Wielersportvereniging ETP Zutphen

 • Himmelfahrt

  Dit jaar willen we een oud-Hollandse traditie in ere herstellen: dauwtrappen! Maar dan wel zodra de meeste dauw verdwenen is.

  Tussen 8:00 en 8:30 verzamelen we in het clubgebouw met een kop koffie. Om 8:30 vertrekken we in verschillende groepen voor een relaxed rondje richting de Duitse grens over de dijken langs IJssel en Rijn. Halverwege hebben we een stop op de kade van Tolkamer (95 en 120km) of bij Lathum (75km) voor een kop koffie/thee met gebak!

  Bij terugkomst in de kantine is het tijd om sterke verhalen te vertellen onder het genot van een hersteldrankje én de inmiddels al beruchte warme gehaktballen!

  Tappa 6: Caltanissetta > Etna
  Voor de liefhebbers van de Giro zal de 6e etappe naar de Etna te volgen zijn op een groot scherm. Het wielercafé is open tot één uur na de Giro finish, dus blijf (of kom) gezellig kijken!
  Interesse?
  Omdat we moeten zorgen voor voldoende koffie, gebak en gehaktballen zouden we graag weten of je interesse hebt om mee te gaan en met hoeveel personen.

  Geef je daarom onder voorbehoud op via onderstaande link dan krijgen we een beeld van het te verwachten aantal deelnemers. Uiteraard zit je nergens aan vast en zal het weer bepalend zijn of de rit doorgaat.

  Ja, de Himmelfahrt lijkt me leuk!
  Ook voor niet-leden
  Deze Hemelvaartsrit is gelijk een mooie gelegenheid om niet-leden kennis te laten maken met het fietsen in groepsverband. Dus heb je vriendinnen, vrienden, familie, buren of collega's die de afstand aan zouden kunnen? Vraag ze gewoon mee!
  Overzicht
  Locatie: Clubgebouw Wielersportvereniging ETP Zutphen, Laan naar Eme 95 7204 LZ Zutphen
  Datum: donderdag 15 mei 2018
  Aanvang: 8:00
  Kosten: leden 5,- / niet-leden 8,- (incl. koffie/thee, gebak, lunch, hersteldrankje naar keuze)
 • Kennismakingsavond nieuwe en toekomstige leden di 15 mei 19:30

  Op dinsdagavond 15 mei en dinsdagavond 25 september van 19:30 - 21:00 houden we een informatieve bijeenkomst
  in het clubgebouw van onze Wielersportvereniging speciaal voor nieuwe leden, ouders van nieuwe leden en mensen welke overwegen te gaan fietsen bij onze vereniging.

  Wat is er allemaal te doen bij Wielersportvereniging ETP Zutphen ?
  Hoe zit het met bonden KNWU en NTFU ?
  Welke disciplines zijn er in de wielersport ?
  Informatie over de Jeugd, Volwassenen wedstrijdparticipatie, evenementen, etc etc
  Welke fiets moet ik kopen, hoe zit hem met de kleding ?

  Allemaal vragen welke wij vaak horen. Op deze avond kunnen we hopelijk veel vragen beantwoorden
  en krijgt de bezoeker een goed beeld van onze vereniging en wat er allemaal te doen is.

  Natuurlijk is er al veel informatie te vinden op onze website : www.etp-zutphen.nl

  Als er nu al vragen zijn welke niet kunnen wachten, mail naar : info@etp-zutphen.nl

  We zien u graag op 1 van onze informatieavonden !

 • Amstel Gold Race 2018

  Op zondag 15 april a.s. wordt de enige voorjaarsklassieker van Nederland weer verreden in het Limburgse heuvelland. Kom je ook kijken?

   

  Wat is er nu leuker dan koers kijken? Samen koers kijken! Via deze weg willen we je dan ook uitnodigen om op zondagmiddag 15 april 218 vanaf 14:30 samen naar de Amstel Gold Race te kijken in ons clubhuis.

