Wedstrijdvoorbereiding veldrijden voor wedstrijdrijders

Elke donderdagavond van 3 september t/m 1 oktober zal op het parcours van de wielersportvereniging een serie van vier wedstrijden worden gehouden ter voorbereiding op de GOW en cyclocrosswedstrijden. Doel is om samen in competitie verband te trainen, als voor bereiding voor de wedstrijden. Op de donderdagavond van 19:30-21:00 uur  ETP leden zijn vrij van inschrijfgelden, niet ETP leden zijn welkom voor 3 euro per avond of 25 euro voor het hele seizoen(tevens dinsdag avond) Helm dragen is verplicht. Legitimeren met KNWU of NTFU pas ivm de verzekering.

Jeugd training veldrijden

Op de donderdagavond vanaf 3 september van 18:30-19:30 uur zal voor de ETP jeugd van 8-17 jaar veldrittraining worden gegeven op het clubparcours. De trainingen zijn vooral gericht op het veldrijden. Heb je een cyclocrossfiets/mtb dan kun je meedoen aan de trainingen. Het is geschikt voor iedereen die wil beginnen met deze fantastisch leuke en afwisselende sport, maar ook voor renners en rensters die al langer bezig zijn en zich verder willen verbeteren. Tijdens de trainingen zul je door middel van verschillende trainingsvormen en technieken leren om sneller te worden in het veld en hindernissen te nemen. Veldrijden is een mooie discipline van de wielersport. Er wordt veel gevraagd van de renners kracht, techniek, lenigheid en uithoudingsvermogen worden constant op de proef gesteld. Het materiaal, kleding, warming up, schakelen, de ondergrond de start enz en natuurlijk oefenen, oefenen en nogmaals oefenen is het advies om goed voor de dag te komen. Uiteraard wordt er rekening gehouden door de trainers met de verschillende niveaus van de renners. Voor alle trainingsactiviteiten verwijzen we je door naar de Jeugdagenda Veldrijden daar zal worden gemeld als er trainingen niet door gaan of als er bijzonderheden zijn te melden.