharnis richting Den Bommel. Via het Hellegatsplein gaan we door de Hoekse Waard weer terug naar Rotterdam.

Vrije tocht en pelotonstocht
Er zijn twee soorten tochten. Een vrije toertocht van 80 of 135 kilometer of een pelotonstocht van 145 kilometer. De pelotonstocht gaat over de openbare weg en is voorzien van politiebegeleiding, en verzorgingsauto en materiaalwagen.

Inschrijven
Het inschrijfgeld is 25 euro (incl. bidon en verzorging onderweg) en gaat volledig naar het goede doel. Vertrek is om 9:00 van uit het Topsportcentrum Rotterdam (pal naast stadion de Kuip).

19113206019_f1fc76833c_z
Meer informatie en foto’s van eerde edities kun je vinden op de website van EMC Tour de Rotterdam.