  We zorgen voor een groot scherm, gepaste aankleding, verbinden met Michel en José en gaan regelmatig 'terug naar Renaat'. Uiteraard zullen we ook de dameskoers volgen.

  De inloop is vrij, je bepaalt dus zelf of je even een uurtje komt buurten, of de hele middag met je neus in het scherm zit.

  Wie weet tot zondagmiddag!

   

  Overzicht
  Voor wie: alle ETP leden
  Locatie: Clubgebouw Wielersportvereniging ETP Zutphen, Laan naar Eme 95 7204 LZ Zutphen
  Datum: 15 april 2018
  Tijdstip: 14:30 - 17:30
  Vragen: wielercafe@etp-zutphen.nl

 • Giro di Kika

  Beste ETP-ers,

  Afgelopen jaren heb ik mij 3x ingezet voor Alpe d’HuZes.

  Voor dit jaar heb ik een ander doel gekozen: KiKa = Kinderenkankervrij.
  Van 24 t/m 29 juni 2018 vindt in Italië de Giro di Kika plaats, een unieke sportieve zesdaagse fietstocht door het mooie Toscane.

  De deelnemers fietsen zoveel mogelijk sponsorgeld bij elkaar voor kankeronderzoek bij kinderen.
  Dit onderzoek gaat plaats vinden in het Prinses Maxima Centrum voor kinderoncologie in Utrecht. Dit centrum wordt 15 mei 2018 geopend en biedt plaats voor 520 kinderen!!! Dit is toch een verschrikkelijk groot aantal!?
  Kinderen behoren toch een onbezorgde jeugd te hebben zonder geconfronteerd te worden met deze afschuwelijke ziekte. Dat kanker in hun leven en dat van hun familie komt is zo vreselijk ingrijpend.  Dit willen we met elkaar stoppen en daarom doe ik mee aan de Giro di Kika.

  KiKa financiert onderzoek naar kinderkanker om de behandeling te verbeteren.  Hier is natuurlijk geld voor nodig, heel veel geld. Mijn vraag aan alle ETP-ers is dan ook: Zouden jullie mij willen helpen om een heel mooi bedrag bij elkaar te fietsen?
  Mij sponsoren is niet moeilijk: via mijn actiepagina kun je dit doen. Via onderstaande link kom je rechtstreeks op mijn actiepagina. www.girodikika.nl/helga-dashorst

  Klik op de oranje button SPONSOR en de rest volgt vanzelf.

  Op www.girodikika.nl is veel informatie te vinden over de Giro di KiKa. Echt de moeite waard om deze site te bekijken.

  Vragen of ideeën?
  Bel 513873 of kom gerust even langs. Dan kunnen jullie  ook mijn collectie miniatuurfietsjes bekijken!

  Sportieve groet,
  Helga Dashorst
  Albert Cuypstraat 24

 • Klimmen tegen MS

  Beste Fietsfanaten,

  Heerlijk is het vooruitzicht straks weer steeds meer en gemakkelijker  kilometers te maken op  onze fiets.

  Niet voor iedereen is dat plezier echter zo vanzelfsprekend. Vandaar dat ik dit jaar, in navolging van Pascal Hovens, die vorig jaar meedeed, ga meedoen aan Klimmen tegen MS.

  Klimmen tegen MS
  In Nederland hebben circa 17.000 mensen de diagnose MS. Deze chronische ziekte tast het zenuwstelsel aan en zorgt bij patiënten voor neurologische stoornissen. Zo hebben mensen met MS bijvoorbeeld last van krachtsvermindering, invaliditeit en vermoeidheid. De ziekte kent verschillende vormen en uit zich bij verschillende mensen op een andere manier. MS heeft een grote impact op de patiënten en hun omgeving.

