Copy

Beste <<Voornaam>>,

De nieuwsbrief heeft vanaf nu een iets andere opzet. Hij staat nog steeds boordevol nieuwtjes en wetenswaardigheden, maar je kunt nog sneller naar het onderwerp dat jou interesseert. Klik op de items in de inhoud en je wordt meteen doorgestuurd naar het onderwerp van jouw keuze. We willen ook nog wat andere veranderingen aanbrengen, maar stap voor stap.

 


O ja, niet vergeten, de klok wordt in de nacht van 30 op 31 maart 1 uur naar voren verzet. Wordt dus een korte nacht voorafgaand aan de ronde van Vlaanderen.
En kijk even in de agenda op de website. In tegenstelling tot wat eerder in de agenda stond beginnen we al op dinsdag 2 april met een rit in de avond. De eerste rit is Hummelo en op 4 april Harfsen. Start om 18.30 uur. Zie ook de Cyql app.

 
Van de veurzitter..

We staan aan de vooravond van de Hoogmis oftewel de Ronde van Vlaanderen. En dus aan mij het verzoek om namens het bestuur een stichtelijk woordje te doen. Waar de profs de komende maand strijden om de grote monumenten te winnen, vergapen de meeste wielerliefhebbers zich aan de power waarmee de Oude Kwaremont, de Redoute of de Muur van Huy worden beklommen. Zondagmiddag is er in ieder geval voor de liefhebbers de mogelijkheid om op groot scherm in het clubhuis de wedstrijd te bekijken.  

Afgelopen maanden zijn de nodige kilometers al gemaakt en bij menigeen begint de vorm te komen. Hoewel het adagium “Winter miles, Summer smiles” met deze zachte winters niet meer helemaal opgaat, moet ik toch altijd door de 1000 km grens voordat het echt lekker begint te draaien. 

Ook als nieuw bestuur beginnen we onze draai te vinden. Zo zijn we met Actief Zutphen in overleg over een nieuw contract voor het clubgebouw en het ETP parcours. Actief Zutphen neemt namelijk het beheer van de buitensportlocaties over van de gemeente Zutphen.

Daarnaast zijn we in de afrondende fase van de subsidieaanvraag voor het vernieuwen van het dak van het clubgebouw en het vervangen van de verlichting op het parcours. We verwachten hier binnen afzienbare tijd mee te kunnen starten.

In de verschillende commissies worden initiatieven ontwikkeld om de ETP nog meer op de kaart te zetten. Vanuit de sponsorcommissie is een gezellige avond georganiseerd voor onze sponsoren bij Chamaven. De evenementencommissie is volop bezig met de organisatie van diverse activiteiten. De parcourscommissie is met behulp van diverse vrijwilligers tijdens de klusdag bezig geweest om het parcours nog uitdagender te maken. Mooi om te zien hoe we dat met elkaar weten te realiseren.
 
Maar uiteraard staat het fietsplezier voorop. Laten we hopen dat we ergens de komende weken weer lekker in korte broek, in de voorjaarszon kunnen genieten van de mooie ritten in de regio.
Tenslotte wil ik iedereen fijne paasdagen wensen!


 
Veiligheid
 
We hebben de eerste ritten van het wegseizoen er weer opzitten. Helaas met een nogal heftige valpartij. Het blijkt maar weer hoe kwetsbaar je bent als fietser, ook en misschien wel vooral in een groep.
Hoewel in dit geval de regels die we met elkaar hebben afgesproken om veilig te fietsen, het ongeval niet hadden voorkomen, willen we er toch nog eens op wijzen. Het blijkt na de eerste paar ritten namelijk wel dat daar nog een verbeterslag te maken is.
Dus willen we nogmaals de regels die bij ETP gelden weer eens onder de aandacht brengen.
 
De vijf regels welke wij als ETP naleven in 2024 zijn:
 
1 Fiets naast elkaar (twee aan twee)
2 Ritsen? Links gaat altijd achter rechts fietsen!
3 Gebruik hand/arm gebaren om elkaar te waarschuwen.

  • Non verbale communicatie is duidelijker!
  • Steek een hand uit wanneer je afslaat.
  • Iedereen ziet dan waar wij heen willen en wij zien wie de routes kent!

