Wielersportvereniging ETP Zutphen

 • Zaterdag 19 september: Passen Clubkleding

   

  Passen nieuwe clubkleding

  Zoals afgesproken worden er m.i.v. 2020 twee keer per jaar de leden in de gelegenheid gesteld om de clubkleding te passen. Omdat de kleding ook seizoensgebonden is, zijn deze momenten in het voor- en najaar gepland. Nu de dagen weer korter worden en de "R" weer in de maand is, is het tijd om de leden in staat te stellen de nieuwe clubkleding van Biemme Nederland te passen.

  Samen met Biemme Nederland hebben wij een mooie kledinglijn voor de ETP samengesteld welke je nu al in de webshop kunt vinden. We zijn steeds bezig de webshop uit te breiden met diverse artikelen om een nog completer aanbod te kunnen aanbieden. Deze keer zal een aantal artikelen speciaal voor het najaar en winterseizoen aanwezig zijn.

  I.v.m. COVID-19 zullen extra maatregelen worden genomen om alles zo veilig mogelijk te laten verlopen. Daarvoor is het wel noodzakelijk dat iedereen meewerkt en zich aan de regels houdt.

   

  Biemme Benelux
  RoZus Bloemen & Planten

  Pasmoment najaar

  De eerstvolgende datum voor het passen van de kleding zal zijn:

  • Zaterdag 19 september 2020 van 10.00 tot 14:00 uur in het clubgebouw

  De kledingcommissie zal zorgen dat op deze momenten ook andere items uit de webshop aanwezig zijn om te passen.

  Voor nieuwe leden geldt een andere regeling. Zij kunnen zich na de bevestiging van het lidmaatschap via e-mail bij de "Commissie Kleding" melden om een afspraak te maken voor het passen van de kleding. Uiteraard zijn ook zij op deze dag van harte welkom

  LET OP!! Bestelde kleding kan niet worden geretourneerd, dus passen is wel degelijk noodzakelijk. Elk kledingmerk heeft immers zijn eigen maatvoering. Een maat M van AGU hoeft niet hetzelfde te zijn als een maat M van Biemme.

  De levertijd van de bestelde kleding zal over het algemeen 4-6 weken in beslag nemen, mede omdat wij proberen de bestellingen te bundelen. Biemme heeft op basis van de bestellingen een voorraad aangelegd van veel bestelde maten en standaard items. Dit zal de levertijd voor deze artikelen uiteraard verkorten.

  Het is door onze trouwe sponsor RoZus Bloemen & Planten mogelijk gemaakt om, na levering van de bestelde kleding, deze gratis af te halen tijdens de openingstijden in hun mooie winkel op winkelcentrum “de Dreiumme” in Warnsveld. Kijk voor de actuele openingstijden op de website van RoZus Bloemen & Planten.

  Mocht je na al deze informatie nog vragen hebben, neem dan via e-mail contact op met de "Commissie Kleding".

 • Start vrije trainingen veldrijden en MTB op dinsdag- en donderdagavond

  Vanaf dinsdag 1 september  kan er weer wekelijks op de dinsdag 19:00-20:30 en de donderdag 19:00-20:00 vrij worden getraind (veldrijden en mountainbiken) op het ETP clubparcours, Laan naar Eme 95 in Zutphen.

  Vanaf 1 september t/m maart is op de dinsdagavond van 19:00 uur tot 20:30 uur en op de donderdagavond van 19:00 tot 20:00 uur de mogelijkheid om vrij te trainen op ons verlichte parcours. Dit jaar zijn er enkele spectaculaire verandering in het parcours aangebracht! De trainingen staan open voor alle leden van ETP Zutphen. Wel hebben we een leeftijdgrens gesteld, vanaf 12 jaar kan de jeugd meetrainen.

  Niet leden van ETP Zutphen hebben ook de mogelijkheid om mee te trainen. Hier zijn echter kosten aan verbonden van € 3,00 per avond of € 25,00 voor het gehele seizoen. Lidmaatschap NTFU en/of KNWU is verplicht i.v.m. verzekering.

  Betaling en inschrijving gaat via de website : https://inschrijven.etp-zutphen.nl/opgave-vrije-training/

  Print het ontvangen bestelformulier uit en neem dit mee naar het parcours. Vergeet ook je KNWU of NTFU-pas niet!

