Copy
Beste <<Voornaam>>,

Hierbij de achtste nieuwsbrief van 2023.

Van de veurzitter..
Vrijdag 20 oktober hebben we een “ouderwets” gezellige ETP leden feest gevierd.
Een goed verzorgde BBQ, lekkere muziek, gezellige verhalen en feestelijk verlicht clubgebouw zorgden voor sfeer en onderlinge interactie.
Tijdens deze avond stonden we ook stil bij het 40 jarig ETP lidmaatschap van Stan Hompe en Date Bosma. Mannen waar we alle jaren in sportief opzicht op kunnen rekenen, maar ook altijd bereid zijn hun handen uit de mouwen te steken. Joop ten Ham werd geëerd vanwege zijn 25 jarig lidmaatschap. Zijn leeftijd en wijze waarop hij menigeen uit de wind houdt tijdens het fietsen, dwingt respect en bewondering af.
Het feest starte om 19.00 uur en rond middernacht werd het licht uit gedaan. Dank aan allen die bijgedragen hebben aan deze mooie avond.
 
Nog maar net bekomen van de ledenavond, stonden zondag 22 oktober ruim 30 leden op het parcours om de GOW wedstrijden goed te laten verlopen. De baan was perfect verzorgd en lag er prachtig bij. De deelnemers in de verschillende categorien leverden een mooie strijd op ons uitdagende parcours. André van Dienst heeft met zijn hulptroepen er voor gezorgd dat de wedstrijd soepel en zonder al te grote problemen is verlopen. Alle helpers dank voor jullie betrokkenheid en inzet op deze dag!
 
Op zondag 29 oktober sloten we het toerseizoen af met de traditionele snerttocht. Een stevige zuid-westen wind werd door de toerrijders getrotseerd, waarna de snert soepel door de keel naar beneden zakte. Johan Vlierhaar werd voorafgaand aan de maaltijd geëerd om zijn 25 jarig lidmaatschap bij de ETP. Johans aanwezigheid binnen de vereniging zorgt voor meerdere hilarische verhalen en momenten. Zonder dit zou de ETP minder glans hebben.
 
In één van de eerdere nieuwsbrieven hebben we moeten melden dat om persoonlijke redenen Jos van Keeken zich terug moest trekken als beheerder van het clubgebouw. We zijn om die redenen op zoek naar één of twee mensen die deze taak voor hun rekening willen nemen. De taak behelst het toezien op het beheer en op orde houden van het clubgebouw. Dit in nauwe afstemming met de technische commissie, die zorgt voor de schoonmaak en het onderhoud. De beheerder krijgt ondersteuning in de bezetting van het clubgebouw door Jan Jaap Mijnheer en mannen die zorgen dat de voorraad altijd op orde is. Heb je interesse en wil je ook wel eens een kijkje achter de bar nemen, neem dan contact op met Wim Nijboer.
Tijdens de ALV op donderdag 25 januari zullen de samenstelling en activiteiten van meerdere commissies de aandacht krijgen.
 
De Algemene Leden Vergadering zal in 2024 op donderdag 25 januari gehouden worden. We zullen dan ook nader ingaan op de stand van zaken rond de verlichting van het parcours.
Belangrijk punt op de agenda is ook de bestuurssamenstelling. De secretaris en voorzitter hebben beiden aangegeven dat ze na 2 x 3 jaar zich niet herkiesbaar stellen.
Dit biedt ruimte aan nieuwe bestuursleden om deze mooie wielervereniging vaart te geven. In het afgelopen jaar is er naast het vertrouwde, nieuwe energie vrijgemaakt voor wieler stimulerende activiteiten. Dit verdient support van een voltallig bestuur. Meld je als belangstelling hebt om zitting te nemen in het bestuur. Wacht niet tot je benaderd wordt.
 
Tot slot breng ik nog graag de Veluwse Winter competitie op zaterdag 25 november bij jullie onder de aandacht. Heb je zin en tijd kom een kijkje nemen, nog beter….kom een handje helpen. Samen is altijd leuker. 


Sponsor gezocht 
Fiets je graag? En draag jij onze club een warm hart toe? Misschien ben jij wel een nieuwe sponsor. Of ken jij een potentiële sponsor voor onze club?  

We hebben een club met veel leden. Met hulp van de denkkracht van jullie allemaal willen we graag extra sponsoren vinden. Met zoveel leden hebben we een groot netwerk. 

  • Heb je een eigen bedrijf? Al eens aan het sponsoren van ETP gedacht? 
  • Werk je bij een bedrijf waar sportsponsoring vaker gebeurt? Al eens een balletje opgegooid om ETP te sponsoren? 
  • Werk je bij een bedrijf waar sport en bewegen een warm hart wordt toegedragen?  Al eens een balletje opgegooid om ETP te sponsoren? 
  • Ken je mensen in je directe omgeving die sport een warm hart toedragen? Al eens een balletje opgegooid om ETP te sponsoren? 

Als je het opgooien van een balletje lastig vindt, geef dan gerust aan de sponsorcommissie (sponsoring@etp-zutphen.nl) de naam door van de persoon waaraan je denkt. Dan gooien wij het balletje wel op.  


