Copy
Beste leden,

Hierbij de zesde nieuwsbrief van 2023.

Van de veurzitter..
Bij publicatie van deze nieuwsbrief zijn de avondritten van het toer seizoen alweer ten einde. Een veel gehoorde opmerking is “is het nu alweer voorbij”. Hierin zit weemoed in naar ik aan neem, om al het goede van de zomer.
Het was niet allemaal goed deze zomer. We hebben helaas te maken gehad met meerdere valpartijen. Dit is mede de reden dat het bestuur het initiatief van de toerleiders steunt om het veilig fietsen opnieuw te promoten en te oefenen.
De NTFU stimuleert het veilig en technisch fietsen o.a. door het verzorgen van een training voor basis instructeur. Deze MTB-training wil ik graag bij jullie onder de aandacht brengen. Ben je enthousiast en wil je een bijdrage leveren in het trainen van jeugd en volwassen laat dit dan weten.

Van beginner tot prof, iedereen kan beter leren fietsen. Beter leren fietsen betekent meer plezier en veiliger fietsen. Daarom leiden wij als NTFU instructeurs op. De instructeur kan binnen de vereniging aanbod creëren om samen te trainen en nog meer uit het fietsen te halen. Op die manier wordt fietsen bij jullie vereniging nog leuker en veiliger.
Binnenkort start er een opleiding tot basisinstructeur bij jou in de regio. De basisinstructeur is een laagdrempelige opleiding waar je leert goed en veilig les/training te geven. Een waardevolle aanvulling voor de vereniging en de leden.


We zullen een start maken met het uitnodigen en samenstellen van een groep mensen die volgend jaar "De ronde van Zutphen" voor zal gaan breiden. Als je hieraan deel wil nemen laat dit dan weten.
 
We hebben dit jaar een grote groep jubilarissen. Wij willen deze mensen graag in het zonnetje zetten tijdens het ledenfeest.
Deze willen we houden op zaterdag 6 oktober. Noteer deze datum alvast in je agenda.
 
Stan Hompe heeft vanaf 1987 tot 1999 een 6-tal videobanden digitaal gemaakt.
Via een unieke link op YouTube zijn ze later te bekijken op de website van de ETP. Onze ICT-man Christiaan maakt daar een apart item van.
Stan zal nieuwe digitaal gemaakte videobanden van de jaren die hierop volgen bij Christiaan aanleveren zodat deze ook op de site komen te staan.
De digitale uitvoering is “verborgen“ d.w.z. niet openbaar slechts d.m.v. de link op de site te openen. 
Ter kennismaking de link van 1999 : https://youtu.be/GW3woM7-fC0
 
Op zondag 10 september wordt de Triatlon in Zutphen georganiseerd. Dat is zwemmen, lopen en fietsen. In dat laatste zijn we als leden van de ETP goed. De organisatie van dit prachtige evenement kan nog hulp gebruiken. Heb je nog tijd en ruimte in je agenda meld je dan aan als vrijwilliger. Je helpt hiermee een enthousiaste organisatie bij het realiseren van een mooi evenement. Zutphen wordt er mooier van.
Aanmelden kan bij Ivar Schenk sec.triatlonzutphen@gmail.com
 
Tijdens de Zwarte Cross is er dit jaar voor het eerst een grote groep vrijwilligers namens de ETP daar aan het werk geweest. Dit heeft naast veel plezier, een entreekaart voor een dag naar keuze ook een flink bedrag voor de ETP opgeleverd. Dank voor jullie inzet! Volgend jaar weer?
 
Op zaterdag 19 augustus is er evenzo door een groep van 9 vrijwilligers gewerkt aan het opknappen van het MTB-parcours. Het parcours ziet er weer verzorgd uit.
De trainingen kunnen nu weer naar hartenlust gestart worden. Neem een kijkje in de activiteiten kalender en wees welkom.


Verslag Zwarte Cross
Na maanden van voorbereiding was het eindelijk D-day: op vrijdag 21 juli waren wij met z'n 31-en, een bonte mix van vrijwilligers, leden én vrienden van leden, helemaal klaar voor ons vrijwilligersavontuur op de Zwarte Cross. We hadden de taak gekregen om als een soort 'opkalefateraars' de milieudienst te versterken. Van 4 uur 's middags tot half tien 's avonds waren we in touw. Maar wat het extra cool maakte, was dat we voor en na onze shift lekker konden rondstruinen, zelfs backstage. Dat was echt top, want daar was het lekker rustig en je kon supersnel op de plek van actie zijn. 

