Informatie

Sinds de komst van een overdekte wielerbaan in Apeldoorn hebben wij in de buurt van Zutphen een prachtige mogelijkheid om deze mooi sport te beoefenen. Baanwielrennen is sinds enkele jaren een echte wintersport geworden. Dit betekend dat de baan in Apeldoorn open is van september tot en met april. Ook in de zomer maanden is sinds kort de wielerbaan open, deze opening zijn echter exclusief voor KNWU selectierijders of andere geselecteerde rijders.

Sinds de opening van de wielerbaan is ETP Zutphen lid van de “Vrienden van de Adelaar”. Vrienden van De Adelaar is een initiatief van de Adelaar om het baanwielrennen onder een zo groot mogelijke groep renners body geven. Vrienden van De Adelaar bestaat uit wielerverenigingen die zich door hun aansluiting verzekerd weten van:

  • dezelfde tarieven voor hun leden als de Adelaarleden wat betreft baanwielrennen
  • voorrang bij het verkrijgen van kaarten bij evenementen
  • deelname aan de clubkampioenschappen
  • voorrang bij het deelnemen aan bijzondere evenementen en ceremonies

Door het lidmaatschap als vereniging kun je als ETP’er dus korting krijgen bij baanactiviteiten! Neem wel je licentie even mee om aan te tonen dat je lid bent van onze vereniging. Voor tarieven: http://www.adelaar.org/index.php/tarieven.

Iedereen kan dus baanwielrennen in de winter, ook toerrijders wel stelt de adelaar als eis dat je een opstartcursus volgt. Het fietsen op de baan is namelijk anders dan op de weg. Zo heb je geen remmen en versnelling en is de fiets een doortrapper. Volg eerst een opstap cursus!

Voor je eigen veiligheid maar zeker ook voor de andere baanrenners! Dit kan op vrijdag, op te geven via de site van de Adelaar

Waarom is het rijden op een wielerbaan belangrijk en leuk?
Het rijden op een baan is belangrijk voor de ontwikkeling van een renner. Hij leert spelenderwijs sturen, reageren en omgaan met snel wisselende situaties

De vaste vrij lichte versnelling van +/- 50 x 16 zorgt voor een soepele trapfrequentie

Tevens biedt het rijden op de baan een leuke afwisseling in combinatie met het wegwielrennen en/of het veldrijden.

Meer informatie over jeugd baanwielrennen klik hier.