Copy
Hierbij de vierde nieuwsbrief van 2023.

Van de veurzitter..
Op woensdagavond 24 mei zijn alle leden die zich hebben gemeld om de Ronde van Zutphen tot een succes te maken geïnformeerd. Date Bosma, Marius van der Klei en Stan Hompe hebben in de afgelopen maanden veel werk verzet om het in de organisatie aan niets te laten ontbreken. Klasse mannen.
De aanmeldingen voor deelname bij zowel de vrouwen als mannen stromen binnen. Op basis daarvan belooft het een mooie wedstrijdmiddag te worden. Wees welkom in het mooie hart van Zutphen. De wedstrijd van de dames start zondag 11 juni om 14.00 uur. Mocht je nog ruimte hebben om te helpen met het opbouwen of opruimen? Meld je dan bij Stan, Marius of Date.
 
ETP Kleding; als vereniging doen we er alles aan om onze nieuwe leden zo snel mogelijk in clubkleding te laten rijden. Wij informeren hen nadrukkelijk over de afspraak dat de ETP van hen verwacht dat ze in clubkleding deelnemen aan de clubritten. Het kan in de eerste weken van het lidmaatschap voor komen dat er iemand mee fiets in eigen kleding.
Dit lijkt voor leden die al (vele) jaren lid zijn het signaal dat zij mee kunnen fietsen in eigen of aangepaste kleding. Dit is nadrukkelijk niet de bedoeling! In het clubreglement ligt vast dat bij deelname aan clubritten je deelneemt in clubkleding. We verwachten van iedereen dat hij/zij zich hier aanhoudt.
Mocht je het hier niet mee eens zijn kun je dit bespreekbaar maken in de Algemene Leden Vergadering.

In de vorige nieuwsbrief heb ik een oproep gedaan voor ondersteuning van de afdeling ICT. Alex Floor heeft zich gemeld om in overleg met Christiaan van der Tol te kijken hoe ze elkaar en de afdeling ICT kunnen versterken. De mensen van de ICT zijn van groot belang voor de goede en adequate digitale berichtgeving. Zonder hen zou deze nieuwsbrief niet bij jullie zijn gekomen. Dank mannen.

Een vertegenwoordiging van de parcours commissie heeft een rondgang over het terrein gemaakt met een vertegenwoordiger van de gemeente. Dit heeft het nodige opgeleverd. Het resterende deel van het hekwerk dat nog vervangen moet worden zal in het komende jaar vervangen worden. Hiernaast is het snoeiwerk rond het terrein onder de aandacht gebracht, ook hier zal actie op ondernomen worden. Er is gesproken over het verplaatsen van het toegangshek naar het parcours. Dit zal onderzocht worden. Verplaatsing maakt dat de hoek van de toegang naar het clubgebouw niet gebruikt kan worden door ongenodigde gasten.
Als je in de afgelopen maanden nog niet in de gelegenheid bent om een keer over het clubparcours te gaan, wil ik je graag uitnodigen dit eens te doen. Het parcours heeft mooie nieuwe uitdagende elementen gekregen. Deze zijn zeer de moeite waard. Heb je geen MTB fiets en wil je dit toch eens proberen? We hebben meerdere MTB fietsen die je hiervoor mag gebruiken.

Nagekomen berichten van de Veluwse Winter Competitie - I

Voor mensen die ons al kennen wellicht een beetje ten overvloede. De stichting Veluwse MTB competitie organiseerde afgelopen winter de 10deVeluwse Winter Competitie. Natuurlijk mogelijk gemaakt door de inzet van de 10 verenigingen die zijn aangesloten bij de stichting. De wedstrijden worden gehouden op heel verschillende parcoursen in Zutphen, Soest, Loenen, Deventer, Lunteren, Nunspeet, Harderwijk, Apeldoorn en Oldebroek. Er hebben totaal 800 mensen deelgenomen van 8 tot 68 jaar. Een harde kern van ongeveer 300 deelnemers hebben aan de meeste wedstrijden deelgenomen, de overige 500 deelnemers hebben meestal deelgenomen aan één of twee wedstrijden bij hun in de buurt.
 
Dit typeert ook wel deze wedstrijd-serie. Het is vrijheid - blijheid, niks hoeft - alles mag. Fanatiek of vooral voor de lol. Kortom voor ieder wat wils. En vooral een beetje dat wedstrijdelement benutten dat in velen van ons zit. Immers de meesten kennen dat toch wel: Het eerste boven zijn bij een klim of aankomen bij het plaatsnaambordje.
 
Op de achtergrond is de MTB-competitie wél heel erg aan het professionaliseren. We hebben een tijdwaarnemings-systeem van Race Result dat bovendien online het wedstrijdverloop via internet inzichtelijk maakt voor het publiek.  Het mooie van dit volledig digitale systeem met een lokale server die op de wedstrijddag aanwezig is, is dat er geen papier meer nodig is en dat tot op enkele minuten voor de start nog deelnemers kunnen worden toegevoegd, zonder hiervoor speciale dingen te hoeven regelen.
 
We zijn nu al druk bezig om de wedstrijden voor volgend seizoen voor te bereiden. De wedstrijd in Zutphen zal waarschijnlijk 28 oktober plaatsvinden. Zet hem vast in je agenda om mee te doen, mee te helpen of gewoon te komen kijken. En als je geïnteresseerd bent en wilt helpen de deelnemerinschrijvingen en tijdwaarneming nog verder te optimaliseren kun je altijd contact opnemen met ons via bestuur@mtb-competitie.nl. Of ons gewoon aanspreken: André van Dienst en Hein van Jaarsveld.
 