  Er wordt veel onderzoek gedaan naar het ontstaan en de behandeling van MS. Daarnaast is er veel aandacht voor begeleiding. Maar een medicijn dat de ziekte kan voorkomen of stoppen is er nog niet. Hiervoor is meer onderzoek nodig.

  Het initiatief Klimmen tegen MS brengt al zeven jaar lang mensen in beweging tegen MS. Sinds de eerste editie in 2010 trekt Klimmen tegen MS elk jaar honderden deelnemers die de strijd met de Mont Ventoux aangaan. Zij doen dit om geld op te halen voor onderzoek naar de ziekte Multiple Sclerose (MS). De stichting brengt mensen in beweging tegen MS. Deelnemers met en zonder MS beklimmen de Mont Ventoux 1, 2 of 3 keer per fiets of lopend. Klimmen tegen MS is het grootste sponsorevenement in Nederland tegen MS en tevens het grootste Nederlandse evenement op de Mont Ventoux.

  De organisatie van Klimmen tegen MS bestaat uit een vaste kern en uit heel veel betrokken vrijwilligers, waardoor de maximale netto-opbrengst van het evenement ten goede komt aan onderzoek naar de ziekte. Voor meer informatie, zie www.klimmentegenMS.nl.

   

   

  Sponsoring

  Wil je mij steunen in mijn strijd tegen MS? Steun dan mijn deelname! Via de link http://deelnemers.klimmentegenms.nl/ kun je hem een bericht sturen en een bedrag doneren. Hier volg je ook mijn voortgang in de voorbereiding op Klimmen tegen MS.

  “Ook al is mijn streefbedrag bereikt, donaties zijn nog steeds welkom en hard nodig, want het gaat natuurlijk niet om mijn streefbedrag, maar om het streven naar een MS-vrije wereld!”

   

   

  Ventouxwijn kopen en sponsoren tegelijk
  Om doneren ook leuk en lekker te maken heb ik samen met wijnhandel Schaapveld enkele wijnen geproefd en geselecteerd om aan te bieden.

  Het zijn twee kanjers uit Mazan aan de voet van de Ventoux.

   

  Domaine du Bon Remède Ventoux La Grange Delay 2016 La Grange Delay is de topwijn van het kleine familiebedrijf Domaine du Bon Remède in Ventoux. De wijn wordt gemaakt van 70% grenache- en 30% syrahdruiven, afkomstig van een bijzonder goed gelegen wijngaard. De wijnstokken zijn gemiddeld ruim vijfenveertig jaar oud en hebben een laag rendement van vijfendertig hectoliter per hectare. De druiven worden zacht gekneusd en vergisten lang: bijna vijf weken. Daarna volgt een korte rijping in kleine eikenhouten fusten. Het resultaat is een krachtige, geconcentreerde en kruidige rode wijn met een goed bewaarpotentieel. Een spectaculaire wijn uit de zuidelijke Rhône!  

   

   

   

   

  De prijs bedraagd €9,- per fles.

  Dit is 25 cent meer dan de prijs in de winkel, maar er gaat daarmee een tientje per doos naar het goede doel!

   

  Proefnotitie:

  Fraaie ventoux met een volrode tint en een krachtig aroma, met kruidige, fruitige en rokerige nuances. De smaak zet krachtig in, ontwikkelt zich evenwichtig en eindigt aromatisch met milde tannine.

  Drinken bij:

  Heerlijke wijn bij geurige stoofgerechten, maar ook bij lams- of rundvlees van de grill.

  Houdbaarheid:

  Op dronk vanaf twee à drie jaar na de oogst, gemakkelijk tot zeven jaar houdbaar.

