Op woensdag 1 augustus 2018 vindt er in de historische binnenstad van Zutphen weer ‘De ronde van Zutphen’ plaats. De ronde van Zutphen is in het midden van de week een geweldig evenement om de plaatselijke helden van Zutphen van dichtbij mee te maken.

Parcours
De start vindt plaats op de Houtmarkt waarna de renners over de kasseien langs de terrassen via de Groenmarkt links af de lange Hofstraat inslaan. Via de Martinetsingel en de Pelikaanstraat komen de renners weer op de Houtmarkt.

Om 18:00 uur vindt de start plaats van de Sportklasse met onder anderen onze eigen ETP’er Erik Verstegen. Na 50 km weten we wie de winnaar is.

Om 19:30 vindt de start van de Elite en Belofte plaats met daarin ondermeer Joren Bloem, Olav Wallinga, Beau Duvigneau en Maikel Willemsen. Zij rijden een wedstrijd over 80 KM.

Zware koers
Kom allen kijken naar deze prachtige koers midden door onze historische binnenstad! De Ronde van Zutphen is bekend en volgens sommigen zelfs berucht. Het is een wedstrijd waarbij geen enkele meter gemakkelijk loopt, met veel bochten en natuurlijk het vals plat en de klinkers zorgen elk jaar voor een waar spektakel in Zutphen.
Het zware parcours veroorzaakt vaak een grote schifting in het peloton waardoor er een open strijdt ontstaat. Een open strijdt die vaak wordt gewonnen door de sterkste. Dat maakt de Ronde van Zutphen een geweldig koers om te rijden en om als toeschouwer vanuit de terrassen te bekijken.

http://rondevanzutphen.nl

Wielerronde van Zutphen