4 Zorg voor een bel en werkende verlichting op je fiets!!
5 Beheers je fietstechniek:

  • Bochten: de juiste trapper naar beneden in de bocht, plaats je gewicht laag boven de grond.
  • Remmen: de voorrem is de belangrijkste rem, maar niet meteen volledig intrekken
  • In de groep rijden, rijd altijd achter je voorganger en niet ernaast met je voorwiel   

 
Naast onze eigen regels heeft ook de NTFU een aantal tips om het allemaal veilig te houden. Voor de volledigheid hier ook nog de NTFU-gedragscode

  • Houd je aan de verkeersregels
  • Omdat wij sneller fietsen en met meer zijn, geeft ons dat geen recht op voorrang
  • Overige verkeersdeelnemers zien ons (vaak) als bedreigend
  • Duidelijkheid naar de groep en overig verkeer vergroot je eigen veiligheid
  • Houd het gezellig, maar spreek elkaar aan op gemaakte afspraken
  • Je fietst (als het goed is) niet in een groep om elkaar op te jagen, maar juist omdat je met elkaar wilt fietsen.
  • Volle bak rijden is (meestal) niet plezierig!!
  • (Eerste geeft aan “grote groep” – laatste geeft aan: de laatste van de “groep”)

 
Eisen aan je racefiets, behalve goed onderhoud:

  • Werkende bel
  • Werkende remmen
  • Verlichting zowel voor als achter, (ETP-advies om altijd achterlicht te gebruiken tijdens fietstochten

 
Ronde van Vlaanderen
 
Zondag 31 maart is het zover, dan is de voorjaarsklassieker De Ronde van Vlaanderen. 
Dat de Ronde van Vlaanderen internationaal één van de grootste wielerevenementen is, staat buiten kijf. Op deze dag is elke wielerfan in de ban van Vlaanderens Mooiste.
Wie treedt in de voetsporen van Tadej Pogačar op zondag 31 maart? Het belooft een mooi spektakel te worden met bij de mannen aan de start natuurlijk onze absolute favoriet Mathieu van der Poel. Zal hij dit jaar op de eerste plaats op het podium eindigen?  Wat kan Wout van Aert, zijn eeuwige concurrent? 

Ter gelegenheid hiervan hebben we voor de ETP een speciale ‘Ronde van Vlaanderen’ uitgezet van 80 of 100 km.
Deze zijn te downloaden vanaf de ETP website. Kies voor de 80km of de 100km. (De routes zijn ook in de Cyql app te vinden).
 
Ook al is het Eerste Paasdag; het clubhuis is speciaal voor deze speciale rit geopend (ook al staat anders op de site vermeld) en je kunt na terugkeer (al of niet fris gedoucht) in de kantine de Ronde van Vlaanderen op een groot scherm volgen. 
Het geheel wordt extra culinair aangekleed met Belgische hapjes en biertjes.
Omdat het Pasen is zal ook een gevuld eitje niet ontbreken!
 
Parcours Ronde van Vlaanderen 

In 2024 keert de start van de Ronde van Vlaanderen terug naar Antwerpen. Dat betekent dat de aanloop naar de Vlaamse Ardennen opnieuw wijzigt. Het duo Oude Kwaremont – Paterberg is nog steeds de scherprechter in de volle finale. Ook de finish wijzigt niet. De opvolger van Tadej Pogačar mag de armen in de lucht steken op de Minderbroedersstraat in Oudenaarde.  
Start: Steenplein in Antwerpen - 10.00 u.
Finish: Minderbroedersstraat in Oudenaarde - omstreeks 16.29 u.
Afstand: 270,8 km

DUS: Wil je dit spektakel ook op een groot scherm meemaken ?
Zondag 31 maart van 13:00 uur tot finish (17.00 uur) is speciaal hiervoor het wielercafé in ons clubhuis geopend.

Gezellig met elkaar onder het genot van een drankje en een hapje naar deze mooie wedstrijd kijken.

Ben je van plan om te komen op 31 maart aanstaande, geef dit dan svp bij aan door op deze link te klikken en jouw gegevens achter te laten. 
Doe dit voor vrijdag 29 maart aanstaande zodat we weten hoeveel personen er komen.
  