  Druivenrassen:

  70% Grenache, 30% Syrah

  Bon Remède Ventoux Signature 2016 Frédéric en Lucile Delay helpen een jonge, talentvolle wijnmaker in het dorpje Mazan, aan de voet van de Mont Ventoux, door de Cuvée Signature samen te stellen met 60% van hun eigen productie en 40% van de extern gemaakte wijn. Deze jonge collega richt zich volledig op het wijnmaken en wil de wijnen niet zelf commercialiseren. Hij maakt de wijn net iets anders dan Delay, laat de hele trossen gisten (grappes entières) en zoekt maximale fruitexpressie. Dat gaat heel goed samen met de klassieke wijnbereiding van Delay die juist structuur in zijn Ventoux zoekt. De assemblage is een rijke, soepele rode wijn met fruitgeuren en complexiteit. De Signature laat zien welke fantastische potentie de beste Ventoux-wijngaarden hebben. Trouvailles bestaan nog. Bij Domaine du Bon Remède in het dorpje Mazan vindt u ze.  

  De prijs van deze wijn is € 7,50 per fles.

  Bij bestellingen van deze wijn gaat €9,- per doos naar het goede doel!

  Proefnotitie:

  Volrood van kleur en pittig fris van geur met nuances van rood fruit en kruiden. De soepele smaak ontwikkelt zich rond en zacht en eindigt met een aromatische, fruitige afdronk.

  Drinken bij:

  Iets gekoeld geschonken heerlijk bij kruidige mediterrane en grillgerechten. Houdbaarheid:

  Nu drinken, gemakkelijk houdbaar tot drie à vier jaar na de oogst. Druivenrassen:

  70% Grenache, 30% Syrah

  De wijnen kunnen alleen per doos besteld worden en t.z.t. bij mij thuis worden afgehaald.

   

  Dus iedereen die niet op 10 juni langs de flanken van de kale berg staat om me naar boven te duwen, kan thuis op de bank of zelfs in Noorwegen toch met een goed gevoel een flesje wijn open trekken, in de wetenschap dat hij/zij me geholpen heeft.

  Proost!

  Groeten,

  Geert

 • OJC competitie zondag 8 april van start in Almelo

  De OJC competitie (oostelijke jeugd competitie) is een competitie welke is op gezet voor de beginnende jeugd wielrenner, 8 tot en met tot en met 16 jaar (nieuweling). Deze competitie wordt gehouden bij verschillende verenigingen in het district Oost.

  Het doel van deze competitie is om beginnende jeugdwielrenners (jongens/meisjes) te laten beleven hoe het is om een wedstrijd te rijden met leeftijds genoten. Om aan deze wedstrijd deel te nemen is alleen een KNWU basis-licentie nodig, iets wat alle jeugdleden bij ETP heeft. Maar ook renners en rensters met een licentie zijn welkom op de competitie.

  De OJC competitie wordt niet, zoals bij de KNWU, in categorieën gereden maar in divisies. Hoe sterker je bent, hoe hoger je in de divisie terecht komt. Hierdoor zullen renners van gelijke niveau met elkaar in 1 wedstrijd rijden, wat de sportiviteit te goede komt.

  De wedstrijd worden op de volgende data gehouden:

  zondag 08-4-2018 AWV de Zwaluwen Almelo Tijdrit Criterium 10.00 uur
  zondag 03-6-2018 AR & TV de Adelaar Apeldoorn Criterium 10.00 uur
  Zondag 24-6-2018 WSV de Zwaluwen Deventer Afvalkoers Criterium 12.30 uur
  Zondag 08-7-2018 OWC Oldenzaal Criterium 10.00 uur
  Zondag 09-9-2018 ETP Zutphen Criterium 10.00 uur
  Zondag 23-9-2018 RTC de Stofwolk Eibergen Ploegentijdrit Criterium 10.00 uur

  Wil je meedoen aan deze competitie dan kun je, je naam doorgeven aan coordinator.wielrennen@etp-zutphen.nl

  As zondag (8 april) is de eerste wedstrijd in Almelo

  Er zal gestart worden met een proloog om de indeling van de divisies te bepalen. Graag willen ze de deelnemers verzoeken om op tijd aanwezig te zijn. Inschrijven kan vanaf 08.30 uur tot 09.45 uur. Start van de wedstrijden om 10.00 uur stipt. Op dit moment zijn ze de 100 inschrijvingen al gepasseerd.

