Copy
Hierbij de derde nieuwsbrief van 2023.

Van de veurzitter..
De kop is eraf. De voorjaarsklassiekers vullen het weekend. De start van het toerfietsen was echter beroerd. Het weer zat de eerste zondagen niet mee. Toch zijn er altijd bikkels die erop uittrekken. Klasse mensen! 

Ik wil jullie aandacht vragen voor het volgende. Christiaan van der Tol en Thijs Barree hebben de afgelopen jaren de ICT-omgeving van ETP als nieuw ingericht.
Eind 2022 is Thijs gestopt met zijn activiteiten bij de ETP. De afstand Zutphen Zwolle was te groot. We zijn voor de ondersteuning en verdeling van taken op zoek naar versterking van de ICT. Heb je tijd, kennis en energie om dit samen met Christiaan te verzorgen, meld je dan bij Adrie Kemper!

De afdeling sponsoring zoekt hiernaast ook versterking. Wil jij je netwerk- en contactvaardigheden inzetten voor het werven en verbinden van de sponsoren, meld je dan bij Erwin Doctor. Erwin zal je met plezier en een kop koffie wegwijs maken in de activiteiten van de sponsorcommissie. 

Tijdens de algemene ledenvergadering heb ik jullie geïnformeerd over de ernstige gezondheidssituatie van Christiaan Hemeltjen. Christiaan verzorgde sinds 2022 de ledenadministratie voor de ETP. Ronald Liefhebber heeft zich na de ledenvergadering gemeld om de taken van Christiaan over te nemen. Ronald is inmiddels ingewerkt. Hij heeft, en dat hebben jullie wellicht al gemerkt, ook de verzorging van de sociale media op zich genomen. 

Tot slot, heb je zondag 11 juni nog ruimte in je agenda? We kunnen je hulp dan goed gebruiken bij de organisatie van de ronde van Zutphen. Meld je daarvoor aan bij Stan Hompe. We gaan er dan samen een mooi evenement van maken.

Jeugdmountainbiken op zaterdagmorgen
Namens de trainers willen wij graag de mountainbike trainingen op de zaterdag voor onze jeugdleden onder de aandacht brengen. De meeste jeugdleden en de ouders of verzorgers kennen de trainingen op de woensdagavonden.
Minder of misschien helemaal niet bekend zijn de trainingen op de zaterdagochtend.
   
Zo goed als dat de woensdagavond trainingen worden bezocht, zo weinig jeugdleden zijn er op de zaterdagochtend trainingen.
De zaterdagochtend training is eigenlijk een verlengde van de woensdagavond training, deze training wordt hoofdzakelijk op een andere locatie gegeven dan op ons eigen parcours.
De bedoeling van de zaterdag training is het op de woensdagavond geleerde in de praktijk te brengen in een andere omgeving dan ons eigen vertrouwde MTB parcours.

In de bosrijke omgevingen zijn voor de verschillende niveaus natuurlijke en verrassende obstakels, uitdagende afdalingen en mooie singletracks.
N.a.v. een uitgevoerde enquête onder opgezegde leden is gebleken dat vooral de ouders druk zijn en hierdoor onze jeugd op de zaterdagochtend niet in de gelegenheid is om deel te nemen aan de zaterdagochtend training.
Wij willen daarom nog eens onder de aandacht brengen dat de jonge mountainbikers ook met ons mee kunnen rijden als ouders of verzorgers om welke reden dan ook verhinderd zijn. Wij zorgen ervoor dat zoon of dochter en zijn of haar fiets meekunnen naar de betreffende locatie en na afloop weer netjes terugkeren bij ons clubhuis.

Voor de locaties verder weg vertrekken wij vaak om ongeveer 9:30 en zijn rond 12:30 weer terug.
Wij fietsen ook geregeld in de buurt, zoals bijvoorbeeld Eefde en Vorden.
De groepen worden ingedeeld op verschillende niveaus en de trainingen worden hierop aangepast, iedereen kan dus meefietsen.

Tip: op de locaties waar wij fietsen zijn vaak ook mooie wandelroutes/wandelpaden, dus ook voor ouders zijn er mogelijkheden om de  ‘wachttijd’ sportief te overbruggen.


MTB Routes
Ruim drie jaar geleden ging in Barchem de schop in de grond voor de eerste vernieuwde MTB-route in de Achterhoek. Dankzij de medewerking van landeigenaren en (financiële) steun van gemeenten en de provincie is het aantal routes daarna razendsnel uitgebreid.
Hier kan je informatie vinden met alle routes in de Achterhoek die nu gerealiseerd zijn.
De talrijke vrijwilligers die bij de aanleg en het onderhoud van de routes in de Achterhoek betrokken zijn verdienen alle lof. Zij verzetten letterlijk en figuurlijk bergen werk namens de speciaal voor dit doel opgerichte Stichting MTB Achterhoek.
Voordeel van de nieuwe routes is dat naast dat ze uitdagender zijn geworden, ook dusdanig aangelegd worden dat het old-school modder baggeren nu verleden tijd is.
 
Route blauw (Zutphen) met een lengte van 12 km wordt beheerd door de ETP, een tiental vrijwilligers verzorgen het onderhoud.
De route wordt vooral gebruikt als aanrij route naar Gorssel en Vorden.
 
Het onderhoud bestaat uit:
        - watermanagement (afwatering onderhouden)
        - bladblazen in de herfst
        - 2 x per jaar snoeien
        - grasmaaien: het stuk langs de Berkel
        - check na storm/veel wind om de takken te verwijderen
 
MTBroutes.nl heeft onlangs de route Zutphen beoordeeld.


 

Met sportieve groet,
 

Adrie Kemper, voorzitter
E:  voorzitter@etp-zutphen.nl

Laan naar Eme 95, 7204 LZ  Zutphen
Website Website
Facebook Facebook
Instagram Instagram
YouTube YouTube


Email Marketing Powered by Mailchimp