De OJC competitie (oostelijke jeugd competitie) is een competitie welke is op gezet voor de beginnende jeugd wielrenner, 8 tot en met tot en met 16 jaar (nieuweling). Deze competitie wordt gehouden bij verschillende verenigingen in het district Oost.

Het doel van deze competitie is om beginnende jeugdwielrenners (jongens/meisjes) te laten beleven hoe het is om een wedstrijd te rijden met leeftijds genoten. Om aan deze wedstrijd deel te nemen is alleen een KNWU basis-licentie nodig, iets wat alle jeugdleden bij ETP heeft. Maar ook renners en rensters met een licentie zijn welkom op de competitie.

De OJC competitie wordt niet, zoals bij de KNWU, in categorieën gereden maar in divisies. Hoe sterker je bent, hoe hoger je in de divisie terecht komt. Hierdoor zullen renners van gelijke niveau met elkaar in 1 wedstrijd rijden, wat de sportiviteit te goede komt.

De wedstrijd worden op de volgende data gehouden:

zondag 08-4-2018 AWV de Zwaluwen Almelo Tijdrit Criterium 10.00 uur
zondag 03-6-2018 AR & TV de Adelaar Apeldoorn Criterium 10.00 uur
Zondag 24-6-2018 WSV de Zwaluwen Deventer Afvalkoers Criterium 12.30 uur
Zondag 08-7-2018 OWC Oldenzaal Criterium 10.00 uur
Zondag 09-9-2018 ETP Zutphen Criterium 10.00 uur
Zondag 23-9-2018 RTC de Stofwolk Eibergen Ploegentijdrit Criterium 10.00 uur

Wil je meedoen aan deze competitie dan kun je, je naam doorgeven aan coordinator.wielrennen@etp-zutphen.nl

As zondag (8 april) is de eerste wedstrijd in Almelo

Er zal gestart worden met een proloog om de indeling van de divisies te bepalen. Graag willen ze de deelnemers verzoeken om op tijd aanwezig te zijn. Inschrijven kan vanaf 08.30 uur tot 09.45 uur. Start van de wedstrijden om 10.00 uur stipt. Op dit moment zijn ze de 100 inschrijvingen al gepasseerd.

Meer informatie op de website van de OJC, en op FB