  Er kan dus NIET aan de poort worden betaald.

  Veel renners (volwassenen en jeugd) gaan ook weer meerijden met de GOW- en VMC-competitie en kunnen mooi met elkaar trainen op het wedstrijdparcours. De GOW wedstrijd en de MTB Veluwse Wintercompetitie zullen ook plaatsvinden op dit parcours.

  Controleer voor vertrek altijd de laatste informatie op de website omdat het parcours gesloten kan worden bij slechte weersomstandigheden!

 • Weer normale clubritten

  We kunnen weer.

  Goed nieuws waar velen blij van worden.

  Vanaf 1 juli heeft de overheid een verdere versoepeling van de corona maatregelen afgekondigd.

  De NTFU vertaalt dit als volgt in de spelregels van 1 juli:

  • - De 1,5-meter-regel tijdens het sporten vervalt.
  • - Tijdens clubritten of groepsritten hoef je onderling geen 1,5 meter afstand meer te houden.
  • - Fietsen in een groep mag dus. Je houdt onderweg wél 1,5 meter afstand tot andere weggebruikers.
  • - Voor vertrek en bij terugkomst van een rit, moeten wielersporters van 19 jaar en ouder onderling wél 1,5 meter afstand tot elkaar houden.
  • - Ben jij of iemand uit je familie ziek of verkouden? Blijf dan thuis.
  • - Je volgt de hygiënevoorschriften van het RIVM op.
  • - Ook in kleed-, toilet- en doucheruimtes en kantines houden wielersporters van 19 jaar en ouder 1,5 meter afstand.
  • - Geforceerd stemgebruik, zoals schreeuwen, is niet toegestaan.
  • - Maak daarom voor vertrek afspraken met elkaar hoe je communiceert.

   

  Dit betekent voor de ETP:

  • - Alle groepen vertrekken weer op de “oude” starttijd
  • - Donderdag 2 juli om 19.00 uur beginnen we hiermee
  • - Gezamenlijk starten vanaf het clubgebouw
  • - Rijden in grotere groepen van maximaal 12 personen
  • - De clubrit kan worden afgesloten in het clubgebouw.
  • - De inrichting van het clubgebouw zal daarop aangepast worden

   

  Voor aanstaande dinsdag 30 juni gelden nog de huidige afspraken!

  Wil je jouw ervaringen delen na de clubrit of heb je opmerkingen of vragen:

  Dat kan via een e-mail aan: coordinator.toer@etp-zutphen.nl

  #SupportYourLocals


  Veel van de sponsoren van onze vereniging worden getroffen door deze crisis.

  Naast de oproep om alle lokale leveranciers en bedrijven te ondersteunen, willen wij onze sponsoren extra in het zonnetje zetten en onder jullie aandacht brengen.

  Een actueel overzicht van onze sponsoren vind je hier.

   

  Met sportieve groet, namens het bestuur,

  Adrie Kemper

  Voorzitter

 • Recordpoging Atty Duijn

  Zeventigplussers worden in deze coronatijden maar wat vaak weggezet als ‘zwak’ en ‘kwetsbaar’. Dat steekt Atty Duijn. De 74-jarige wielerfanaat uit Eefde vindt het stigmatiserend en generaliserend. Hij wil komende zaterdag op de buitenwielerbaan in het Limburgse Geleen het tegendeel bewijzen met een werelduurrecord achter de derny in de categorie 70+.

  Toen corona uitbrak in Nederland, wist Atty Duijn meteen: ik zit in de risicogroep. Want ouder dan zeventig, en met ‘onderliggend lijden’. De Eefdenaar heeft chronische bronchitis en inspanningsastma. Aanvankelijk bleef hij thuis om alle risico’s uit te sluiten, maar na een paar dagen ging hij weer doen wat-ie altijd al deed: fietsen, tientallen kilometers lang.
  Atty zit op de praatstoel. Praat honderduit over zijn passie: wielrennen. Zijn vrouw Alie luistert in de andere hoek van de bank. ,,Atty vertoont soms typisch haantjesgedrag’’, zegt ze met een glimlach. ,,Dan wil-ie zich koste wat kost bewijzen. Dat lukt ’m meestal ook nog heel goed.’’ Atty knikt. ,,Dat zit nou eenmaal in me, die geldingsdrang.’’

