Copy

NIEUWSBRIEF April 2022

Beste leden

De kop is er af. De Voorjaarsklassiekers vullen de weekenden evenals de eerste toerritten. Fietsen in optima forma.

Deze nieuwsbrief is ook weer gevuld met meerdere onderwerpen waar we jullie graag van op de hoogte houden en bij betrekken.

Het bestuur heeft de afgelopen maand gesproken met vertegenwoordiging van de Zutphense Triatlon.
Er is een warme relatie met de organisatoren van dit evenement, dat dit jaar op 18 september plaats vindt.
De organisatie van de Zutphense Triatlon hoopt ook dit jaar weer gebruik te kunnen maken van de voorzieningen en leden van de ETP die kunnen helpen. We hebben toegezegd hen te willen ondersteunen.Het evenement valt dit samen wel met het Ardennen weekend.

In de afgelopen maanden is er in de media veel aandacht geweest voor grensoverschrijdend gedrag. Een thema waar je liever niet mee te maken krijgt maar waar we met z'n allen wel verantwoording in dragen. Ik vraag extra aandacht voor dit onderdeel dat door de beide vertrouwenspersonen beschreven is in deze nieuwsbrief.

De ETP gaat in samenwerking met een zorgorganisatie één zaterdagmiddag in de maand mensen met een beperking de kans bieden om het MTB fietsen te ervaren. De begeleiding zal verzorgd worden door de medewerkers van De Klipper Zorg.

Jan Jaap Mijnheer vraagt jullie hulp bij het bemensen van de kantinedienst op de zondagochtend. Hulp is noodzakelijk om het Plezier bij de ETP gaande te houden. De Passie en Prestaties zijn er inmiddels weer.

De veurzitter
Hoogmis rit 3 April. Ook Utrechtse renners voelen magie Ronde van Vlaanderen — Utrechtse  Sportkrant

Het is bijna zover de dag waarop de ronde van Vlaanderen gereden wordt.

We hebben voor deze dag een 3 tal routes gemaakt 100,140 en 160km lopende door de mooie Achterhoek.

Op ca 70km is er een koffiestop gepland welke wordt aangeboden door de ETP.
klik maar eens op de link voor de locatie:
https://www.berenschotswatermolen.nl/

Er zal op deze locatie een apart terras voor ons worden ingericht waarop je kunt plaatsnemen.
Denk er wel aan dat de clubkleding de sleutel is tot de toegang tot dit terras.

Via de onderstaande link kom je bij de routes van deze dag:
https://ridewithgps.com/events/170990-etp-hoogmis-3-april-2022

Op deze dag staat geen regulier clubrit gepland.

De Hoogmis rit start om 8.30 vanaf het clubhuis.

Tot 2 April kun je hier inschrijven voor de deelname. Dit is alleen bedoeld om door te kunnen geven aan de koffie stop met hoeveel mensen wij aanschuiven. 
 
MTB Jeugd

Op de laatste zaterdag van de winter zijn met met de jeugd naar het MTB-parcours rond Lochem gegaan. Het was prachtig weer en net tussen koud en warm. Halverwege hebben we de tijd genomen om te trainen op de favoriete afdaling. Per renner hebben we de tijd opgenomen die het duurde om de afdaling te volbrengen. Na een schuchter begin gingen de tijden bij iedereen naar beneden. Een mooie balans tussen plezier, uitdaging en veiligheid. Bij de komende jeugdtrainingen kan we vaker proberen om een dergelijk intermezzo op te nemen.
Atty namens heel de ETP van harte gefeliciteerd met dit geweldige record.
EEFDE - Het is Atty Duijn uit Eefde gelukt. De 76-jarige fietser poogde deze avond het werelduurrecord voor 75-plussers te verbreken. Met een gemiddelde snelheid van 38,9 km/uur verbrak hij het vorige record van een Fransman, die gemiddeld 38,6 km/uur reed.
Hij moest tweehonderd rondjes fietsen op een binnenbaan in Amsterdam. Alles ging heel officieel, de UCI controleerde zijn fiets, er was een dopingcontrole en het is allemaal officieel geregistreerd.
Jeugdwielrennen

