Copy
Beste leden,

Hierbij de tweede nieuwsbrief van 2023.

Van de veurzitter
We laten een mooi verenigingsjaar waarin we ons 65-jarig bestaan hebben gevierd achter ons. Het is fijn om te ervaren dat we ons naast inspannen ook kunnen ontspannen. 2022 hebben we tijdens de ALV ook bestuurlijk afgesloten. 

Een belangrijk punt tijdens de ALV was het voorstel om de verlichting op het Parcours van de ETP te vernieuwen. Naast veiligheid, vernieuwing en toekomst bestendigheid voor de toekomst zijn hiervoor de belangrijkste redenen waarom we als bestuur hieraan hechten. Dit voorstel werd besproken en met ruime 2/3e voorstemmers aangenomen. 

Helaas hebben we onvoldoende aanmeldingen gehad voor het bezoeken van de WK veldrijden in Hoogerheide. Als bestuur zullen we ons beraden of garantstelling te versoepelen is zodat we eerder en sneller leden kunnen enthousiasmeren om deel te nemen aan activiteiten.

De aanmeldingen voor de Boerenkooltocht op 26 februari begint op stoom te komen. Heb je zin in een gezellige afsluiting van het winterseizoen? Meld je dan aan via de uitnodiging die je in januari ontvangen hebt of klik op deze link. Het kan nog tot en met zondag 19 februari 2023! 

Vanaf 5 maart zullen de wekelijkse toertochten voor de race starten. Bram van Swaaij, Ronald van de Meer en Marcel Kluin hebben hier nieuwe elementen en wijzigingen in aangebracht. Er is altijd weer wat te beleven.

Jan-Jaap Mijnheer is bezig met de bezetting van de bardiensten. Ben je nog niet benaderd en heb jij jezelf nog niet aangemeld voor een bardienst. Wees niet bang, het is niet moeilijk en brengt je op een andere manier in contact met leden.

De voorbereidingen voor de Ronde van Zutphen zijn in volle gang. Deze zal zondag 11 juni gehouden worden. Tijdens de ALV hebben zich de eerste vrijwilligers al gemeld. Hou deze datum vrij. Verderop in deze nieuwsbrief vertellen we er al iets over. In de komende maanden zullen jullie meer informatie hierover ontvangen.

Onze nieuwe bestuursleden
We begonnen de ALV met een niet-voltallig bestuur. Aan het eind waren we ondanks het aftreden van Henk Sieben en Martin Eillebrecht weer volledig. André Kulman, Gerald Oldeman en Ton Kuipers maken het bestuur weer compleet. Zij stellen zich voor:
 
André Kulman (penningmeester)
Ik getrouwd met Monique en heb twee kinderen. Daan (23) woont op zichzelf in Deventer en Bram (19) woont nog bij ons thuis aan de Fluite in Warnsveld. Ik ben sinds 23 jaar zelfstandig ondernemer. Samen met mijn compagnon Alfred Linnenbank heb ik in het centrum van Zutphen een Autoschadebedrijf (tegenover het politiebureau)
 
In de zomer rijd ik met de toer mee op de racefiets en in de winter loop ik veel hard en doe ritten op de MTB met een groepje vrienden. Ik wil me graag inzetten voor een aantal evenementen voor de club, zo zit ik in de organisatie van het Ardennenweekend, heb geprobeerd WK Hoogerheide te organiseren en zo zijn er nog meer plannen. Graag zie ik jullie allen zo veel mogelijk bij het fietsen of in het clubhuis. 
 
Met sportieve groet,
 
André Kulman 
penningmeester@etp-zutphen.nl
 
 
Ton Kuipers (bestuurslid weg)
Ik ben 68 jaar oud en sinds 1 januari 2021 gepensioneerd. Ik kom oorspronkelijk uit Twente en daar heb ik ook de laatste ruim 20 jaar gewerkt als medisch specialist. Samen met mijn echtgenote woon ik sinds 15 november 2021 in Zutphen. We zochten een nieuw appartement en dat hebben we hier kunnen kopen.
 
Sinds juni 2022 ben ik lid van ETP. Na een ongeval met de racefiets halverwege 2021 heb ik ruim een half jaar niet meer op een racefiets gezeten. In 2022 toen het weer wat zachter werd ben ik voorzichtig weer begonnen. En in juni voelde ik me goed genoeg om eens mee te fietsen met ETP. Dat beviel zo goed dat ik me heb aangemeld als lid.
 
