Kilimanjaro

Van 8 tot 15 oktober doe ik mee aan de Africa Classic in Tanzania. Zes dagen fietsen in Tanzania om mensen een kans op een gezonde toekomst te geven.

afrikaroute

De Africa Classic is een indrukwekkende mountainbiketocht door het spectaculaire Tanzania. Prachtige tracks, bezoek aan lokale projecten, contact met de lokale bevolking en een sportieve uitdaging: een unieke ervaring om het land te ervaren en iets te doen voor mensen waarvoor standaard gezondheidszorg niet vanzelfsprekend is.

Samen met 100 anderen fiets ik 400 kilometer over de rode Tanzaniaanse aarde, maak kennis met de bevolking en spot wilde dieren met de adembenemende Kilimanjaro op de achtergrond.

Hoewel dit een fantastische fietservaring wordt is het belangrijkste van alles dat ik voorafgaand aan dit avontuur publiciteit maak voor Amref Flying Doctors en sponsorgeld ophaal.

afrika

Amref is de grootste Afrikaanse gezondheidsorganisatie. Middels voorlichting, opleiding en onderzoek werkt Amref samen met de lokale bevolking aan goed functionerende gezondheidssystemen en een gezonde toekomst.

afrika2

Amref wordt genoemd als pionier op het gebied van community-based gezondheidszorg. Dat wil zeggen dat mensen niet naar het ziekenhuis hoeven te komen maar dat de gezondheidszorg ook naar hun eigen leefgemeenschap komt. Verder is Amref een regionale leider in moeder- en kindzorg. Dat Amref werkt met plaatselijke artsen en verpleegkundigen en zich vooral richt op vrouwen en meisjes spreekt me erg aan.

En inderdaad: soms is er een vliegtuig nodig om op moeilijk bereikbare plaatsen te komen.

afrika3

Voor het belangrijke werk van Amref fiets ik me graag in het zweet!  Mijn doelstelling is om minimaal € 5.000,- sponsorgeld op te halen. En daarbij heb ik jouw hulp hard nodig! Je kunt me sponsoren via https://www.africaclassic.nl/sponsor-nu/participant/57. Op http://www.africaclassic.nl/ kun je alle informatie vinden over de fietstocht en ook over Amref Flying doctors.

De reis en verblijfkosten betaal ik natuurlijk zelf. Je mag ervan uitgaan dat al het sponsorgeld besteed wordt aan gezondheidszorg in Afrika.

Wil je meer weten? Neem dan contact met me op via fjvdwerf@hetnet.nl of telefoon 06-30613636.