   

  Atty Duijn, Wielerfanaat uit Eefde

  Was jij bang toen corona Nederland binnenkwam?
  Atty Duijn: ,,Bang niet, wel enigszins bezorgd. Want als ik corona krijg, wordt het voor mij een lastig verhaal. Toen de coronacrisis begon, sloot ik me een paar dagen op. Maar al snel dacht ik: ik ben een solist, fiets vrijwel altijd alleen. Ik kom nagenoeg niemand tegen onderweg en er is dus amper besmettingsgevaar. Ik ging weer lekker elke dag fietsen.’’

  Jij bent in het bezit van talloze records, zowel op de wielerbaan als in de tijdrit. Hoe kan dat met chronische bronchitis en astma?
  ,,Ik neem heel geregeld mijn pufjes. En ik drink vaak rodebietensap. Dat is rijk aan nitraat en vergroot het zuurstofgehalte, zo hebben diverse onderzoeken aangetoond. Daarnaast leef en eet ik gezond. Ik eet sinds mijn dertiende geen vlees, neem veel groente en fruit, en rook en drink niet. En ik verzorg mijn lichaam goed. Ik ben geen zwakke, kwetsbare oudere.’’

  Volgens velen ben je dat wel, helemaal in deze coronatijden.
  ,,Dat stigmatiserende, daar stoor ik mij aan. Er zullen ongetwijfeld 70+’ers zijn die extra kwetsbaar zijn voor corona. Maar alle ouderen worden op één hoop gegooid. Er zijn genoeg senioren die wél vitaal en sportief zijn. Volgens mij loopt een veertiger die stevig rookt en drinkt meer risico op corona dan ik. Ik heb altijd al de drive gehad om steeds beter te worden en sneller te gaan, maar ik ben nu extra gemotiveerd om zaterdag dat werelduurrecord neer te zetten. De uitdaging is om een afstand neer te zetten waarop anderen zich kunnen stukbijten. En ik hoop dat ik andere fietsende zeventigplussers kan stimuleren en uitdagen.''

  Hoe uit zich dat?
  ,,Nou, neem vorige week dinsdag. Toen fietste er een jongedame van wielervereniging De Zwaluwen uit Deventer langs ons huis. Jaartje of 30, schat ik. Ik sprak haar aan en zei dat ze goed fietste. ‘Sluit maar aan en rijd maar een stukje mee’, stelde ze voor. Ik sprong op een oud Gazelle-fietsje en ging mee in haar kielzog. Poeh... Wat had die meid een tempo zeg. Ondanks een harde tegenwind.’’
  ,,Ik ging helemaal kapot, maar liet me niet kennen. Ik kon haar nét bijhouden. Op die Gazelle zit geen kilometerteller. Ik had geen flauw idee van de snelheid. Toen we aankwamen in Deventer, zei die dame dat we rond de 44 kilometer per uur hadden gereden. Ik was eigenlijk over een grens heen gegaan. Dat tekent mijn motivatie, die Alie wel eens uitlegt als ‘haantjesgedrag’.’’

  Een kleine vier jaar geleden reed jij in Geleen in de categorie 70+ solo een werelduurrecord, zonder gangmaker voor je: 39,527 kilometer. Ging je ook toen over een grens heen?
  ,,Dat kun je wel stellen. Het was bloedheet, 38 graden. Normaal eten was amper mogelijk vanwege de hitte. Ik at zout en tomatensoep en dronk vreselijk veel. Op het einde zwabberde ik in het rond. Ik kon de ideale lijn onderaan de baan niet meer houden. Toch knokte ik mij naar een record. Dat voelde fantastisch.’’

  Nu word je de eerste 70+’er die een werelduurrecordpoging doet achter de derny. Hoe anders is die uitdaging? Je hoeft immers niets te verbeteren.
  ,,De uitdaging is om een afstand neer te zetten waarop anderen zich kunnen stukbijten. En ik hoop dat ik andere fietsende 70+’ers kan stimuleren en uitdagen. Die groep wordt steeds groter. Ik voorspel dat we binnen niet al te lange tijd een officiële 70+-categorie krijgen in het wegwielrennen. Die is er nog niet. Maar in de 60+-categorie rijden een paar wielrenners die al bijna 70 jaar zijn en nog steeds gaan als de brandweer. Die mannen gaan nog wel even door en daardoor hebben we straks een mooi groepje met 70+’ers die nog erg goed fietsen. Dan kunnen we ook in wegwedstrijden aantonen dat we niet zwak en kwetsbaar hoeven te zijn.’’