Onze groep werd opgesplitst en elk kreeg een eigen stekkie toegewezen. Wij hadden de nobele taak om ervoor te zorgen dat het gebied rond de eettentjes, vooral die tafels, spic en span bleven. Zeker tijdens de eetpiek was dat een flinke klus, want ofwel bleef alle etenswaar op tafel achter, of het belandde op de grond. Maar serieus, we kunnen met z'n allen met trots terugkijken, want iedereen gaf echt alles om het daar zo netjes mogelijk te houden. En, zoals die bekende Zwarte Cross spreuk gaat: "Nøhlen is dodelijk."

En oh ja, niet onbelangrijk: door onze inzet hebben we (tenzij we gigantisch misrekend hebben) een coole €778,75 binnengeharkt voor de ETP! Als bedankje kregen we allemaal een ticket waarmee we op zaterdag of zondag het festival konden checken. Alles bij elkaar opgeteld was dit gewoon een mega geslaagde actie en we hebben nu al zin in een 'volgende keer' (lees: volgend jaar).

Groet,
Monique en André


Pasmoment clubkleding
Zoals afgesproken worden twee keer per jaar de leden in de gelegenheid gesteld om de clubkleding te passen. Omdat de kleding ook seizoensgebonden is, zijn deze momenten in het voor- en najaar gepland.
 
De eerstvolgende datum voor het passen van de kleding zal zijn:
•    Woensdagavond 27 september van 19:00 tot 21:00
 
Voor nieuwe leden geldt een andere regeling. Zij kunnen zich na de bevestiging van het lidmaatschap via e-mail bij de "Commissie Kleding" melden om een afspraak te maken voor het passen van de kleding. Uiteraard zijn ook zij op 27 september a.s. van harte welkom.
 
LET OP!! Bestelde kleding kan niet worden geretourneerd, dus passen is wel degelijk noodzakelijk. Elk kledingmerk heeft immers zijn eigen maatvoering. Een maat M van AGU hoeft niet hetzelfde te zijn als een maat M van Biemme.
 
De levertijd van de bestelde kleding zal over het algemeen 4-6 weken in beslag nemen, mede omdat wij proberen de bestellingen te bundelen. Biemme heeft op basis van de bestellingen een voorraad aangelegd van veel bestelde maten en standaard items. Dit zal de levertijd voor deze artikelen uiteraard verkorten. Het is dus zaak om snel na het passen de bestelling op de webshop te plaatsen.

Het is door onze trouwe sponsor “RoZus Bloemen & Planten” mogelijk gemaakt om, na levering van de bestelde kleding, deze gratis af te halen tijdens de openingstijden in hun mooie winkel op winkelcentrum “de Dreiumme” in Warnsveld. Kijk voor de actuele openingstijden op de website van RoZus Bloemen & Planten.
 
Mocht je na al deze informatie nog vragen hebben, neem dan via e-mail contact op met de "Commissie Kleding"; kleding@etp-zutphen.nl.
 
Wij wensen jullie veel fietsplezier!


Jeugdleden MTB 
Beste jeugdleden Mountainbike,

We hopen dat jullie allemaal een geweldige vakantie hebben gehad en vol energie zijn om weer met onze zaterdagtrainingen te beginnen! Anders dan voorgaande jaren gaan we 1x per maand ergens op een hele gave plek mountainbiken. We willen jullie allemaal uitnodigen om op 30 september met ons mee te doen aan de eerste zaterdag training na de vakantie.

Datum: 30 september
Tijd: 10:00
Locatie: Hogh-Elten

Deze training wordt een geweldige gelegenheid om weer samen te komen, onze mountainbikevaardigheden te verbeteren en te genieten van de prachtige mountainbike mogelijkheden in Hogh-Elten.
Zorg ervoor dat je je mountainbike meeneemt inclusief je helm, een binnenbandje en goede zin. Zorg dat jouw mountainbike weer tiptop in orde is. Veiligheid is altijd onze prioriteit, dus laten we ervoor zorgen dat we allemaal goed voorbereid zijn.

Na de training sluiten we de training af met een heerlijke traktatie: pannenkoeken! We kunnen samen gezellig bijpraten en onze avonturen van de dag en natuurlijk de vakantie met elkaar delen.

We hopen jullie allemaal op 30 september te zien! Als je vrienden hebt die ook geïnteresseerd zijn in mountainbiken, voel je vrij om hen mee te nemen. Het belooft een geweldige ochtend te worden vol plezier en avontuur!

Jullie krijgen nog een officiële uitnodiging per e-mail. Als je vragen hebt, neem dan gerust contact met ons op. Laten we er samen een onvergetelijke zaterdagtraining van maken!