Ook dit seizoen wordt de OJC competitie weer georganiseerd! De organisatoren zijn al druk bezig geweest met de voorbereidingen, de wedstrijdkalender ziet er als volgt uit:
  • 3 april Eibergen (opening)
  • 19 juni Doetinchem
  • 25 juni Deventer
  • 3 juli Almelo
  • 27 augustus Aalten
  • 11 september Raalte
  • 17 september Eibergen (finale)
ETP organiseert dit seizoen geen wedstrijd, dit is helaas zo i.v.m. de vergunningen die geregeld moeten worden. Daarnaast staat Oldenzaal nog niet op de kalender aangezien zij nog een datum moeten kiezen. Voor meer informatie ga naar de Facebook pagina van de OJC competitie. www.facebook.com/ojc.nu/
De renners kunnen zich inschrijven op knwu.nl.
Parcours

Na 2 jaar kunnen weer samen aan het parcours gaan klussen. We gaan het maaien van de paden op de hellingen ook uitbesteden aan In 't Groen. Dan hoeven wij als leden daar niet in de mooiste tijd van het jaar onze tijd in te steken terwijl we eigenlijk willen fietsen. Maar er zijn ook zaken waar we zelf de handen uit de mouwen voor kunnen steken. Er zijn wat zaken die opgeknapt moeten worden en we willen nog wat extra elementen realiseren. Grofweg is dit de lijst:
  • Bij de verlichting is een kabel beschadigd en een van de masten staat scheef. Voor het herstel van de kabel moet deze worden opgegraven en vervolgens moet er een las worden gemaakt. De mast kunnen we recht trekken als we eerst een gat ervoor maken. Daarna weer stevig aanvullen met grond.
  • vervangen houten hek langs de pumptrack
  • vervangen sponsorbanjers door vaste borden
  • herstellen van de pumtrack, S-special, notoire gaten en het startveld naast de judo
  • palen vervangen en linten herstellen
  • vervangen stroomkast bij de finish
  • gras bijzaaien op het middenterrein
De extra zaken die we willen gaan realiseren zijn:
  • een evenwichtsbalk
  • een gap
  • een rockgarden van serieuze zwerfkeien
  • het plaatsen van een uitneembaar hek naar het terrein van de judo.
Zoals jullie zijn is het een flinke lijst. We hebben daarom een gezellige parcourswerkdag gepland op zaterdag 23 april van 08.00 tot 14.00. Wij zorgen voor ervoor dat er voor elke klus een coördinator is. Je hoeft dus geen speciale kennis of vaardigheden te hebben. Iedereen kan meedoen. Er wordt voor koffie met iets lekkers en een lunch gezorgd. Meld je svp aan bij parcours@etp-zutphen.nl

Kom in oude kleren en neem werkhandschoenen mee. Heb je een spade, schop of accuboormachine, neem die dan ook mee. Wij rekenen op jullie enthousiaste aanwezigheid. Ook jeugd is welkom.
Jeugdkamp

Van 24 t/m 26 juni gaan we weer ons jaarlijkse jeugdkamp organiseren. Dit jaar hebben de Heksenlaak tussen Lochem en Barchem gekozen. Het jeugdkamp is voor alle jeugd, ongeacht de discipline. In de omgeving zijn mooie tochten te maken op de race-, veldrijfiets of de moutainbike. Maar de nadruk gaat ook liggen op gezellig samen zijn. Samen koken, een spelletje doen, zwemmen en wellicht gaan we een dropping of speurtocht uitzetten. We vragen een eigen bijdrage van € 50,- per jeugdlid. Meld je aan via deze link: https://www.etp-zutphen.nl/product/jeugdkamp22/ Wil je als ouder of lid graag helpen, meld je dan aan door een email te sturen naar bestuur.offroad@etp-zutphen.nl of bestuur.weg@etp-zutphen.nl.
Nationale parken tocht Gorssel

Op 12 juni organiseert WTC Gorssel de parken tocht voor de racefietsers, deze tocht willen wij als ETP onder de aandacht brengen.
De tocht kenmerkt zich door 5 mooie routes via het ijsseldal, de veluwe en de Sallandse heuvelrug.
www.nationaleparkentocht.nl

