Beste Fietsfanaten,

Heerlijk is het vooruitzicht straks weer steeds meer en gemakkelijker  kilometers te maken op  onze fiets.

Niet voor iedereen is dat plezier echter zo vanzelfsprekend. Vandaar dat ik dit jaar, in navolging van Pascal Hovens, die vorig jaar meedeed, ga meedoen aan Klimmen tegen MS.

Klimmen tegen MS
In Nederland hebben circa 17.000 mensen de diagnose MS. Deze chronische ziekte tast het zenuwstelsel aan en zorgt bij patiënten voor neurologische stoornissen. Zo hebben mensen met MS bijvoorbeeld last van krachtsvermindering, invaliditeit en vermoeidheid. De ziekte kent verschillende vormen en uit zich bij verschillende mensen op een andere manier. MS heeft een grote impact op de patiënten en hun omgeving.

Er wordt veel onderzoek gedaan naar het ontstaan en de behandeling van MS. Daarnaast is er veel aandacht voor begeleiding. Maar een medicijn dat de ziekte kan voorkomen of stoppen is er nog niet. Hiervoor is meer onderzoek nodig.

Het initiatief Klimmen tegen MS brengt al zeven jaar lang mensen in beweging tegen MS. Sinds de eerste editie in 2010 trekt Klimmen tegen MS elk jaar honderden deelnemers die de strijd met de Mont Ventoux aangaan. Zij doen dit om geld op te halen voor onderzoek naar de ziekte Multiple Sclerose (MS). De stichting brengt mensen in beweging tegen MS. Deelnemers met en zonder MS beklimmen de Mont Ventoux 1, 2 of 3 keer per fiets of lopend. Klimmen tegen MS is het grootste sponsorevenement in Nederland tegen MS en tevens het grootste Nederlandse evenement op de Mont Ventoux.

De organisatie van Klimmen tegen MS bestaat uit een vaste kern en uit heel veel betrokken vrijwilligers, waardoor de maximale netto-opbrengst van het evenement ten goede komt aan onderzoek naar de ziekte. Voor meer informatie, zie www.klimmentegenMS.nl.

 

 

Sponsoring

Wil je mij steunen in mijn strijd tegen MS? Steun dan mijn deelname! Via de link http://deelnemers.klimmentegenms.nl/ kun je hem een bericht sturen en een bedrag doneren. Hier volg je ook mijn voortgang in de voorbereiding op Klimmen tegen MS.

“Ook al is mijn streefbedrag bereikt, donaties zijn nog steeds welkom en hard nodig, want het gaat natuurlijk niet om mijn streefbedrag, maar om het streven naar een MS-vrije wereld!”

 

 

Ventouxwijn kopen en sponsoren tegelijk
Om doneren ook leuk en lekker te maken heb ik samen met wijnhandel Schaapveld enkele wijnen geproefd en geselecteerd om aan te bieden.

Het zijn twee kanjers uit Mazan aan de voet van de Ventoux.

 

Domaine du Bon Remède Ventoux La Grange Delay 2016 La Grange Delay is de topwijn van het kleine familiebedrijf Domaine du Bon Remède in Ventoux. De wijn wordt gemaakt van 70% grenache- en 30% syrahdruiven, afkomstig van een bijzonder goed gelegen wijngaard. De wijnstokken zijn gemiddeld ruim vijfenveertig jaar oud en hebben een laag rendement van vijfendertig hectoliter per hectare. De druiven worden zacht gekneusd en vergisten lang: bijna vijf weken. Daarna volgt een korte rijping in kleine eikenhouten fusten. Het resultaat is een krachtige, geconcentreerde en kruidige rode wijn met een goed bewaarpotentieel. Een spectaculaire wijn uit de zuidelijke Rhône!  

 

 

 

 

De prijs bedraagd €9,- per fles.

Dit is 25 cent meer dan de prijs in de winkel, maar er gaat daarmee een tientje per doos naar het goede doel!

 

Proefnotitie:

Fraaie ventoux met een volrode tint en een krachtig aroma, met kruidige, fruitige en rokerige nuances. De smaak zet krachtig in, ontwikkelt zich evenwichtig en eindigt aromatisch met milde tannine.

Drinken bij:

Heerlijke wijn bij geurige stoofgerechten, maar ook bij lams- of rundvlees van de grill.

Houdbaarheid:

Op dronk vanaf twee à drie jaar na de oogst, gemakkelijk tot zeven jaar houdbaar.

Druivenrassen:

70% Grenache, 30% Syrah

Bon Remède Ventoux Signature 2016 Frédéric en Lucile Delay helpen een jonge, talentvolle wijnmaker in het dorpje Mazan, aan de voet van de Mont Ventoux, door de Cuvée Signature samen te stellen met 60% van hun eigen productie en 40% van de extern gemaakte wijn. Deze jonge collega richt zich volledig op het wijnmaken en wil de wijnen niet zelf commercialiseren. Hij maakt de wijn net iets anders dan Delay, laat de hele trossen gisten (grappes entières) en zoekt maximale fruitexpressie. Dat gaat heel goed samen met de klassieke wijnbereiding van Delay die juist structuur in zijn Ventoux zoekt. De assemblage is een rijke, soepele rode wijn met fruitgeuren en complexiteit. De Signature laat zien welke fantastische potentie de beste Ventoux-wijngaarden hebben. Trouvailles bestaan nog. Bij Domaine du Bon Remède in het dorpje Mazan vindt u ze.  

De prijs van deze wijn is € 7,50 per fles.

Bij bestellingen van deze wijn gaat €9,- per doos naar het goede doel!

Proefnotitie:

Volrood van kleur en pittig fris van geur met nuances van rood fruit en kruiden. De soepele smaak ontwikkelt zich rond en zacht en eindigt met een aromatische, fruitige afdronk.

Drinken bij:

Iets gekoeld geschonken heerlijk bij kruidige mediterrane en grillgerechten. Houdbaarheid:

Nu drinken, gemakkelijk houdbaar tot drie à vier jaar na de oogst. Druivenrassen:

70% Grenache, 30% Syrah

De wijnen kunnen alleen per doos besteld worden en t.z.t. bij mij thuis worden afgehaald.

 

Dus iedereen die niet op 10 juni langs de flanken van de kale berg staat om me naar boven te duwen, kan thuis op de bank of zelfs in Noorwegen toch met een goed gevoel een flesje wijn open trekken, in de wetenschap dat hij/zij me geholpen heeft.

Proost!

Groeten,

Geert