Op vrijdag 29 januari leek het allemaal zo mooi. Het parkoers lag er strak en droog bij en een aantal vrijwilligers hadden de meeste voorbereidende werkzaamheden voor de wedstrijd van zaterdag al gedaan. Zaterdagmorgen om half zeven werd er door een 30 tal vrijwilligers gestart met de afrondende werkzaamheden in het clubhuis en op het parkoers. De commissies parkoer, jury, parkeren, catering en inschrijvingen kregen de laatste instructies. Het had de hele nacht geregend en het parkoers was al behoorlijk nat geworden. De wadi’s waren nog bijna leeg, dus er mocht nog wel een beetje water vallen om onze privé zwembaden op peil te krijgen. Buienradar werd nog een keer bekeken en daar werd geconstateerd dat het de gehele dag zou blijven regenen. Onderling werd al tegen elkaar gezegd dat het een mooie zware wedstrijd zou worden en de verwachting was dat het vandaag niet al te druk zou worden.

DSC_3426

Rond 9 uur kwamen de eerste jeugdrenners zich melden voor de wedstrijd en begonnen met het in fietsen. Om iets voor 10 uur opstellen zodat om 10 uur gestart kon worden met de jeugdcategorieën 3, 2 en 1. Na het start signaal werden er mooie wedstrijden gereden waarbij afgezien werd in het steeds zwaarder wordende parkoers. Voor jeugd 1 was er een kleinere ronde uitgezet waarbij niet alle heuvels gefietst hoefden te worden. In alle drie de categorieën hadden we mooie winnaars die na afloop in het clubgebouw werden gehuldigd.

IMG_4113

Ondertussen waren de volwassen categorieën gearriveerd en konden zij gaan inrijden op het natter wordende parkoers. Onder het genot van de aanwezige muzikale ondersteuning werden de rondjes weggetrapt. Ook in deze categorieën werden in het steeds zwaarder wordende parkoers mooie wedstrijden gereden. Na afloop van de wedstrijd leek het net of iedereen een modderbad had genomen tegen de rimpels.
Ondanks het slechte weer hebben er in totaal 109 rijders mee gereden. Na afloop konden de fietsen afgespoten worden en daar werd dankbaar gebruik van gemaakt.
Alle rijders en vrijwilligers bedankt voor jullie inzet !