Natuurlijk wordt dit allemaal mogelijk gemaakt door de onvermoeibare inzet van enkele hardcore vrijwilligers rmet de steun van een grote schil van ad hoc vrijwilligers. Meer informatie op mtb-competitie.nl
 
Voor degenen die niet kunnen wachten tot komende winter wordt er deze zomer door de verenigingen in Twente de FPS Bouw MTB Cup georganiseerd. Vorige zomer heeft deze groep verenigingen in navolging van de MTB competitie een soortgelijke competitie opgestart. Voor meer informatie  https://www.fpsbouwmtbcup.nl/

Met sportieve groet, Hein van Jaarsveld

Nagekomen berichten van de Veluwse Winter Competitie - II

Op dit moment zit de Veluwse MTB competitie er weer op. Het was een mooi seizoen, met een interessante kalender. Mocht Veluwse MTB competitie geen belletje doen rinkelen, begin dan echt eens met kijken op de website www.mtb-competitie.nl en zorg er vervolgens voor dat je er het volgende seizoen bij bent. Want dit wil je echt eens meegemaakt hebben! Je hoeft geen wedstrijdervaring te hebben om mee te doen. Tot zover de wervende tekst om meer ETP'ers aan de start te krijgen volgend seizoen. En dat mag best, want er stonden maar een handvol volwassen ETP'ers aan de startlijn bij de wedstrijden. Namens ETP hebben Harro Stok, Vincent Berenpas, Ralf Vos, Hein van Jaarsveld, Giacomo van der Vegt, Arvin Bloem en Sus, Maam en Pop de Ridder meegedaan aan één of meerdere van de wedstrijden. 

Dit winterseizoen werden de wedstrijden gereden in Zutphen, Harderwijk, Soest, Oldebroek, Nunspeet, Lunteren, Deventer en Apeldoorn. De parcoursen variëren tussen routes in de vrije natuur en op locaties zoals we die zelf kennen van ons eigen aangelegde parcours. Voor ieder wat wils dus. Stuk voor stuk waren ze prima georganiseerd, mede door onze clubgenoten Hein van Jaarsveld en Henk Wolters. 

Tot slot, lijkt het je leuk om mee te doen, dat kan op je mountainbike maar ook op een gravelbike of cyclocrosser. Zien we je volgend seizoen aan de start?

Met sportieve groet, Giacomo van de Vegt

Wedstrijdrenner stelt zichzelf voor
 
Het lijkt ons leuk om in de komende nieuwsbrieven één of meerdere wedstrijdrenners zich aan de andere ETP leden te laten voorstellen.
Naast recreatief fietsen (NTFU) worden er door ETP-ers in verschillende disciplines en leeftijd categorieën deelgenomen aan wedstrijden (KNWU).
In de afgelopen nieuwsbrieven hebben we al eens uitgebreid de Veluwse wintercompetitie en GOW-cyclecross wedstrijden onder de aandacht gebracht.
Zo hebben we ook nog de OJC (Oostelijke Jeugd Competitie) wieler wedstrijden, 3 Nation MTB cup (NL, BE, DE), e.t.c.
In de komende nieuwsbrieven zal ook hier aandacht aan geschonken worden.

In deze nieuwsbrief zal de eerste wedstrijdrenner zich aan ons voorstellen.

Wat is je naam en hoe oud ben je?
Mijn naam is Levi Verstegen en ik ben 13 jaar oud.
 
In welke categorie fiets je?
Ik rij bij de jeugd in Categorie 6.
 
Welke discipline binnen het fietsen beoefen je en waarom heb je voor deze discipline gekozen?
Ik rij  wedstrijden op de weg. Voor de afwisseling rij ik met de MTB in het bos.
 
Hoe lang ben je al lid van ETP Zutphen en waarom heb je voor onze club gekozen?
Ik ben nu 5 jaar lid van ETP Zutphen. Ik heb voor de ETP gekozen omdat ze een leuk parcours hebben, en omdat het in Zutphen is.
 
Wat vind je het leukste aan fietsen en wat is je favoriete fietsroute in de omgeving van Zutphen?
Het leukste aan fietsen vind ik de snelheid en wedstrijden rijden. Ik heb geen favoriete route, ik train meestal in de buurt van Zutphen.
 
Heb je een favoriete fietsprestatie of wedstrijd die je hebt behaald? Zo ja, vertel ons daar meer over.
Mijn 2e plaats bij het district kampioenschappen van 2022 is tot nu toe mijn mooiste prestatie. Dit was een klassement over 2 wedstrijden.
 
Hoeveel tijd besteed je per week aan je sport?
Ongeveer 6 uurtjes per week.
 
Welke uitdagingen ben je tegengekomen tijdens het fietsen en hoe heb je deze overwonnen?
Hard door de bochten gaan, veel oefenen met mijn vader.
 
Is er een sporter of persoon in de fietswereld waar je tegen opkijkt of als voorbeeld ziet? Zo ja, wie is dat en waarom?
Ik heb niet echt een voorbeeld.
 
Wat zijn je toekomstplannen en doelen als jeugdfietser bij ETP Zutphen?
Mijn toekomstplannen zijn om specifieker te gaan trainen en om wedstrijden te gaan winnen.





 
Met sportieve groet,
 

Adrie Kemper, Voorzitter
E:  voorzitter@etp-zutphen.nl

Laan naar Eme 95, 7204 LZ  Zutphen
Website Website
Facebook Facebook
Instagram Instagram
YouTube YouTube


Email Marketing Powered by Mailchimp