ETPer Yannick Vrielink in UCI World Cup Valkenburg 2015

Op een door Adrie van der Poel uitgestippelde parcours is een prachtige wedstrijd gehouden op wereldniveau. Een spectaculaire en geprezen ‘Zwitsers’ parcours, om zijn steile hellingen. ETPer Yannick Kwam daar op zondag 18-10-2015 uit voor de Nederlandse Selectie Veldrijden.Yanniekvalkenburg1

Zaterdagsmiddags zijn we vertrokken naar Valkenburg zodat Yannick nog een verkenning van het parcours kan doen. Nadat op De Cauberg de fiets is klaargezet vertrekt Yannick naar het parcours en maken wij intussen de tweede Cannondale fiets voor hem klaar. Ondertussen kijken Kasper en ik eens om ons heen en zien dat ook vele profs intussen al aanwezig zijn. En plots komt Niels Albert naar ons toe, hij is de ploegleider bij Vastgoedservice-Golden Palace. De ploeg van onder andere Wout Van Aert. Hij kijkt naar de Cannondale en spreekt zijn lof er over uit. Vraagt welke maat en gaat er op zitten met een big smile. Verteld ondertussen dat hij nog Shimano onderdelen heeft en een Cannondale wil opbouwen voor hemzelf. Uiteraard staan Kasper en ik er ook met een big smile bij.Yanniekvalkenburg2

Yannick komt ff later ook terug met een tevreden gevoel over het parcours. De avond sluiten we af met een gezellige eten in het centrum en gaan op tijd terug naar het hotel. Zondagochtend vertrekken we om iets over acht naar de wedstrijd. We melden ons bij Gerben De Knegt en krijgen rugnummer en parkeerkaart, en natuurlijk parkeren we tussen de vele profs (ja wij wel). We gaan de materialen uitladen en de Tacx klaarzetten voor het warm rijden. De fietsen voorzien we van goede wielen met Rhino’s (modderbanden). Zaterdags hadden we nog ff snel een extra set geregeld zodat we beide fietsen klaar hebben staan op Rhino’s voor de modder cross.

Om 10.00uur is het zover, nummer opgespeld en Yannick meld zich aan de start en wij vertrekken naar de materiaalpost. We horen dat hij achteraan start, maar we weten dat hij aan het terug komen is na een jaar met blessures. Terug knokken hoort daar ook bij, jezelf laten zien wat je in je mars hebt. Na het startschot staan we met een tweede fiets (elke halve ronde) klaar in de materiaalpost, er wordt gewisseld bij pech en als de fiets slecht loopt door de modder. De eerste ronde is het file rijden en plaatsen goed maken is haast niet mogelijk. Terwijl er vooraan al gekoerst wordt kan Yannick de gaskraan” pas opendraaien als het veld uit elkaar geslagen is.Yanniekvalkenburg3 Daarna komt de Flow erin en steeds meer renners worden ingehaald. Een paar rondes voor het einde wordt er nog gewisseld en we weten genoeg, Yannick is back on track. Een 36e plaats is vandaag het hoogst haalbare, maar de wijze waarop bezorgt ons weer de big smile. Terug bij de Chevy maken we de fietsen schoon en komt Shimano nog langs om te informeren naar de werking van de shifters, top deze feedback van de ontwerpers. En dit allemaal door de passie die we delen, het veldrijden !!

André