Waarom ETP-ers bij AeroFitt trainen

In het winterseizoen is het fietsen buiten niet altijd mogelijk door de weersomstandigheden en doordat het ’s avonds vroeger donker wordt, is het minder veilig om buiten te fietsen.

Al een goede reden dus om bij AeroFitt te trainen.

Daarnaast is het ook belangrijk om spierkracht te trainen zodat je harder en zwaarder kunt fietsen op de weg.

 

Wielersportverening ETP Zutphen heeft al 5 jaar een unieke samenwerking met Feelgood Club AeroFitt te Zutphen.

In het winterseizoen trainen leden van de wielersportverenging ETP binnen bij AeroFitt op de spinningfiets en tijdens de core training.

Spinninglessen bij AeroFitt.

AeroFitt heeft “speciale” spiningfietsen. Het betreft de Thomahawk IC7, een geavanceerde fiets, waarbij door middel van een door twee snaren aangedreven tandwiel het echte fietsgevoel wordt nagebootst.

Naast dit heeft de fiets een computer waarmee op wattage en hartslag kan worden getraind. Ook heeft de fiets een weerstand die op de procent nauwkeurig kan worden verhoogd.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De voordelen van Tomahawk IC7 Indoor Cycling:

– Coach by Colour; Zie in één oogopslag of je goed aan het trainen bent, door het gebruik van de vijf verschillende kleuren.

– Weerstandsniveau zichtbaar in console.

– Dubbelzijdige aandrijving zorgt voor het ultieme fietsgevoel en accurate meting.

– Persoonlijk kracht & vermogensmetingen in watts, zodat voortgang kan worden gemeten!

– Trainen op hartslag via borstband en console.

 

Core training bij AeroFitt

Daarnaast wordt sinds 3 jaar de core training speciaal voor de leden van de wielersportvereniging ETP gegeven/verzorgd. Het is een training die niet standaard in het rooster staat en speciaal is opgesteld voor de wielrenners/MBT-ers van de ETP.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Wielrennen/ mountainbiken wordt gezien als één van de beste manieren om fit te blijven. Bij het fietsen gebruik je veel spieren van je lichaam en het bevorderd je bloedsomloop. Maar wist je dat je middels specifieke en doelgerichte krachttraining nog beter en sneller kan gaan fietsen? En bovenal dat je je energie beter kunt managen tijdens het fietsen?
FeelGoodClub AeroFitt Zutphen heeft een specifiek trainingsprogramma ontwikkeld ter ondersteuning van de wielersport. Dit is een training in groepsverband waarbij we door middel van interval- core stability- en specifieke krachttraining gaan werken naar betere prestaties op de fiets.

Wil jij ook door trainen in de winter en van het voorjaar weer fit de weg op?

Je bent welkom bij de spinninglessen die worden verzorgd op maandagavond en de core training op vrijdagavond.

Deze lessen zijn voor alle leden van de ETP toegankelijk; ook vinden steeds meer jeugdleden de weg naar de Feedgoodclub AeroFitt.

 

Speciale korting!

Vanwege deze unieke samenwerking is er voor ETP-leden een korting van 25% op het lidmaatschapsgeld mogelijk.