  Meer informatie op de website van de OJC, en op FB 

   

 • Selectie procedure NK-wegwielrennen Jeugd

  Wil je als jeugd-wielrenner deelnemen aan het NK-weg, dien je hiervoor te klasseren. Alleen de beste 5 tot 10 renners (afhankelijk van de toegekende plekken door de KNWU) uit het district Oost zullen mogen deelnemen aan dit NK. Dit geldt voor zowel jongens als meisjes. In dien je wilt deelnemen moet de naam van de renner bij het district bekend zijn. Hiervoor moet je een mail aan mij sturen (coordinator.wielrennen@etp-zutphen.nl) ik zal je naam dan doorgeven aan het district. Een aantal renners hebben hun naam al doorgegeven. Pas wanneer je naam bekend is bij het district worden je punten meegenomen voor het NK.

  Om het NK te kunnen rijden heb je wel een licentie nodig!

  Hieronder het reglement

  Alle jeugdwedstrijden die in de periode 1 april - 26 mei worden gehouden in district Oost gelden als klassementswedstrijden. Het betreft de volgende wedstrijden:

  01 April Doetinchem
  07 April Zwolle
  15 April Apeldoorn
  22 April Eibergen
  28 April Nijverdal

  05 Mei Oldenzaal
  12 Mei Kampen
  19 Mei Enter

  26 Mei Hasselt

  Van elk van deze wedstrijden wordt (door de KNWU-jury) een uitslag gemaakt met daarin alle deelnemende renners. Aan de hand van deze lijst zullen zowel de jongens als de meisjes punten krijgen conform de plaats die hij/zij in die uitslag heeft. Deze lijst wordt dus niet geschoond!

  De jeugdcommissie maakt van deze uitslag lijst met daarin alleen de renners uit district Oost die willen deelnemen aan het NK. Deze versie zal bestaan uit een jongensdeel en een meisjesdeel.

  Onderstaand de punten die je krijgt conform de uitslag die je rijdt.

   

  1e plaats 50,1 punten
  2e plaats 45 punten
  3e plaats 41 punten
  4e plaats 38 punten
  5e plaats 35 punten
  6e plaats 33 punten
  7e plaats 31 punten
  8e plaats 29 punten
  9e plaats 27 punten
  10e plaats 25 punten
  11e plaats 24 punten
  12e plaats 23 punten
  13e plaats 22 punten
  14e plaats 21 punten
  15e plaats 20 punten
  16e plaats 19 punten
  17e plaats 18 punten
  18e plaats 17 punten
  19e plaats 16 punten
  20e plaats 15 punten
  etc. etc.
  30e plaats en verder 5 punten

  Uiterlijk voor de volgende wedstrijd wordt het nieuwe tussenklassement naar alle jeugdsecretariaten in het district gestuurd. De jeugdsecretariaten dragen zorg voor de verspreiding van het tussenklassement onder hun jeugdrenners. Opmerkingen t.a.v. deze tussenklassementen kunnen via het jeugdsecretariaat worden gedaan, op- en aanmerkingen door ouders of renners worden niet in behandeling genomen.

  Voor 26 maart a.s. dient iedere vereniging aan te gegeven welke renners zich willen proberen te plaatsen voor het NK. Dit kan middels het aanmeldformulier dat bijgevoegd is. Van de renners die zich na deze datum aanmelden, worden de resultaten meegeteld vanaf de eerstvolgende kwalificatiewedstrijd na de aanmelding.

  Daarnaast gelden de uitslagen die gereden worden pas als het licentienummer van de betreffende renner is overlegd. “Is aangevraagd” is niet genoeg; een renner doet dan niet mee in de (district)uitslag.