Zet de andere zaterdagen trainingen ook alvast in jullie agenda:
•    28-10 Eerbeek
•    25-11 Hellendoorn
•    2-12 Gorssel (pepernotentocht)
•    23-12 Lochem

Met sportieve groet,
Christian Lugtenburg
Coördinator MTB


Wedstrijdrenner stelt zich voor
Wat is je naam en hoe oud ben je?
Britt Beumer 14 Jaar

In welke categorie fiets je?
Ik fiets nu in categorie 6 en ga in de winter veldrijden bij de nieuwelingen

Welke discipline binnen het fietsen beoefen je en waarom heb je voor deze discipline gekozen?
Veldrijden en mountainbike dit is leuker omdat er meer obstakels en technische uitdagingen in het parcours in zitten.

Hoe lang ben je al lid van ETP Zutphen en waarom heb je voor onze club gekozen?
4 jaar ik ben lid geworden omdat mijn vader al bij de ETP fietste.

Wat vind je het leukste aan fietsen en wat is je favoriete fietsroute in de omgeving van Zutphen?
In de buurt is de MTB route van Lochem mijn favoriete rondje. Ik heb dit jaar voor het eerst de LJC in Sittard gereden dat was een heel gaaf rondje met een hoop drops en rockgardens.

Heb je een favoriete fietsprestatie of wedstrijd die je hebt behaald? Zo ja, vertel ons daar meer over.
Een 3e plek bij de nationale veldrit wedstrijd in Enter en de 1e plaats in het algemene klassement in de GOW ( de regionale veldrit competitie)  

Hoeveel tijd besteed je per week aan je sport?
Tussen de 6-8 uur verdeeld over 3-4 trainingen per week.

Welke uitdagingen ben je tegengekomen tijdens het fietsen en hoe heb je deze overwonnen?
Tijdens de MTB wedstrijden zijn er hoge drops die vind ik wel spannend. Daar sta ik altijd wat langer te kijken voordat ik daar af durf. Vaak rij ik dan achter Lieke aan die dan de goeie lijnen laat zien.

Is er een sporter of persoon in de fietswereld waar je tegen opkijkt of als voorbeeld ziet? Zo ja, wie is dat en waarom?
Annemarie Worst, zij werd Europees kampioen bij de eerste veldrit waar ik ben gaan kijken en ben toen samen met haar op de foto geweest.

Wat zijn je toekomstplannen en doelen als jeugdfietser bij ETP Zutphen?
Top 7 op het NK veldrijden.


Sponsor stelt zich voor
Petra Bleumink van Profile Bleumink uit Zutphen stelt zich voor a.d.h.v. enkele vragen.

Allereerst willen we u bedanken voor uw sponsoring van ETP Zutphen. We zijn erg benieuwd naar uw bedrijf en willen graag meer te weten komen. 

Wat heeft je geïnspireerd om sponsor te worden van ETP Zutphen en betrokken te raken bij de club?
Ontzettend leuke club met enthousiaste leden, sluit helemaal aan bij onze zaak.

Kun je ons wat meer vertellen over je bedrijf en de producten/diensten die jullie aanbieden?
We zijn sinds 2001 een rijwielhandel in de Spittaalstraat en verkopen/maken van alles wat met fietsen te maken heeft.

Wat maakt jullie bedrijf uniek in vergelijking met andere spelers in de branche?
Wij proberen altijd net dat stapje extra te doen om de beste service te leveren die maar mogelijk is.

Wat is de motivatie achter jullie betrokkenheid bij de sportwereld en het ondersteunen van lokale sportclubs?
We houden zelf enorm van sportief bezig zijn en het liefst in teamverband, dat is toch het aller gezelligst? Het is belangrijk voor iedereen dat lokale clubs blijven bestaan, sporten is ontzettend belangrijk voor de fysieke en mentale gezondheid.

Welke impact hopen jullie te hebben op ETP Zutphen en haar leden door middel van jullie sponsoring? 
We hopen dat de club mede door onze bijdrage door kan blijven gaan met mountainbike lessen, wedstrijden en fietsplezier vergroten.

Zijn er specifieke doelen of evenementen waar jullie je op richten met jullie sponsoring bij ETP Zutphen? 
Nee, niet echt. Maar misschien is het leuk om een keer iets samen te organiseren, een ATB testdag of zo?

Hoe zie je de toekomstige samenwerking met ETP Zutphen en zijn er mogelijkheden voor verdere betrokkenheid?
Hopelijk lang en vruchtbaar, en meer betrokkenheid zou zeker mooi zijn.

Zijn er andere interessante aspecten van jullie bedrijf die je graag zou willen delen met de leden van ETP Zutphen?
We hebben een grote werkplaats, grootste showroom van Zutphen, webshop, online planservice bij nieuwe fietsen en haal- en breng service.
Ook proberen we altijd in oplossingen te denken.

Met sportieve groet,
 

Adrie Kemper, Voorzitter
E:  voorzitter@etp-zutphen.nl

Laan naar Eme 95, 7204 LZ  Zutphen
Website Website
Facebook Facebook
Instagram Instagram
YouTube YouTube


Email Marketing Powered by Mailchimp