Copy
NIEUWSBRIEF DECEMBER 2022

Van de veurzitter

Op de laatste zondag van oktober hebben we het wegseizoen afgesloten met de traditionele tocht over de Varsselroute. Het bord met snert met worst zijn we daarbij ook niet vergeten. 
In het goed gevulde clubgebouw is het afgelopen wielerjaar besproken.
We kunnen daarbij terugzien op een jaar waarin we de Passie voor het fietsen weer volop hebben kunnen beleven.


De driedaagse in Duitsland en het Vedetten weekend in België waren goed van organisatie en aan Plezier heeft het niet ontbroken.
Tijdens de afsluiting hebben we ook stil gestaan bij het besluit van Gé Kerkdijk om te stoppen met de organisatie van de driedaagse.

Gé heeft meer dan 16 jaar hier een belangrijke rol in gespeeld. Zijn enthousiasme, olijke uitspraken, maar vooral zorg voor iedere deelnemer waren stimulerend. Samen uit – samen thuis maakte hij in de praktijk waar. Gé wil het rustiger aan gaan doen. We hopen natuurlijk met hem nog de nodige barre tochten te maken.

De driedaagse groep staat voor een uitdaging voor een fijne en goede aanvulling van het team.


Verenigingsbestuur
Het bestuur van de ETP krijgt ook met een grote wissel te maken. In de vorige nieuwsbrief is al aangegeven dat Martin Eillebrecht stopt na zijn bestuursperiode van 3 jaar. Henk Sieben heeft ook aangegeven dat hij zijn rol als Penningmeester zal beëindigen. Beiden doen dit vanwege hun te goed gevulde persoonlijke agenda.
 
Hiernaast heeft Marcel Kluin enkele dagen geleden aangegeven dat hij vanwege privéomstandigheden helaas zijn bestuurlijke activiteiten moet stoppen. Marcel heeft hieronder zelf een bericht geplaatst.

Beste ETP’ers,
Al geruime tijd maak ik deel uit van het bestuur van “onze” Etp,  met veel plezier en met de nodige uitdaging. Echter door persoonlijke familiale omstandigheden, kan niet meer de benodigde tijd vrij maken en heb ik moeten besluiten om mijn bestuurlijke taken neer te leggen.
Binnen de Etp zal ik mij nog in blijven zetten voor de toer, samen met de huidige coördinator Bram van Swaaij.
Ik wil iedereen bedanken voor de samenwerking in welke vorm dan ook.

Bedankt Marcel Kluin.


In het bestuur blijven Wim en Adrie over. We willen alle leden uitnodigen om zich beschikbaar te stellen voor een bestuursfunctie zodat ook Prestatie binnen het bestuur voorop kan blijven staan.
 
 
Algemene Ledenvergadering 2023
Komende 19 januari is om 19.00 de jaarlijkse ledenvergadering in ons clubhuis. Het is belangrijk dat je als lid eens komt kijken om binding met de club te houden. Ook jeugdleden en hun ouders/verzorgers zijn nadrukkelijk welkom.
 
Tijdens de ledenvergadering worden in ieder geval de invulling van het bestuur, de jaarlijkse contributie en de terreinverlichting besproken. Gaat je dit aan het hart, kom dan zeker zodat je kan meepraten en –beslissen.
 
 
Veluwse Wintercompetitie
Op zaterdag 5 november werd de Veluwse MTB Competitie op ons parcours verreden.
Je hoopt altijd op een aantal ingrediënten die kloppen op zo'n dag. In willekeurige volgorde is mooi weer er daar 1 van en gelukkig hadden we deze dag een heerlijk zonnetje. Een ander ingrediënt is genoeg vrijwilligers voor de voorbereidingen en op de dag zelf. Zonder vrijwilligers is een wedstrijd namelijk niet te organiseren. Ook dit ingrediënt was aanwezig. En daarnaast hoop je dat de renners veilig en met plezier hun wedstrijden kunnen rijden. Ook dit was op deze dag aanwezig.
De Veluwse MTB competitie is een laagdrempelige wedstrijden reeks waar 9 wedstrijden worden georganiseerd. Van deze 9 wedstrijden tellen de beste 5 wedstrijden mee voor het eindklassement.
Je hoeft dus niet perse alle wedstrijden te fietsen om een mooi eindklassement te rijden.
Voor de jeugd hadden we voor de eindplekken 5 medailles per jeugdcategorie. De volwassenen streden om de eer en we hadden een groep G-renners die deze dag ook om de medailles gestreden hadden.

