Op 21 februari is het zover. We sluiten het winterseizoen traditioneel af met een boerenkooltocht en gaan hierna weer samen de weg op. Vrijwel iedereen heeft zich de afgelopen maanden bezig gehouden met ”wintersporten”. Er is veel gebruik gemaakt van de crossbaan naast het clubgebouw en velen hebben op de weg, in het bos of op de baan de conditie op peil gehouden.

Na afloop van seizoen 2015 hebben wij als toerleiders terug gekeken op het seizoen 2015 en hebben voor komend jaar een aantal leuke aanpassingen in het rittenschema te melden.

Bussloo
Het Rondje Bussloo is terug. Mensen die al langer bij de ETP fietsen kennen rondje Bussloo vanuit het verleden. Omdat er jaren terug bij bedrijventerrein de Kar werd gewerkt aan bedrijven en aan de weg is het rondje er “tijdelijk” uitgehaald. Dit jaar staat het weer op de kalender!

Holterberg
Route Holterberg wordt aanpast op verzoek. Veel mensen willen toch graag heen en terug over de Holterberg rijden. Dat hebben wij ook jaren gedaan. De heen- en terugweg kunnen eenvoudig worden aangepast met bekende wegen. Details hierover worden vrijgegeven zodra iedereen akkoord is met de route aanpassing.

De Naald (Apeldoorn)
De tweede verrassingstocht van vorig jaar rondom Apeldoorn is omgebouwd tot een club rit van 80 km. Wij zijn benieuwd wat jullie er van vinden.

Techniektraining
De techniekavonden staan opnieuw in ons schema. De afgelopen jaren is dit een succes geweest. Ook als je al langer fiets kun je gewoon meedoen. Er is altijd iets te leren. Wie willen er mee helpen om nieuwe en reeds fietsende leden beter wegwijs te maken in de technische aspecten van het fietsen?

Al met al hebben we dit seizoen weer 78 ritten voor je klaarstaan waarmee we, samen met de toerleiders, aan iedereen een leuke en gezellige rit kunnen bieden op zijn of haar eigen niveau. Alle ETP leden vanaf 16 jaar zijn welkom. Je sluit per rit aan bij de groep die op dat moment bij je past.

Het complete rittenschema kun je terugvinden op onze website. Ook de bijbehorende .gpx bestanden of .pdf beschrijvingen zijn hier te downloaden.

Om de veiligheid voor iedereen te verbeteren zijn er ook een aantal nieuwe regels ingevoerd.

Kleurcoderingen weersvoorspelling
Er is afgesproken dat er bij weercode rood geen clubritten worden verreden. Wij willen als club geen verantwoording dragen voor een toerrit terwijl er code rood wordt afgegeven. Bij code oranje kan er afhankelijk van het gebied en eigen verantwoordelijkheid wel gereden worden.

Maximaal 12 renners
Het rijden in groepen tot 12 personen gaat  standaard worden. Het is de verantwoordelijkheid van ons allemaal dat er in kleine groepen gereden gaat worden. Iedereen kan tot 12 tellen, toch? Met minder rijden kan en mag natuurlijk altijd.

De voornaamste reden voor het rijden in kleinere groepen is veiligheid. Onze toerleiders zijn geen politieagenten maar zijn de aangewezen personen die de gemaakte afspraken samen met jullie bewaken.

Clubgebouw
We nodigen iedereen uit om na afloop wat te drinken in het clubgebouw. Ook dit deel van de clubavond past in het streven om meer te zijn dan fietsvrienden. De rit nabespreken en mensen leren kennen die niet alleen hard kunnen trappen mag wat ons betreft zeker deel uit maken van een gezellige clubavond.

Agenda
Verder willen we je vooral aanmoedigen om komend seizoen regelmatig op onze website te kijken. Hier vindt je altijd een actuele agenda met eventuele wijzigingen op het rittenschema, maar kun je ook ander (verenigings)nieuws en leuke activiteiten terugvinden.

Het is zelfs mogelijk om deze agenda(‘s) automatisch in je Androïd of iPhone toestel te laden. Zo heb je de agenda altijd bij de hand. Een korte instructie hierover komt binnenkort op de website te staan.

Zoals Gert Jakobs op onze feestavond nog als tip gaf: “start dit seizoen de ritten eens langzamer en eindig de ritten met een hogere snelheid. Dat fietst voor iedereen prettiger”.

Wij wensen iedereen een mooi en veilig wielerseizoen toe!