Op zondag 03 februari 2019 werden de clubkampioenschappen MTB/Veldrijden voor leden van de Wielersportvereniging ETP Zutphen georganiseerd. Alle leden (jong en oud) konden meedoen, ook toerleden, trainers en begeleiders. Meedoen en de lol ervaren van een wedstrijd, daar ging het om. Ons motto is tenslotte plezier, prestatie en passie. Collega verenigingen RTV Vierakker-Wichmond en de WSV de Zwaluwen-Deventer hielden op hetzelfde moment ook op ons parcours hun clubkampioenschappen.

Het vooraf ingeschreven deelnemersveld bestond uit 28 deelnemers ETP, 38 van WSV de Zwaluwen en 7 van RTV Vierakker-Wichmond.

Op de dag zelf kwamen nog een aantal daginschrijvingen. Al met al een mooie opkomst. Op vrijdag en zaterdag ervoor leek het weer nog roet in het evenement te gooien; veel sneeuw en vorst, maar de voorspellingen voor zondag waren goed.

Uiteindelijk startte de dag fris maar met een zonnetje. De parcourscommissie had een mooi parcours voor de jeugd en volwassenen uitgezet. Veiligheid stond voorop, waardoor de pallets en de trap uit het ‘parcours’ waren gehaald.

Door het mooie weer waren ook veel ouders en begeleiders aanwezig.

De start van de eerste wedstrijd was om 12.30 uur. Hier werd door de categorieën 1 t/m 4 een wedstrijd van 20 minuten verreden. Vervolgens om 13.10 uur de wedstrijd gestart met eerst de ETP-ers categorie 5-6-7-nieuwelingen, junioren en volwassenen (heren en dames); daarna volgde WSV De Zwaluwen en tot slot RTV Vierakker-Wichmond. Het was een mooi gezicht eerst het zwart-witte lint, vervolgens het groen-rode en tot slot het zwart-gele lint voorbij te zien komen vanaf de start.

Vrij snel daarna was het een gemêleerd veld met deelnemers.

Om 14.15 uur vond de prijsuitreiking plaats in de kantine van het clubhuis van de ETP.
Daar werden alle winnaars gehuldigd.

De uitslagen zijn hier te vinden : Uitslagen Clubkampioenschap ETP MTB/Veldrijden 2019

Wieler café WK Veldrijden Bogense

Aansluitend werd het wieler café geopend om gezamenlijk naar het WK Veldrijden in Denemarken op een groot scherm te bekijken. De opkomst was goed; zelf een aantal renners van WVS De Zwaluwen bleven na het clubkampioenschap om op het scherm mee te kijken.Om 15.00 uur startte namelijk de wedstrijd Elite Cyclo-cros mannen. We keken of het Mathieu van der Poel nu wel ging lukken om wereldkampioen te worden. Dat lukte uiteindelijk; na 1103 dagen had Mathieu de regenboogtrui weer om het lijf van de beste veldrijder ter wereld. En daarom zit ie nu ook zo lekker.

Het was al met al een spannende wedstrijd en eindelijk liet hij de Belgen achter zich eindigen; 2ewerd Wout van Aert en 3eToon Aerts.

Tussendoor waren er hapjes en de biertjes c.q. frisjes smaakte de aanwezige ETP-leden goed.

Er wordt alweer uitgekeken naar het volgende wieler café (zeer waarschijnlijk Ronde van Vlaanderen op zondag 07 april 2019).