  Atty Duijn vertrok samen met vrouw Alie woensdagochtend naar Limburg. Caravan achter de wagen, richting een camping in het dorpje Epen. Daar verblijft het echtpaar Duijn een week. Atty verkent vanavond de wielerbaan in Geleen om precies te weten hoe die er bij ligt. Ook gaat hij overleggen met gangmaker Jack Theunissen, die bij zijn recordpoging de derny bestuurt.
  ,,Ik ken Jack alleen als wielerconsul van Limburg, niet als gangmaker’’, zegt Atty. ,,We gaan de tactiek bespreken. Jack moet bijvoorbeeld niet te hard gaan, waardoor ik me de vernieling in rijd. Ook gaan we doornemen hoe we onderweg het beste kunnen communiceren. Ik heb geregeld op een binnenbaan achter een derny gereden. Dan is het best stil en verloopt de communicatie goed. Maar buiten kan dat lastig zijn, door de harde wind bijvoorbeeld.’’

  Atty’s werelduurrecordpoging is zaterdag om 17.30 uur.

  ,,Ik wil een afstand van tenminste meer dan 40 kilometer halen. Gezien mijn vorm en fitheid is dat een reëel doel.’’

  © 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden

 • Samenvatting maatregelen COVID-19

  De laatste weken is een aantal mailings rondgestuurd met daarin informatie voor een specifiek deel van de vereniging.

  Hoewel al die informatie ook op de website is terug te vinden, is het wellicht makkelijker als er een samenvatting van al die maatregelen te vinden is.

  Trainingen MTB Jeugd

  Vanaf woensdag 13 mei zijn de trainingen van start gegaan. De protocollen voor de trainingen zijn hierbij erg belangrijk en we raden iedereen aan om deze nogmaals goed door te nemen. Alleen als we ons allemaal aan die regels houden, kunnen we de trainingen goed uitvoeren.

  Een uitgebreide uitleg van de protocollen kun je vinden op onze website.
  De protocollen zijn ook beschikbaar als PDF-bestand.

  Let op:  er is een voorbehoud dat we voldoende trainers en begeleiders beschikbaar hebben. De groepen mogen namelijk niet te groot zijn. De ruimte op het terrein en het aantal beschikbare trainers is immers beperkt.

  Er is er een formulier gemaakt waarmee de aanmelding online kan worden gedaan en wij een beter overzicht kunnen houden over de aantallen deelnemers. Het is verplicht om je vooraf op te geven om aan de training deel te mogen nemen.

  Afmelden en eventuele vragen graag per mail naar: coordinator.mtb@etp-zutphen.nl.

  Meld je vooraf aan!
  Vooraf opgeven is dus verplicht. Geef je alleen op als je zeker weet dat je ook werkelijk komt trainen. Het formulier kan je meerdere keren invullen!
  Vul dit formulier in om je aan te melden voor de trainingen.

  Uiterlijk voor dinsdagavond 19:00 uur voor de training op woensdag. En uiterlijk voor vrijdagmiddag 12:00 uur voor de training op zaterdag.

  Heb jij je opgegeven en kun je toch niet? Geef dit dan ook door via bovenstaand e-mailadres!

  Trainingen jeugdwielrennen

  Met ingang van maandag 18 mei aanstaande worden de trainingen hervat. Natuurlijk ook onder de voorwaarden zoals die, helaas, nog steeds gelden. Als ETP hebben we daarom een protocol gemaakt voor de trainingen voor de jeugdleden van 13 t/m 18 jaar. Met dit protocol voldoen we aan de richtlijnen vanuit de overheid en aan de noodverordening. Dit protocol is grotendeels gelijk aan die voor de MTB-jeugd, maar het is toch belangrijk dat je de regels goed kent als je komt trainen.
  Een uitgebreide uitleg van het protocol kun je vinden op onze website en beschikbaar als PDF-bestand.

  Meld je vooraf aan!
  Vooraf opgeven is dus verplicht. Geef je alleen op als je zeker weet dat je ook werkelijk komt trainen. Het formulier kan je meerdere keren invullen!
  Vul dit formulier in om je aan te melden voor de trainingen.