Omdat ik vond dat alleen meefietsen niet genoeg was heb ik, toen de oproep kwam voor nieuwe bestuursleden, voorzichtig geïnformeerd of ik iets kon betekenen. Het resultaat is dat ik nu dus lid ben van het bestuur van ETP. Ik volg daarmee Marcel op wat betreft aandachtsgebied.
 
Ik hoop me met veel enthousiasme te kunnen inzetten voor ETP, en als alles geregeld is ben ik te bereiken via de mail: bestuur.weg@etp-zutphen.nl.
 
Allen een goed en veilig fietsseizoen toegewenst.
 
Ton Kuipers.
bestuur.weg@etp-zutphen.nl
 
 
Gerald Oldeman (betsuurslid off road)
Voor wie mij nog niet kent of mij misschien wel kent maar niet wist dat ik onder die helm en achter die fietsbril schuilging: ik ben Gerald Oldeman. Tijdens de afgelopen ledenvergadering ben ik gekozen als nieuw bestuurslid off-road en neem daarmee het stokje over van Martin Eillebrecht.
Als je een mening hebt over het reilen en zeilen binnen de club en als je de kans wordt geboden hier gezamenlijk iets aan te doen, moet je de handschoen ook moet oppakken, vind ik.
 
Ruim 10 jaar geleden ben ik via mijn zoon bij de ETP gekomen. Mijn zoon is gestopt maar ben ik gebleven. Destijds ben ik begonnen als begeleider onder leiding van Arnold Blom bij het jeugd mountainbiken. De jeugdleden waren toen nog op twee handen te tellen. We hadden nog geen eigen parcours en trainden op zaterdag bij het depot van Rijkswaterstaat aan het kanaal.
 
In 2012 heb ik mijn MTB 2 trainer certificaat gehaald en geef ik nog steeds met erg veel plezier mountainbike les aan onze jeugd. Sinds enkele jaren doe ik dit alleen nog op de zaterdagen. Samen met andere trainers geef ik ook met veel plezier mountainbike clinics aan de examenklassen van het Isendoorn.
 
Naast trainer ben ik lid van de kledingcommissie en zorg ik er alweer een aantal jaren voor dat jullie in de mooie ETP-kleding aan de start van de ETP-ritten, wedstrijden en trainingen verschijnen. Naast deze taken en het mountainbiken, fiets ik graag mee met de toerriten, vaak is dit in de B-groep. Ik sta open voor al jullie vragen, ideeën of tips.
 
Vanuit mijn nieuwe rol wil ik via deze weg ook gelijk een oproep doen aan leden die nog geen vrijwilliger zijn. Met een grotere groep vrijwilligers kunnen de taken beter verdeeld worden, en kost het de vaste groep vrijwilligers minder van hun vrije tijd. Het is altijd gezellig en fijn om samen iets voor de vereniging te kunnen doen.
 
Met sportieve groet,
 
Gerald Oldeman
bestuur.off-road@etp-zutphen.nl
 
 
Het GOW seizoen van Britt Beumer
Ik ben Britt Beumer, 14 jaar, en rijd bij de ETP in Zutphen. Dit jaar heb ik een goed GOW-seizoen gereden in de categorie jeugd 3 (categorie 6), meisjes en jongens samen.
De GOW is een regionale competitie van 10 wedstrijden veldrijden. Het seizoen begon met een eerste plek in Oldenzaal. Daarna bleef het meestal goed gaan; steeds bij de top 5. De laatste wedstrijd in Aalten had ik al veel voorsprong in het klassement en ik hoefde eigenlijk alleen nog maar de finishen. Uiteindelijk werd ik die wedstrijd tweede en eerste in het eindklassement! Tussendoor heb ik ook een aantal nationale wedstrijden veldrijden gereden. Een keer werd ik derde en bij het NK werd ik 15e. Daar baalde ik van want ik had die dag slechte benen. Lieke en Eline van de ETP hebben me bij heel veel wedstrijden aangemoedigd.
 
Het is wel jammer dat er van de ETP geen andere kinderen aan de GOW meedoen. Het is heel leuk hoor. Je leert veel kinderen van andere verenigingen kennen en het is héél gezellig! Doe volgend jaar ook eens mee.
Groetjes van Britt!


Veluwse Wintercompetitie
Op zaterdag 18 februari wordt de laatste Veluwse MTB Competitie op het parcours van Bar-End verreden.
 