 De blije gezichten vatten de dag mooi samen
 
Bij de ETP hebben op onze wedstrijddag 270 deelnemers verdeeld over de diverse jeugd en volwassenen categorieën gestreden om de eer en de punten voor het klassement. In de diverse categorieën hadden we een mooi aantal ETPers die de wedstrijden hadden gefietst.  We kunnen terug kijken op een hele geslaagde dag. 
Nogmaals veel dank aan alle vrijwilligers die geholpen hebben deze wedstrijd tot een mooie geslaagde dag te maken.


MTB Parcours
Binnen de groep die zich met het parcours bezig houdt is de coördinatie over gegaan van Martin Groot-Roessink naar Gerard Pragt. Bij deze willen we beide heren bedanken; Martin voor de vele jaren dat hij met veel enthousiasme de coördinatie heeft verzorgd en Gerard dat hij met groot enthousiasme het stokje heeft overgenomen.

Een groep vrijwilligers heeft inmiddels onder leiding van Gerard de handen ineengeslagen om nieuwe hindernissen te maken. De nieuwe verplaatsbare schansen zijn geschikt voor het oefenen van springtechnieken. Deze staan op het middenterrein en worden al volop gebruikt tijdens de trainingen voor de jeugd. Er wordt ook een heuse North-Shore aangelegd. 
 
Dat is een aaneenschakeling van plankieren met ‘drops’. Het North-Shore-idee komt uit de MTB-bakermat Canada, en komt nu dus ook bij ons. De nieuwste hindernis is de wall-ride, oftewel een steile plankieren ‘wand’ waardoor je supersnel de bocht doorkomt.


Op de foto’s is te zien dat de jeugdleden meehelpen met de bouw van de nieuwe hindernissen. In januari zijn de hindernissen klaar voor gebruik. Dit maakt ons parcours nog aantrekkelijker. Geweldig om dit enthousiasme en fietsplezier te ervaren.

Hulp is altijd welkom. Ben je enthousiast en wil je ook bijdragen aan het parcours, mail dan naar: parcours@etp-zutphen.nl


Sponsoring
Een van de andere zaken waar Gerard Pragt zijn schouders onder heeft gezet is het plaatsen van de sponsorborden. Die zijn nu van degelijk materiaal gemaakt en zien er nu fris uit. En dat blijven ze ook als we ze af en toe schoon maken ;o). 

Het welkomstbord aan de ingang is gedoneerd door onze trouwe sponsor Print Copy Service. Zij hebben vestigingen in zowel Zutphen als Deventer. Als je een iets geprint of gedrukt wil hebben, kijk dan niet als eerste naar de goedkoopste maar ga voor kwaliteit en kijk op https://pcsd.nl/. Daarmee ondersteun je een lokale ondernemer met een hart voor fietsen.



Trainingen en tochten
De MTB-trainingen zijn in volle gang. Er worden ook in de komende periode nog vele MTB en gravel tochten gereden. Kijk op de agenda of zorg dat je in een van de app-groepjes komt. 



 
Met sportieve groet,
 


Laan naar Eme 95, 7204 LZ  Zutphen
Bericht van één van onze sponsoren
 
Uniwarm uit Vorden maakt comfortabele en energiezuinige klimaatsystemen. Als ervaren systeemleverancier beschikken zij over een ruim assortiment aan lage temperatuurproducten, voor de vloer, wand en het plafond. Zij hebben 2 vacatures open staan. Één voor een Verkooptalent en één voor een Project- en productadviseur.
Als zij via de ETP tot een match met iemand komen krijgt de club € 250. Kijk dus in je netwerk of er iemand is die hier graag wil werken en versterk zo Uniwarm én de ETP.
Laat de sollicitant wel even aangeven die ie via de ETP komt. Is gelijk een pré aangezien Uniwarm graag met fietsers werkt.
Website Website
Facebook Facebook
Instagram Instagram
YouTube YouTube


Email Marketing Powered by Mailchimp