  Voor het eindklassement tellen de beste 5 uitslagen van iedere renner. Indien er 7 of meer wedstrijden worden georganiseerd teller de 5 beste resultaten mee, indien er 6 wedstrijden worden georganiseerd tellen de 4 beste resultaten. Een jeugdrenner die zich wil proberen te plaatsen voor het NK moet aan minstens 2 selectiewedstrijden hebben deelgenomen. Dit geldt zowel voor de jongens als ook voor de meisjes.

  Een renner/renster zich ook kan aanmelden voor de selectieprocedure als de wedstrijden al gestart zijn. Hij/zij krijgt dan alleen de punten na de aanmelding. Resultaten in al verreden wedstrijden tellen niet mee voor de selectie van deze renner/renster

  Voor 1 juni bepaalt de jeugddistrictscommissie n.a.v. dit eindklassement, per categorie de lijst met deelnemers die namens district Oost mogen deelnemen aan het NK 2018. Er zijn er geen aanwijsplekken.

 • Trainingen op de weg (wedstrijd) Jeugd en senioren weer begonnen

  Afgelopen woensdag zijn we weer begonnen met de trainingen op de weg voor de Jeugd, nieuwelingen, junioren en senioren. Ondanks het slechte weer waren er toch 7 jeugdleden.

  De trainingen op de weg worden gehouden op:

  Maandag van 19 uur tot 20 uur uitfietsen (9 april 18:30 tot 19:30)

  Woensdag van 19 uur tot 20 uur Wegtraining (11 april van 18:30 tot 19:30)

  Vanaf Mei zullen de trainingen voor de Oudere jeugd en senioren worden verlengd naar 20:30/21:00 uur

  In de loop van het seizoen willen we gaan proberen om specifiek voor de nieuwelingen, junioren en senioren om op dinsdag en donderdag specifieke trainingen te gaan uitvoeren, denk aan duurtraining, interval en klimtrainingen. Zo gauw we de begeleiding rond hebben zullen we dit gaan melden op onze website.

  Dit seizoen willen we met de nieuwelingen, junioren en senioren los van de jeugd gaan trainen. Hierdoor kunnen we hen een betere en specifiekere training geven. We zijn hierbij echter afhankelijk van voldoende aanwezigheid van trainers. dit zullen we specifiek gaan vermelden in de agenda.

  Om bovenstaande te realiseren zijn we altijd nog opzoek naar mensen die ons (trainers) willen assisteren. Wil je meer informatie laat het ons weten.

  Marc Bloem

  Coordinator wegwielrenner

   

 • Wegtraining gaat vandaag niet door (28-3-2018)

  Ivm het slechte weer hebben we besloten de wegtraining vandaag te annuleren, ivm Pasen is er 2de paasdag geen uitfietsen . De volgende wegtraining is woensdag 4 april 2018

   

 • Klusdag ETP Parkoers Zaterdag 21 april

  Op zaterdag 21 april van 09:00 - 16:00 gaan we weer klussen op het ETP clubparkoers aan de Laan naar Eme 95 in Zutphen.

  We willen het parkoers weer mooier en uitdagender en anders maken. We zijn op dit moment in gesprek over benodigde materialen en grond, zodat we een nog leuker parkoers kunnen gaan realiseren.
  De werkzaamheden zullen voornamelijk bestaan uit : afval/pallets afvoeren in container, nieuwe palen zetten, linten opnieuw spannen, eventuele snoei werkzaamheden, onkruid weghalen, rommel van het  terrein opruimen en kleine parkoersaanpassingen maken.

  Heb je ook zin om te komen helpen ?
  Geef je je dan op via parkoers@etp-zutphen.nl dat je komt
  en neem dan een schep en eventueel snoei gereedschap mee.
  Voor de rest van de spullen zullen wij zorgen.
  Tevens zullen wij zorgen voor broodjes en drinken.

  Tot zaterdag 21 april

  ETP Parkoerscommissie

Artikelen 1 tot 10 van 221 in totaal

Pagina:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5
 6. ...
 7. 23