De 9 verreden wedstrijden waren mede door Henk en Hein perfect georganiseerd, met dit jaar de mogelijkheid om online live mee te kijken naar de rondetijden. Omdat de competitie laagdrempelig is en dus voor iedereen toegankelijk om mee te doen, heerste er bij alle wedstrijden een gezellige sfeer met respect voor elkaars resultaten.
 
Namens de ETP hebben Arvin Bloem, Sus, Maam en Pop de Ridder en Hein Jaarsveld bij verschillende categorieën, met veel plezier meegedaan, waarvan Pop de Ridder zich in de top 5 van categorie 6 heeft gereden.
 
We kijken uit naar de volgende editie!




Klusdag parcours
Voor zaterdagochtend 4 maart staat er wederom een ETP klusdag op de agenda. We starten de werkdag om 9.00 en gaan door tot maximaal 16.00. Het is natuurlijk ook prima als je alleen in de ochtend of de middag komt helpen.
 
De volgende werkzaamheden staan o.a. op de planning voor 4 maart (dit is nog wel afhankelijk van hoeveel mensen er zijn en of we een kraantje hebben en iemand die hem kan bedienen. Als er iemand is dir dit kan geef dat dan s.v.p. ook aan).

  • Verwijderen oude spandoeken en finishdoek.
  • Opruimen parcours en wegbrengen oude materiaal naar stort (Wissels). Dit betreft o.a. kapotte pallets, palen, etc.
  • De bielzen (damwand) bij de grote en kleine container vervangen. De oude bielzen zijn verrot en deels al omgevallen, waardoor de grond aan het wegspoelen is).
  • Maaien (bosmaaier) van terreindelen tussen de tracks
  • Uitvlakken strook naast pumptrack bij ingang en evenwichtsbalk maken met de betonnen balken die achter op het terrein liggen.
  • Begin maken met de nieuwe rockgarden op de grote container.
  • Nieuwe lijn met technische elementen maken op de bult bij de trap.

 
Er zal in het voorjaar nog een werkdag gepland worden om de werkzaamheden die niet afgerond zijn verder op te pakken en ook de rockgarden af te maken.
 
Om een idee te hebben hoeveel mensen we 4 maart hebben voor de verschillende werkzaamheden is het prettig als je je van tevoren (bij voorkeur via een whatsapp berichtje) opgeeft bij Gerard Pragt (06 2861 3253) of bij Gerald Oldeman (06 4092 9772). Je bent natuurlijk ook welkom als je 4 maart spontaan besluit om toch te komen helpen.
 
Voor koffie / thee wordt gezorgd. Als je de hele dag komt helpen neem dan zelf wat mee voor de lunch.
 
Voor deze ochtend telt zoals bij veel van onze activiteiten “vele handen maken licht werk” !! 
 
 
Passen clubkleding
Twee keer per jaar worden de leden in de gelegenheid gesteld om de clubkleding te passen. Omdat de kleding ook seizoensgebonden is, zijn deze momenten in het voor- en najaar gepland.
 
De eerstvolgende datum voor het passen van de kleding zal zijn op woensdagavond 1 maart van 19:00 tot 21:00.
 
Voor nieuwe leden geldt een andere regeling. Zij kunnen zich na de bevestiging van het lidmaatschap via e-mail bij de "Commissie Kleding" melden om een afspraak te maken voor het passen van de kleding. Uiteraard zijn ook zij op deze dag van harte welkom
 
LET OP!! Bestelde kleding kan niet worden geretourneerd, dus passen is wel degelijk noodzakelijk. Elk kledingmerk heeft immers zijn eigen maatvoering. Een maat M van AGU hoeft niet hetzelfde te zijn als een maat M van Biemme.
 
De levertijd van de bestelde kleding zal over het algemeen 4-6 weken in beslag nemen, mede omdat wij proberen de bestellingen te bundelen. Biemme heeft op basis van de bestellingen een voorraad aangelegd van veel bestelde maten en standaard items. Dit zal de levertijd voor deze artikelen uiteraard verkorten. Het is dus zaak om snel na het passen de bestelling op de webshop te plaatsen.
 
Het is door onze trouwe sponsor “RoZus Bloemen & Planten” mogelijk gemaakt om, na levering van de bestelde kleding, deze gratis af te halen tijdens de openingstijden in hun mooie winkel op winkelcentrum “de Dreiumme” in Warnsveld. Kijk voor de actuele openingstijden op de website van RoZus Bloemen & Planten.
 