  Doe dit uiterlijk voor zondagavond 19:00 uur voor de training op maandag (zgn. uitfietsen).
  En uiterlijk voor dinsdagavond 19.00 uur voor de techniektraining op – voorlopig-  woensdag.

  Mocht je nog vragen hebben, stel die dan aan: coordinator.wielrennen@etp-zutphen.nl

  Trainingen MTB-volwassenen

   

  Vanaf donderdag 28 mei starten we weer met MTB-trainingen voor volwassenen. Er wordt op de donderdagavond tussen 19.30 en 20.30 uur zowel trainingen op het parcours verzorgd als buiten een rondje gefietst. Aangezien we de groepen qua grootte beperkt willen houden, vragen we je om je aan te melden via een online formulier (zie hieronder). We kijken er weer naar uit om samen te fietsen.
  Let op de regels van de noodverordening en de adviezen van NOC*NSF en NTFU.

  Meld je vooraf aan!
  Vooraf opgeven is dus verplicht. Geef je alleen op als je zeker weet dat je ook werkelijk komt trainen. Het formulier kan je meerdere keren invullen!
  Vul dit formulier in om je aan te melden voor de trainingen.

  Doe dit uiterlijk voor woensdagavond 19:00 uur voor de training op donderdag.

  Hoor je voor donderdagavond niks dan is het in orde. Wordt het te druk dan kan je niet meer inschrijven of krijg je bericht dat je training niet door kan gaan.

  Mocht je hierover nog vragen hebben, stel die dan aan: coordinator.mtb@etp-zutphen.nl

  Clubritten Toer-afdeling

   

  Vanaf donderdag 11 juni zijn we weer gestart met de clubritten op de weg!

  De ritten worden wel onder speciale spelregels gereden en het is dan ook belangrijk dat iedereen zich aan deze spelregels houd! Meer informatie vind je hier.

  Voor de clubritten volgen we de actuele agenda zoals je die op onze site kunt vinden. Voorlopig gaan we in kleinere groepen fietsen en daardoor zal het niet mogelijk zijn dat iedere groep een toerleider heeft. De groep is dus zelf verantwoordelijk voor de route. Gelukkig zijn er meer en meer ETP-ers met een GPS op het stuur. Zorg dus dat je de laatste(!) versie van de clubrit op je apparaat hebt staan.

  Hier vind je de actuele routes.

  Mocht je nog vragen hebben, stel die dan aan: coordinator.toer@etp-zutphen.nl

  Volg de regels

  Dan nog even de regels waar je aan de huidige tijd moet denken:

  • Als je klachten hebt, blijf dan thuis en ziek uit. Dit zou altijd de norm (voor sporters) moeten zijn. Met gezondheidsklachten gaan sporten kan leiden tot een ontsteking van de hartspier of andere nare kwalen. Je herstel duurt ook nog eens langer dan nodig.
  • Fiets niet op je maximale vermogen en doe geen zware intervaltraining. Beide putten het immuunsysteem uit en maakt je vatbaarder voor ziektes. Focus maar op duurtrainingen. Overigens ook een goed idee voor velen.
  • Fiets veilig. Laat die Strava-segmenten maar eens voor wat ze zijn. In het ziekenhuis zitten ze nu zeker niet te wachten op brokkenmakers.
  • Fiets alleen, maximaal met z’n tweeën of als familie.
  • Houd afstand. Bedenk dat iemands slipstream ook tot de nabijheid behoort.
  • Houd rekening met anderen en geniet van de vrijheid.

  Wij rekenen zonder meer op jullie begrip voor deze maatregelen want veilig en gezond fietsen is in ieders belang!

   

  #SupportYourLocals
  Veel van de sponsoren van onze vereniging worden getroffen door deze crisis. Naast de oproep om alle lokale leveranciers en bedrijven te ondersteunen, willen wij onze sponsoren extra in het zonnetje zetten en onder jullie aandacht brengen.

  Een actueel overzicht van onze sponsoren vind je hier.

 • Clubritten worden hervat!

  De clubritten gaan weer van start!

  Eindelijk ook goed nieuws voor de toerrijders onder ons.

  We gaan donderdag 11 juni weer starten met de clubritten op de weg!

