Zaterdag stonden er acht ETP-ers aan de start tijdens het NK veldrijden. Daarnaast waren 10 vrijwilligers van ETP actief om de organisatie van het NK te ondersteunen in dit geweldige evenement in het Oosten van het land! Op een prachtig parcours met veel loop gedeeltes en technische gedeeltes heeft de organisatie een geweldig parcour neergelegd.

Als eerste waren de nieuwelingen aan de beurt. In een groot deelnemersveld (76) stonden Daan Borking, Joost van Jaarsveld, Niels Hietbrink en Arvin Bloem aan de start. Doordat ze alle vier weinig nationaal wedstrijden hadden gereden, stonden ze achteraan in dit grote deelnemersveld. Alle vier hebben een uitstekende race gereden. Daan en Joost hebben de gehele wedstrijd uitgereden, Arvin en Niels werden er helaas eerder uitgehaald ivm de 80% regeling.

Na de nieuwelingen was het de beurt aan de masters 50+. Hier stond Harm-Jan vd Hovekamp, voor ons aan de start. Het deelnemersveld was wat kleiner maar er stonden nog steeds 48 renners aan de start. Ook Harm-jan reed een uitstekende race. Ook hij stond vrij ver van achteren bij de start, ook Harm-jan werd hier door eerder uit de race gehaald ivm de 80% regeling.

Na de master 50+ was het de beurt aan de masters 40+, hier stond John Zennipman voor ETP aan de start. John had een goede start, maar kreeg te maken met pech. Zij tube was van het wiel gelopen, ondanks deze pech wist hij een uitstekende inhaalrace te rijden. Helaas werd ook John, door zijn eerder pech eerder uit de race gehaald ivm de 80% regeling.

Als laatste was het de beurt aan de amateurs. Hier stonden Roel Siebelink en Olav Wallinga aan de start voor ETP. Ook Hier een zeer groot deelnemersveld (81) als je dan zoals Roel en Olav achteraan start sta je al met 1-0 achter. Ondanks dat reden beide heren een nette race.

Morgen is het de beurt aan de profs en aan onze eigen junioren Yannick Vrielink en Joren Bloem

Uitslagen Zaterdag 9 januari 2016:

Nieuwelingen: Daan Borking plek 44,   Joost van Jaarsveld plek 54, Arvin Bloem 61 en Niels Hietbrink 62

Masters 50+: Harm-Jan vd Hovenkamp plek 32

Masters 40+: John. Zennipman 31

Amateurs: Roel Siebelink 67, Olav Wallinga 69