De sponsorcommissie 
Deze bestaat tegenwoordig uit 4 personen, te weten Erwin Docter, Gerald Oldeman, Date Bosma en sinds kort Giacomo van der Vegt. 

Giacomo stelt zichzelf kort voor. 

Ik ben al meer dan 40 jaar besmet met het fietsvirus. Begonnen op de BMX fiets toen ik 4 jaar oud was. Tegenwoordig veelal op de mountainbike te vinden waarmee ik ook graag wedstrijden rijd. En af en toe zien jullie me meerijden op de racefiets. In mijn dagelijks leven ben ik bedrijfsleider bij DAGnl, een adviesbureau dat zich bezighoudt met de inrichting van buitenruimte. Hieronder valt nagenoeg alles wat je buiten tegenkomt, zolang het geen gebouw is. Sinds kort staat ons reclamebord bij de rockgarden op het parcours.

Eerder dit jaar zag ik de oproep voor extra mankracht in de sponsorcommissie. Ik heb zo’n 10 jaar lang aan motorracen gedaan, waarbij het grootste deel van m’n seizoen door sponsoren gefinancierd moest worden. De kennis die ik daarbij van het vinden en houden van sponsoren heb opgedaan wil ik nu graag inzetten voor ETP. Eén van de dingen die ik heb geleerd is dat sponsoren voor een groot deel op gunnen is gebaseerd. En wie gun je nu liever iets, dan iemand die je kent? Nu weet je waarom deze tekst begint zoals hij begint. Ik nodig je van harte uit om contact met me op te nemen via sponsoring@etp-zutphen.nl 

Tot slot, de sponsorcommissie kan nog wel een extra kracht gebruiken. Lijkt het je leuk om de club te helpen met het vinden van sponsoren, meld je dan aan!


Op zoek naar...
Wie o wie heeft er een hardcase vliegtuig-fietskoffer thuis staan en wil deze wel uitlenen in de periode eind april-begin mei 2024? Graag een reactie naar info@etp-zutphen.nl.


Verslag 'Ride across Girona' door Erik Wallinga
Ride across Girona (700 km / 11000 hm's)
Start 26 augustus 6.00 uur, deadline is dinsdag 29 augustus 14.00 uur. 
Marcos van Tarmacways.cc heeft werkelijk een schitterend parcours neergelegd. Muchos Gracias!! 



In omstandigheden waar ik vooraf niet van uitging. Starten om 6 uur 's ochtends met 24 graden, in de loop van het weekend kwam echter de voorspelde weeromslag. On-spaanse omstandigheden, regen regen regen, een bui van 7 uur lang op zondag maakte een stop noodzakelijk, Even slapen, droog binnen en goed eten! 
Elke keer dat ik in Spanje fiets wordt ik weer verrast door de mate waarin men rekening houdt met de fietser, vrachtwagens die niet inhalen vooraleer de andere weghelft vrij is.
Uiteindelijk heb ik 52 uur en 47 minuten nodig gehad. Mede door de omstandigheden en het doorrijden in de nachten leverde het mij uiteindelijk een P7 op.

Wat kom je tegen gedurende de rit naast de prachtige route: een zonovergoten eerste dag, Spaanse klimgeiten die schofterig hard de cols opvlammen, rustig aan Erikpacen!!!
Prachtige cols (o.a. Col de la Creueta), wind/storm op Cap de Creus (cp2), de uitbater van de koffietent/bakker in Cadaques was niet heel blij met de druipende wielertoerist, zijn koffie was dan weer heerlijk.
Woinic of was het een ……?? net kunnen ontwijken op zaterdagavond, spaans betonklimmen (Coll de Jou), van niet kunnen eten tot een 2 uur later een pita diner verorberen in Besalu, de spaanse riolering die het water niet aankon, een uur slaap pakken op het station van Sant Miquel de Fluvia (een stationsbank ligt dan heerlijk), stootlek op een afdaling op de kustweg naar Tossa de Mar, Els Angels beklimmen midden in de nacht bij maanlicht/ prachtig, erfhonden die gelukkig aan de ketting lagen, op tijd stoppen omdat je gaat zwalken, de kou tijdens de laatste nacht deed me denken aan de eerste keer RATN met zeer lage temperaturen, verantwoord stoppen/slapen is dan alleen mogelijk in een portiek van een bank/La Caixa gracias, de vos die lekker op het tarmac lag te zonnen vlak bij de finish.
Al met al weer een prachtige ervaring! 


Small remark to Marcos: I was looking forward to a nice SUNNY/DRY bike ride when entering the ride about 7 months ago...........he did not quite deliver:))))
But huge compliments to Tarmacways.cc !!!

Dank aan SOW coaching voor de vakkundige begeleiding tijdens dit project!!

Lian voor de support van ongekende klasse! 
Henk W voor de mentale support tijdens deze evenementen , als er om 2 uur 's nachts een pling klinkt weet ik dat het Henk is:)

What's next??? Kijken of ik de loting voor Badlands.cc dit jaar wel overleef………….   
 

Met sportieve groet,
 

Adrie Kemper, voorzitter
E:  voorzitter@etp-zutphen.nl

Laan naar Eme 95, 7204 LZ  Zutphen
                   
ETP ETP
FB FB
Insta Insta
YT YT


Email Marketing Powered by Mailchimp