Mocht je na al deze informatie nog vragen hebben, neem dan via e-mail contact op met de "Commissie Kleding".
 
Wij wensen jullie veel fietsplezier!


Ronde van Zutphen
Op Zondag 11 juni 2023 organiseert de Wielersportvereniging ETP Zutphen voor de 57e keer de Ronde van Zutphen.
De eerste wedstrijd stond genoteerd op 23 augustus 1947 en werd gewonnen door Cor Elswijk.
Werden in de beginjaren de wedstrijden verreden op het plaatselijke parcours rondom de Miete in de Hoven, in de latere jaren rondom de Houtwal in Zutphen.

Op 9 augustus 1969 won Hans Egberts de wedstrijd bij de amateurs, werd Mathijs de Koning 2e en de alom bekende Dries van Wijhe 3e.
In 1969 schreef de krant:…
Niet de winnaar van de zware Ronde van Oostenrijk, Mathijs de Koning, noch de ongekroonde wielerkeizer van het kerkdorp, de altijd goed geluimde Dries van Wijhe, maar niemand minder dan de dikwijls op hartstochtelijke wijze door eigen publiek aangemoedigde plaatselijke favoriet en E.T.P.-coureur Hans Egberts, is op briljante wijze winnaar geworden van de op het parcours aan de Houtwal door de E.T.P. georganiseerde Ronde van Zutphen….
Hij reed de 87 rondes van totaal  62 km in een tijd van 1 uur en 35 minuten ; voor die tijd een mooi gemiddelde.
De Ronde van Zutphen is een geweldig evenement, onder het genot van een hapje en een drankje op de  terrassen aan het parcours, de plaatselijke fietshelden van Zutphen van dichtbij mee te maken.


Parcours
De start van de Ronde van Zutphen vindt plaats op de Zaadmarkt, waarna de renners over de kasseien langs de terrassen, voor de Wijnhuistoren linksaf de Lange Hofstraat inslaan. Via de Martinetsingel en de Pelikaanstraat komen de renners weer terug op de Zaadmarkt waar de finish ligt.
De wedstrijd wordt georganiseerd onder auspiciën van de KNWU en de inschrijving vindt altijd plaats via de site van de KNWU.
Op de dag zelf is inschrijven ook mogelijk.
De Ronde van Zutphen wordt gereden van 14:00 - 19:00 uur.
 
Het volledige programma voor deze nationale wegwielrenwedstrijd is als volgt:
14.00 uur   dameskoers
                    junioren, nieuwelingen, amateurs, belofte, elite
16.00 uur   herenkoers
                    elite,belofte, amateurs

Wat de Ronde van Zutphen zo speciaal maakt is het bekende, volgens sommigen zelfs beruchte, parcours. Veel wielerliefhebbers in de regio Zutphen, maar ook van ver daarbuiten, komen naar het centrum van Zutphen om in de mooie ambiance van de oude Hanzestad te fietsen.
De ronde loopt dwars door de historische binnenstad van Zutphen, waar geen enkele meter gemakkelijk loopt. De vele bochten, het vals plat en de Belgische kasseien  zorgen elk jaar voor een waar spektakel in Zutphen. Het zware parcours veroorzaakt vaak een grote schifting in het peloton waardoor er een open strijd ontstaat.
Een open strijd die vaak wordt gewonnen door de sterkste. Dat maakt de Ronde van Zutphen een geweldig koers om te rijden en als toeschouwer vanuit de terrassen te bekijken.

Maar om alles te realiseren hebben wij rondom die datum jouw hulp nodig.
Wat hebben we nodig :

  • Permanence /inschrijving/opbouwen/afbreken
  • Bus ETP spullen afzetten/hekken gemeente
  • Bus ETP hekken Harmsen
  • Bus ETP hekken ETP
  • Diverse tenten opzetten
  • Ronde boekjes uitdelen
  • Hoekbezettingen
  • Diverse hand en spant diensten

Natuurlijk help jij mee, graag opgave met je naam en telefoonnummer aan :
evenementen@etp-zutphen.nl

Stan Hompe, Date Bosma
 
 

Met sportieve groet,
 


Laan naar Eme 95, 7204 LZ  Zutphen
Website Website
Facebook Facebook
Instagram Instagram
YouTube YouTube


Email Marketing Powered by Mailchimp