  De maatregelen voor het sporten in de buitenlucht tijdens COVID-19 zijn al enige tijd versoepeld, maar het is nog niet eenduidig wat er wel en niet kan. Uit diverse onderzoeken is inmiddels duidelijk geworden dat de kans op besmetting in de buitenlucht geringer is dan voorheen werd verwacht.
  De “normale clubritten” zijn op dit moment echter nog niet mogelijk. Het lijkt allemaal nogal lang te gaan duren. De vraag is dan ook gerechtvaardigd of we als ETP moeten blijven wachten op verdere versoepeling.

  Het bestuur is door veel leden bevraagd: “is het niet mogelijk om toch maar weer eens te starten met de clubritten”? We hebben de afgelopen weken gesproken met een dwarsdoorsnee van onze vereniging. De uitkomst daarvan is dat we op gaan starten met aangepaste clubritten. Hiervoor is een plan van aanpak opgesteld. Dat plan vraagt wel om verantwoordelijkheid van en zorgvuldige naleving door alle deelnemende leden!

  Lees onderstaande spelregels goed door!

  Voor de clubritten volgen we de actuele agenda zoals je die op onze site kunt vinden. Donderdag beginnen we met het rondje Coldenhove. Voorlopig gaan we in kleinere groepen fietsen en daardoor zal het niet mogelijk zijn dat iedere groep een toerleider heeft. De groep is dus zelf verantwoordelijk voor de route. Gelukkig zijn er meer en meer ETP-ers met een GPS op het stuur. Zorg dus dat je de laatste(!) versie van de clubrit op je apparaat hebt staan.

  Hier vind je de actuele routes.

  Spelregels

  • - In eerste instantie gaan we rijden in groepen van maximaal 6 personen en we wijken dus af van het NTFU advies. Waarom we dit doen, wordt verderop uitgelegd.
  • - Verplichte aanrijroute (zie verderop).
  • - Er wordt gestart in 3 snelheidsgroepen met aangepaste starttijden:
   •   - A/snelle B1: vertrek 18:50 / 08:50 uur.
   •   - B-groepen: vertrek 19:00 / 09:00 uur.
   •   - C-groepen: vertrek 19:10 / 09:10 uur.
  • - Als er 6 personen uit een snelheidsgroep aanwezig zijn, ook voor de verlengde routes, dient de groep te vertrekken op aanwijzing van het startcomité!
  • - Eventuele mededelingen vooraf worden voorlopig via de e-mail gedeeld.
  • - De snelheid ligt aanzienlijk lager dan in “normale” tijden. Eigenlijk zoals het bij een toerclub hoort.
  • - Constant draaien is niet toegestaan. Spreek met elkaar af welke methode de groep gaat gebruiken voor het regelmatig aflossen van de voorste rijder(s).
  • - Blijf op minimaal 200 meter afstand van de voorgaande groep rijden. Alleen in uitzonderlijke situaties mag de voorgaande groep worden ingehaald.
  • - Iedere groep is zelf verantwoordelijk voor:
   •   - Kennis van de route.
   •   - Te rijden snelheid.
   •   - Afstand bewaren tussen renners onderling en andere groepen.
  • - Snuiten en hoesten zoveel mogelijk beperken en gebruik een (papieren) zakdoek.
  • - (Neus)fluimen is verboden. Mocht het toch nodig zijn, laat je dan uit de groep zakken en sluit weer achteraan als je “gelost” hebt.
  • - Bij pechgevallen moet niet iedereen zich gaan bemoeien met het oplossen van het probleem. Als de persoon zelf het niet kan oplossen, laat dan één ander persoon dit doen. Vermijd dat meerdere personen aan de fiets gaan zitten werken, waardoor een mogelijk besmetting kan plaatsvinden.
  • - Spreek elkaar aan als de afgesproken regels worden overtreden.
  • - Het clubgebouw blijft voorlopig gesloten, zowel voor als na de clubrit.
  • - Hopelijk komt daar per 1 juli verandering in.
  • - Als blijkt dat niet iedereen zich aan de richtlijnen houdt, zullen, als uiterste consequentie, de clubritten weer worden verboden.
  • - Plezier mag natuurlijk, passie is ook geen probleem, prestatie komt wel weer een keer!

   

  Als je deelneemt aan een clubrit,
  ga je impliciet akkoord met deze regels!

