Ronde van Vedett wordt groot succes tijdens paasweekend

In het paasweekend kan menig fietsliefhebber zijn of haar hart ophalen, het centrum van Deventer staat dan in teken van wielrennen. Vanaf vrijdag 14 april zullen er documentaires en films te zien zijn in filmhuis De Keizer. Daarnaast heeft De Hip een bomvol programma met onder andere de theatershow Bureau Sport op zaterdagavond. De climax vindt plaats op tweede paasdag. Dan dendert de koers over de kasseien van de Brink en door de smalle straten van het Bergkwartier. Voor alle dagen zijn nog kaarten beschikbaar.

Het parkoers op tweede paasdag
Het parkoers is uitgestippeld, met de start en finish op de Brink. Een mooie route door het Bergkwartier waarin er ook dit jaar weer door café de Hip gefietst wordt, wordt het een nog groter spektakel dan vorig jaar. Verdeeld over 16 heats gaan ruim 400 deelnemers van start, met als afsluiting onze Vedetten koers! Winnen is niet belangrijk, meedoen wel.

Het spektakel is het best te volgen op de Brink. De renners komen hier meerdere malen langs en er staat een groot scherm zodat u niets van het koersverloop hoeft te missen. De  bijpassende koersmuziek en een grote feesttent, waar de renners dwars doorheen rijden, zullen zeker sfeerverhogend werken. Bezoekers die aangestoken worden met het fietsvirus kunnen direct aan de bak door mee te doen aan de beroemde Holland Sport fietsspel. Door de sponsoren van dit evenement zijn meerdere fietsen beschikbaar gesteld die verloot worden onder de deelnemers én het publiek. Tevens is er langs het parcours op de Brink een gezellige brocante markt. Kortom genoeg redenen om de renners aan te moedigen en te komen kijken hoe er gefietst wordt.

Het Culturele programma in het paasweekend
De officiële opening vindt plaats op vrijdag 14 april om 19.00 uur in filmhuis de Keizer. Deze wordt verricht door Jelle Nijdam, koning van de korte tijdritten. Aansluitend zullen de eerste twee documentaires te zien zijn: Mont Ventoux, Scala Paradisi, van de Zutphense regisseur Ariane Greep, en de Koning van de Mont Ventoux.
Op zaterdag 15 april begint de film om 19.30 uur, filmhuis De Keizer toont dan De Mannen van Staal.

De Hip start met de, speciaal voor de Ronde van Vedett aangepaste, theatervoorstelling Bureau Sport wanneer de film is afgelopen, rond 20.30 uur. Bureau Sport heeft als gastheer Frank Evenblij, ook bekend als een van De Jakhalzen. Met zijn sidekick en Tour-legende Henk Lubberding zullen zij op eigenzinnige en humoristische wijze hun kijk geven op sport en sportfragmenten.

Zondag 16 april gaat rond 14.00 uur de Amstel Gold Race van start, welke op twee grote schermen te volgen is in de Hip. Wanneer de fietsers over de finish zijn en er een goede maaltijd genuttigd is, begint de welbekende wielerquiz.

De wielerquiz, met petje op, petje af, start om 19.00 uur en is gratis toegankelijk. Deze quiz wordt gepresenteerd door Hans van Bon en Almar Otten. Er zijn mooie prijzen te winnen.
Voor de Hip zal die avond ook het Wielerspel klaar staan.

Ronde van Vedett-KRANT

Parcours Vedett 2017