Vertrouwenspersonen binnen ETP

Binnen de ETP hebben we 2 vertrouwenspersonen Michelle Visser en Stan Hompe. Bij deze personen kan je terecht als je grensoverschrijdend gedrag ervaart. Dat kan gaan over ongewenste omgangsvormen, maar ook medeleden of begeleiders die zich niet aan de gedragsregels houden. Vanuit de ETP screenen we alle trainers, begeleiders en bestuursleden. Zij zijn er alert op dat er een veilige sportomgeving is. Ook alle leden kennen de gedragsregels. Toch moeten we ons ook realiseren dat het bij ons mis kan gaan.

 

Voel jij je wel eens een knoop in je buik als je aan de vereniging denkt, dan kan dat een indicatie zijn dat je met ongewenste gedrag te maken hebt gehad. Kijk dan eens op de de uitgebreide omschrijving van Michelle en Stan. 

https://www.etp-zutphen.nl/2022/03/grensoversch/

Ook als je twijfelt kan je met hen contact opnemen. Zij zullen je melding vertrouwelijk behandelen.

Joren Bloem Elite renner begonnen bij ETP

Elite men - Joren Bloem reed vorig jaar nog op clubniveau bij Sensa-Kanjers voor Kanjers, maar de Gelderse coureur heeft weinig aanpassingsproblemen bij A Bloc. Sterker nog: hij gaf de ploeg van Paul Tabak smoel met een vijfde plek in de Ronde van Drenthe en een derde plaats in Olympia's Tour.

In Assen kon hij een tevreden balans opmaken. Hij reed een sterke ronde en door de lekke band van Elmar Reinders schoof hij nog op naar het eindpodium. ''Ik zat elke keer mooi mee. Een zware koers ligt me altijd wel. Het op de kant moeten rijden ook. Je moet elke keer mee zitten in de waaier.''

En zo vond hij zich terug op het ereschavot van de oudste etappekoers van Nederland, waar al veel sterren naam maakten. ''Ik heb er nog niet over nagedacht, maar het is inderdaad een mooie plek om er tussen te zitten. Het is belangrijk in deze koers om geen tijd te verliezen. Op de Col du VAM rijd ik altijd goed en daar kon ik nog een paar seconden winnen. Ik had nog gehoopt een mooie sprint te rijden in de slotrit naar Assen, maar dat zat er helaas niet in. De benen waren een beetje leeg.''

Hij kan heel even teren op de sterke seizoenstart met ook nog een derde plek in de Grand Prix Justianiano in Turkije. ''Er komen nog genoeg wedstrijden en daar kijk ik naar uit. De komende twee weken heb ik even geen wedstrijden. Even een beetje rustig aan doen nu en dan weer opbouwen.''

Het seizoen begon alvast beter dan hij zelf had durven dromen. ''Ik heb zelf nog niet echt het besef hoe goed het is gegaan, maar het is mooi om zo binnen te komen bij een team. Bij A Bloc hebben we echt een gezellige ploeg, dan krijg je ook de motivatie om wedstrijden te rijden en te trainen en voor elkaar te mogen rijden. Ik heb mezelf wel overtroffen als je kijkt naar mijn eigen verwachtingen. Hiervoor had ik het niet helemaal serieus aangepakt en nu ik dat wel doe, komt er meer uit dan verwacht. De verklaring? Ik ben simpelweg meer gaan trainen. Door trainen gaat het hartstikke goed.''

 

Colofon:
Deze nieuwsbrief komt ca 12x per jaar uit, op elke 1e van de maand, met uitzondering van speciale edities.
De redactie behoudt zich het recht voor om teksten in te korten of aan te passen.
De nieuwsbrief wordt door en voor leden gemaakt, dus wanneer je informatie hebt of iet organiseert, laat dit dan weten via
redactie@etp-zutphen.nl
Copy graag aanleveren voor de 20e van de maand.
 
Marcel Kluin Bestuur/redactie
E: redactie@etp-zutphen.nl

Laan naar Eme 95, 7204 LZ  Zutphen
Website Website
Facebook Facebook
Instagram Instagram
YouTube YouTube


Email Marketing Powered by Mailchimp