Copy
NIEUWSBRIEF FEBRUARI 2022
Op de camerabeelden van de beveiligingscamera’s die eind december in werking zijn gesteld, was zondag 9 januari weinig beweging te zien. We hadden gehoopt daarop veel leden van de ETP te zien.

Leden die op hun fiets of lopend naar het clubgebouw kwamen om daar samen het nieuwe wielersport jaar te vieren. Helaas ging de nieuwjaarsreceptie niet door vanwege de bij iedereen bekende redenen. Als bestuur vinden we dat spijtig, want wij hebben net als velen de behoefte om elkaar weer te zien en te spreken.
 
Sinds Dinsdag 18 januari is er weer een voorzichtige stap in gemaakt om in kleine groepen weer buiten te gaan trainen op het clubparcours, maar ook daarbuiten pakten leden de draad weer op. Dit voor zover dat nog niet gebeurd was, want we laten ons niet zomaar van de weg of uit het bos zetten. Hopelijk gaan we met elkaar een mooi wielerjaar tegemoet.
 
Veel plezier
De veurzitter
Helaas hebben we moeten besluiten om de Algemene jaarvergadering te verplaatsen. In het huidige beeld is het uiterst onzeker of we in de gelegenheid gesteld zullen worden om met een grote groep leden bij elkaar te komen.  We willen leden niet in een risicovolle situatie brengen waardoor we elkaar zouden kunnen besmetten. Genoeg redenen om de vergadering te verplaatsen naar 9 juni, zet deze datum alvast in je agenda.
Op de dag waarop de ALV gepland stond zou, ETP precies 65 jaar bestaan. Een mooie leeftijd!!

We willen dit als bestuur niet ongemerkt voorbij laten gaan en waren voornemens om er een avond van te maken met een feestelijk tintje. Echter gezien de maatregelen welke nu gelden en het nog onbekende vooruitzicht, dit in combinatie met organisatie van het verjaardagsfeestje. Hebben we er voor gekozen om ook dit uit te stellen tot een moment waarop we weer met minder beperkingen bij elkaar kunnen komen. laten we maar zeggen wat in het vat zit verzuurt niet.
Hieronder een artikel uit de de “oude doos”
Beheerder clubgebouw

In onze vorige nieuwsbrief hebben we een oproep gedaan voor een tweede beheerder van het clubgebouw. Een functie die samen met Jos van Keeken ingevuld zal worden. We hebben reacties gehad van leden die hierin een bijdrage willen leveren.

We gaan hierover in gesprek, in vertrouwen dat Jos en collega krijgt. Samen zullen zij voor een warm voorbereid ontvangst in een plezierige omgeving zorgen. Jan-Jaap Mijnheer zal binnenkort de planning van de kantine bezetting weer op zich gaan nemen. Reageer ruimhartig op zijn vraag om één of meerdere avonden de koffie en drankjes na de clubritten te verzorgen.
Afscheid Huurder van ons clubgebouw

Dweilorkest "Het Spult" maakte op de woensdagavonden gebruik van ons clubgebouw. Zij hebben inmiddels een eigen onderkomen gekregen. We zijn blij met deze aanwinst voor Het Spult en hopen dat zij het muzikale plezier nog lang uit mogen dragen in Zutphen en ver daarbuiten.

Dit biedt ook weer nieuwe kansen. We kunnen ons clubgebouw gebruiken voor ouders van de vele jeugdleden die komen trainen. Een groepje ouders is inmiddels beschikbaar voor het verzorgen van koffie, thee of fris. Hiermee hopen we dat het clubgebouw ook een plek zal worden waar de jeugdleden hun plek zullen vinden.
MTB
 
Halverwege afgelopen maand konden we weer starten met buitensport in de avonduren. Omdat we hoorden dat de jeugd weer heel graag naar buiten wilde is de geplande winterstop in de ijskast gegaan en zijn de trainingen voor de jeugd op woensdagavond weer van start gegaan. 18.30 voor de jongsten en 19.45 voor de oudere jeugd. De volwassenen kunnen ook weer trainen krijgen op de donderdagavond om 19.30.
Vedetten/Ardennen Weekend
 
Eind December van het vorige jaar is er een mailing rond gegaan aan alle leden over het Vedetten/Ardennen Weekend, hierin kon men aangeven of er interesse is om mee te gaan. Mocht je mee willen, even graven in je mailbox en met één klik kun je aangeven of je interesse hebt voor de mooie weekend.

Hieronder een korte tekst uit de mail:
 
Hallo beste wielervriend,
 
Weten we het nog? De duimen gingen omhoog voor het VEDETTenweekend in de Ardennen. Het was 2019 en het leek het geboortejaar van een ETP-traditie. Corona scheen ons echter deze traditie in wording af te pakken. Maar we zijn wielerfanaten en laten ons niet zomaar iets afpakken!
 
Daarom gaan we vol voor een nieuwe editie van wat een sportief en gezellig hoogtepunt moet worden in het jaar 2022!
 