 
Parcours werkdag
 
Zaterdag 16 maart is er weer een parcours werkdag geweest, waarbij grotere onderhoudsklussen uitgevoerd zijn en een aantal nieuwe trainingselementen gemaakt zijn.
We hadden een goede opkomst met ’s ochtends 16 mensen, waaronder 4 jeugdleden.
Uitgevoerde onderhoudswerkzaamheden waren o.a. het snoeien van de bomen bij de s-special, maaiwerkzaamheden, verstevigen grond bij de kleine container, afvoeren grofvuil naar de stort.
Bij de nieuw gemaakte trainingselementen lag de focus vooral op het terrein achter de grote container. Daar zijn 3 bestaande kleinere bulten samengevoegd tot 1 grote springbult (table). Verder is de kombocht achterin aangepast en is er een pumptrack gemaakt. De nieuwe springbult is zaterdagmiddag gelijk in gebruik genomen door een aantal jeugdleden.
Verder is er een boomstamafdaling gemaakt naast de trap en is er een trappetje gemaakt tussen de rockgardens.
De nieuwe elementen zijn afgelopen woensdag met veel enthousiasme tijdens de jeugdtraining gebruikt.
18 augustus is er weer een werkdag. De aandacht zal dan vnl. liggen op het opschonen van het terrein en snoei- en maaiwerkzaamheden om het parcours weer gereed te maken voor de start van de trainingen na de zomerstop en voor de wedstrijden in het najaar. Hopelijk kunnen we dan ook weer op een grote opkomst rekenen.
 


 

 
Cyql app
 
Het is goed om te zien dat veel mensen de Cyql app al hebben gedownload en zich hebben aangemeld bij ETP op de app. Helaas melden zich vervolgens weinig of geen mensen zich voor een clubrit.
Het is misschien verwarrend, al die clubritten met dezelfde route en naam. Maar als je goed kijkt zijn de verschillende ritten gelabeld met A, B1, B2, B3, C en XL. Deze labels komen overeen met onze eigen indeling in groepen. Het is dan de bedoeling dat je aangeeft met welke groep je gaat meerijden. Elke groep is gemaximeerd tot 12 deelnemers, zoals we dat binnen ETP hebben afgesproken.
Als je vragen hebt over welk aspect van de app dan ook, vraag Ton Kuipers of Alex Floor (als hij weer hersteld is na zijn val).
 
 
ICT Beheer ondersteuning
 
Eind van dit jaar stopt Christiaan van der Tol als ICT beheerder. In Alex Floor is een opvolger gevonden, maar 1=geen. Voor het onderhoud en beheer van onze website en webshop zijn we dringend op zoek naar één of twee leden of vrijwilligers die ons kunnen ondersteunen met zowel het 
technisch beheer als de ‘content’. Dus heb je kennis van ICT of studeer je hiervoor en of je kent iemand die ons kan helpen reageer dan op deze oproep.
 
We kunnen alle hulp goed gebruiken en het lijkt ons leuk om hier met iemand samen over na te denken! Natuurlijk zijn beide, jong en oud, meer dan welkom! Hieronder een overzicht van de werkzaamheden:
 
In deze rol maak je deel uit van de commissie "ICT". Deze commissie onderhoudt en beheert de website, verzorgt de mailing en nog meer IT gerelateerde zaken.
De commissie zorgt ervoor dat de content op de diverse omgevingen past bij de missie en visie van de vereniging en dat deze bij de tijd blijft.
Centrale mailing binnen de vereniging worden vanuit de commissie verzorgd.
Tevens verzorgt de commissie alle overige IT gerelateerde zaken binnen de vereniging.
We zijn op zoek naar enthousiaste commissieleden met IT/website affiniteit!
Tijdsbesteding gemiddeld 1 à 2 uur per week.
 
Reageren? Graag met vermelding van telefoonnummer via secretaris@etp-zutphen.nl.
 

Met sportieve groet,
 

Vincent Persoon, Voorzitter
E:  voorzitter@etp-zutphen.nl


Laan naar Eme 95, 7204 LZ  Zutphen
                   
ETP ETP
FB FB
Insta Insta
YT YT


Email Marketing Powered by Mailchimp