   

  Wil je jouw ervaringen delen na de clubrit of heb je opmerkingen of vragen?
  Dat kan via een e-mail aan: coordinator.toer@etp-zutphen.nl

  Grootte van de groepen

  De NTFU geeft het advies om in groepen van maximaal 4 personen te fietsen en daarbij 1,5 meter afstand te houden tot de voorganger. Indien mogelijk, mogen 2 tweetallen naast elkaar rijden maar in de praktijk zal dit vrijwel nergens kunnen gezien de breedte van de wegen c.q. fietspaden. Er is echter nergens een verbod om met meerdere deelnemers onderweg te zijn. Aangeraden wordt om echter hierbij het gezonde verstand te gebruiken.

  Met slechts 4 personen fietsen zal weinig toevoegen aan het “clubgevoel”. De clubritten zullen daarom met maximaal 6 personen beginnen. Indien de strikte regels van de NTFU qua afstand worden gevolgd, wordt de totale lengte wel erg groot. Indien de groep in 2 rijen “om en om” gaat fietsen met een afstand in de breedte van 1 meter en in beide rijen een afstand van minimaal 1 fietslengte aan te houden tot het achterwiel van de voorganger, blijft de totale lengte van de groep beperkt. Voordeel van het “om en om” rijden met een fietslengte ruimte, is dat het ritsen of smal rijden snel en veilig kan worden gedaan als dit nodig is. Zoals in onderstaande tekening bij “ETP Smal” is te zien, voldoet de onderlinge afstand ruim aan de 1,5 meter regel.

  Als er meer ruimte is, kan er naast elkaar worden gereden zoals bij “ETP Breed”. In dat geval wordt de afstand in de breedte ook 1,5 meter.

  In dit overzicht kun je zien wat de afstanden tot elkaar bedragen in de twee besproken scenario's.

   


  #SupportYourLocals
  Veel van de sponsoren van onze vereniging worden getroffen door deze crisis. Naast de oproep om alle lokale leveranciers en bedrijven te ondersteunen, willen wij onze sponsoren extra in het zonnetje zetten en onder jullie aandacht brengen.

  Een actueel overzicht van onze sponsoren vind je hier.

   

  Met sportieve groet, namens het bestuur

  Adrie Kemper

  Voorzitter

  logo

  E: voorzitter@etp-zutphen.nl

 • Samenwerking Aerofitt en ETP

   

  Waarom ETP-ers bij AeroFitt trainen

  In het winterseizoen is het fietsen buiten niet altijd mogelijk door de weersomstandigheden en doordat het ’s avonds vroeger donker wordt, is het minder veilig om buiten te fietsen.

  Al een goede reden dus om bij AeroFitt te trainen.

  Daarnaast is het ook belangrijk om spierkracht te trainen zodat je harder en zwaarder kunt fietsen op de weg.

   

  Wielersportverening ETP Zutphen heeft al 5 jaar een unieke samenwerking met Feelgood Club AeroFitt te Zutphen.

  In het winterseizoen trainen leden van de wielersportverenging ETP binnen bij AeroFitt op de spinningfiets en tijdens de core training.

  Spinninglessen bij AeroFitt.

  AeroFitt heeft “speciale” spiningfietsen. Het betreft de Thomahawk IC7, een geavanceerde fiets, waarbij door middel van een door twee snaren aangedreven tandwiel het echte fietsgevoel wordt nagebootst.

  Naast dit heeft de fiets een computer waarmee op wattage en hartslag kan worden getraind. Ook heeft de fiets een weerstand die op de procent nauwkeurig kan worden verhoogd.

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

  De voordelen van Tomahawk IC7 Indoor Cycling:

  – Coach by Colour; Zie in één oogopslag of je goed aan het trainen bent, door het gebruik van de vijf verschillende kleuren.

  – Weerstandsniveau zichtbaar in console.

  – Dubbelzijdige aandrijving zorgt voor het ultieme fietsgevoel en accurate meting.

  – Persoonlijk kracht & vermogensmetingen in watts, zodat voortgang kan worden gemeten!

  – Trainen op hartslag via borstband en console.

   

  Core training bij AeroFitt

  Daarnaast wordt sinds 3 jaar de core training speciaal voor de leden van de wielersportvereniging ETP gegeven/verzorgd. Het is een training die niet standaard in het rooster staat en speciaal is opgesteld voor de wielrenners/MBT-ers van de ETP.