Dit zal 16 tot en met 18 september 2022 plaatsvinden. Voordat we concreet op zoek kunnen gaan naar een geschikte accommodatie, willen we eerst eens polsen hoeveel animo er is.
Boerenkooltocht 6 Maart
 
Het einde van het winter nadert dit betekent dat de Boerenkool weer gekookt kan gaan worden. Want immers is het al jaar en dag een traditie om het winterseizoen af te sluiten met een goed bord Boerenkool na afloop van de gelijknamige rit.

Deze rit zal gehouden worden op zondag 6 maart. Een week later, 13 Maart zullen we dan weer starten op de zondagochtend met de clubritten op de weg. Er volgt nog een definitieve uitnodiging, met opgave voor deze MTB Boerenkooltocht met afsluitend een Boerenkoolstamppot.
Wegseizoen 2022
 
Op 6 Maart zullen we weer gaan starten met het wegseizoen, de voorbereidingen hiervoor zijn door de Toer-Coördinator alweer in gang gezet. Zo zal er in Februari een overleg plaatsvinden met de wegkapiteins en wordt er achter de schermen hard gewerkt aan de ons welbekende routes. De ritten agenda zal binnen enige tijd ook weer zichtbaar worden in de agenda op onze website. Net als voorgaande jaren is er voor de Zondagen weer een XL versie welke tussen de 100 en 120 kilometers lang is. In de nieuwsbrief van Maart zullen we uitvoeriger ingaan op het wegseizoen 2022.
Veluwse Wintercompetitie valt in het water.
 
We zijn het seizoen goed begonnen met 2 wedstrijden in Corona Tijd, 6 november in Zutphen en 18 december in Harderwijk. Leuke wedstrijden, die druk werden bezocht. Helaas heeft het virus ons ingehaald en hebben we alle wedstrijden tot nu toe moeten afzeggen. Er mogen namelijk alleen wedstrijden worden georganiseerd voor de eigen leden. De Veluwse Wintercompetitie is zo populair dat er renners uit het hele land op af komen. In het kader van de beperking van virusverspreiding kunnen we dat natuurlijk niet recht praten. We krijgen ook geen vergunning van de gemeenten waar de wedstrijden worden gehouden. Kortom we staan weer in de pauzestand. De enige wedstrijden die misschien nog door gaan zijn Oldebroek op 29 januari en Apeldoorn op 12 februari, maar dat is allerminst zeker. Houd Facebook en de website in de gaten voor het laatste nieuws: MTB-competitie.nl
Gravelen bij ETP
 
Gravelrijden, gravelbiken of gravelen, is populair aan het worden onder de fietsers. Het zit tussen wegrijden en mountainbiken in en je combineert onverharde paden, gravelwegen, af en toe een single track en asfaltwegen. Een gravelbike ‘zit’ wat lager en heeft een wat comfortabelere geometrie als je het vergelijkt met een racefiets, en zeker een cyclocrosser.

En ideale fiets voor langere onverharde tochten. Het gravelen is erg gevarieerd en je hebt de mogelijkheid om van drukke wegen af te gaan en de natuur op te zoeken. De gemiddelde snelheid doet er niet toe, gewoon genieten, daar gaat het om. Het kan ik elk seizoen en is in de winter een perfecte -en veilige- afwisseling op je wegseizoen.
 
Elke zondag om 9.00u start een gravel groep vanaf het clubhuis voor een rit van 50-55 km. Je kunt meedoen met je mountainbike, je cyclocrosser en natuurlijk je gravelbike. Aanmelden is niet nodig en de routes vind je op de ETP website https://www.etp-zutphen.nl/gravelritten-op-gps/. Het mooie van gravelen is dat je makkelijker met verschillende conditieniveaus samen kunt rijden. Een snellere rijder pakt gewoon wat vaker een zachtere wegkant en een langzamere rijder pakt de slipstream bij tegenwind. Samen uit, samen thuis en onderweg tijd voor een praatje.
 
Binnen ETP kennen wij een Gravel App groep. Wil je ook de deel uit maken van deze groep meldt je dan aan via coordinator.toer@etp-zutphen.nl. In deze groep zal de afstemming over de ritten worden besproken.
 
Zelf rijd ik een Kona Libre gravelbike met 650B (27½ inch) wielen op vette 50mm (mountainbike) banden in de winter. In het drogere seizoen leg ik er wat snellere 47mm semi slick banden op. Op een single track ben ik op mijn gravelbike bijna net zo snel als op mijn mountainbike (ook een Kona overigens). In de zomermaanden pak ik mijn gravelbike voor bikepacking tochtjes en ga met een minimale kampeeruitrusting lekker op pad. Zoals je leest gebruik ik de gravelbike met veel plezier het gehele jaar bijna overal voor.

Frans-Peter Dechering
3 April…… zet deze datum alvast in je Agenda Info volgt in de Nieuwsbrief van Maart.
 
DE HOOGMIS RIT
Met sportieve groet,
 

Marcel Kluin, Bestuurslid Weg
E:  bestuur.weg@etp-zutphen.nl

Laan naar Eme 95, 7204 LZ  Zutphen
Website Website
Facebook Facebook
Instagram Instagram
YouTube YouTube


Email Marketing Powered by Mailchimp