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

  Wielrennen/ mountainbiken wordt gezien als één van de beste manieren om fit te blijven. Bij het fietsen gebruik je veel spieren van je lichaam en het bevorderd je bloedsomloop. Maar wist je dat je middels specifieke en doelgerichte krachttraining nog beter en sneller kan gaan fietsen? En bovenal dat je je energie beter kunt managen tijdens het fietsen?
  FeelGoodClub AeroFitt Zutphen heeft een specifiek trainingsprogramma ontwikkeld ter ondersteuning van de wielersport. Dit is een training in groepsverband waarbij we door middel van interval- core stability- en specifieke krachttraining gaan werken naar betere prestaties op de fiets.

  Wil jij ook door trainen in de winter en van het voorjaar weer fit de weg op?

  Je bent welkom bij de spinninglessen die worden verzorgd op maandagavond en de core training op vrijdagavond.

  Deze lessen zijn voor alle leden van de ETP toegankelijk; ook vinden steeds meer jeugdleden de weg naar de Feedgoodclub AeroFitt.

   

  Speciale korting!

  Vanwege deze unieke samenwerking is er voor ETP-leden een korting van 25% op het lidmaatschapsgeld mogelijk.

 • Uitnodiging ALV 2020

  Geacht ETP-lid,

  Het Bestuur nodigt u van harte uit voor het bijwonen van de Algemene Vergadering van de Wielersportvereniging ETP Zutphen op donderdag 23 januari 2020 van 19.30 - 21.30 uur in het clubhuis Wielerpark aan de Laan naar Eme 95 in Zutphen.

  Over het afgelopen verenigingsjaar 2019 van Wielersportvereniging ETP Zutphen wil het Bestuur een toelichting geven en verantwoording afleggen over dat jaar.

  Ook plannen voor 2020 zullen gepresenteerd worden.

  Agenda

  1. Opening
  2. Jaarverslag secretaris
  3. Financieel jaarverslag
  4. Kascontrolecommissie.
  5. Jubilarissen
  6. Samenstelling Bestuur/ Verkiezingen
   1. Aftredend en niet herkiesbaar: Freek Tjassens Keiser en Rob Hoijtink
    Vacant; Bestuurslid weg, Bestuurslid Off Road en Penningmeester
   2. Aftredend en herkiesbaar;
  7. Kleding en sponsoring
  8. Toelichting plannen en commissies 2020
  9. Contributie 2020
  2020 ETP/NTFU ETP/KNWU ETP/NTFU/KNWU
  Contributie ETP € 55,00 € 55,00 € 55,00
  Contributie NTFU € 19,54
  € 19,54
  Premie fietsverzekering NTFU € 17,75
  € 17,75
  Contributie KNWU
  € 14,00 € 14,00
  Totale contributie € 92,29 € 69,00 € 106,29
  1. Rondvraag
  2. Sluiting

  NB.  Vanaf 15 januari 2020 kunt u documenten en stukken voor de Algemene Vergadering inzien op en binnenhalen vanaf de internetpagina van de Wielersportvereniging ETP via onderstaande link:

  http://www.etp-zutphen.nl/vereniging/algemene-leden-vergadering/

  Bestuur

  logo

  Laan naar Eme 95
  7204 LZ  Zutphen
  E:  info@etp-zutphen.nl

 • Fijne Feestdagen !

  Wielersportvereniging ETP Zutphen wenst iedereen fijne feestdagen en een gezond en sportief 2020 !

 • Snerttocht

  Aan het einde van het wegseizoen en de start van het winterseizoen, organiseren we onze Snerttocht.

  Nadat er gezamenlijk een clubrit (weg en MTB) is gereden, zal er aansluitend in het clubhuis het seizoen worden geëvalueerd met een heerlijk kop goede snert.

  Dit jaar wordt de snerttocht georganiseerd op zondag 27 oktober 2019. Deze tocht staat open voor alle leden.

  De snerttocht is gratis voor leden van de ETP.

  Als je na deze tocht snert wilt eten dien je je in te schrijven via: deze link.

  Inschrijven kan tot 24 oktober 2019

Artikelen 1 tot 10 van 268 in totaal

Pagina:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5
 6. ...
 7. 27