Nieuws Baanwielrennen

 • Informatie over baanseizoen 2018/2019

  Het wegseizoen zit er alweer bijna op en het programma voor de baanwielrenners is klaar. Baanwielrennen biedt voor wielrenners naast veldrijden een mooie mogelijkheid om tijdens de winterperiode toch te blijven fietsen. Hieronder het volledige baanseizoen voor 2018/2019. Hier kunnen je zien wanneer er mogelijkheden zijn om op de baan de fietsen. ETP Zutphen is lid van de vrienden van de Adelaar. Hierdoor krijgen leden van ETP Zutphen korting op de baanhuur en huur baanfietsen.

  De baancommissie van De Adelaar heeft haar best gedaan om een compleet programma samen te stellen, waarbij rekening gehouden moest worden met de planning van de UCI, KWNU en Libéma. Dit heeft geleid tot het volgend programma

  JEUGD

  De jeugdtrainingen zijn net zoals vorig jaar op zaterdag of zondag. (Let op: in oktober op 2 woensdagen, omdat Omnisport niet beschikbaar is in het weekend). Na een aantal trainingen worden deze in wedstrijdformat verreden. Dit noemen we de “Future Series by eXtropy”. Het doel van dit concept is om alle onderdelen van het baanwielrennen te leren en toe te passen. Voor deze wedstrijden is een basislicentie van de KNWU voldoende, maar worden wel met transponder gereden. Naast Apeldoorn zullen de wedstrijden ook in Amsterdam en Alkmaar gereden worden.

  De wedstrijden zijn toegankelijk voor alle renners vanaf cat. 3 tot en met Nieuwelingen/Nieuwelingen meisjes.
  Alle renners met een seizoentrainingskaart van De Adelaar kunnen gratis deelnemen. Andere renners betalen €5,- per wedstrijd.
  Ook junioren m/v wordt gelegenheid geboden aan deze wedstrijden deel te nemen, uiteraard bij voldoende deelname!
  zie voor tarieven: http://www.adelaar.org/baan/2018-2019/

  In oktober wordt de baandriedaagse wederom georganiseerd. De inschrijvingen zijn al een aantal maanden geleden gestart en inmiddels hebben we het maximaal aantal deelnemers bereikt. Voor deze wedstrijden is een transponder en basislicentie van de KNWU nodig. Op vrijdagavond en zaterdagmorgen wordt getraind, op zaterdagmiddag, - avond en zondag vinden wedstrijden plaats waarbij ook de derny’s in de baan komen.

  In november is het mogelijk om deel te nemen aan het NK Teamsprint en Ploegenachtervolging. Vanaf cat 5 meisjes en cat.6 jongens is het mogelijk om deel te nemen aan dit NK. In voorbereiding hierop zal een aantal maandagavonden ingeruimd worden voor specifieke training. De exacte details hiervan komen later op de kalender van de baan te staan. Een wedstrijdlicentie en transponder zijn verplicht.

  Net als vorig jaar worden de NK Duur en Sprint voor de jeugd in januari in Amsterdam georganiseerd. Deze NK-s zijn toegankelijk voor renners van cat 5 meisjes en cat 6 jongens. Een wedstrijdlicentie en transponder zijn verplicht.

  Naast alle wedstrijden vinden de jeugdtrainingen in het weekend plaats indien er geen Future Series verreden worden. Ook is het mogelijk om vanaf september aan de jeugd- derny training deel te nemen. Deze training vindt op dinsdagen tussen 18:00 en 19:00 plaats en is toegankelijk voor alle renners vanaf cat. 5. Het is niet mogelijk om na 19:00 door te rijden tenzij de trainer dit aangeeft.

  Voor alle details en tijden verwijzen we door naar de baankalender: http://www.adelaar.org/baan/baan-kalender/ en http://www.adelaar.org/baan/2018-2019/

   

  NIEUWELINGEN/NIEUWELINGEN MEISJES/JUNIOREN/JUNIOREN DAMES/ELITE/ELITE DAMES

  Wedstrijdgerichte trainingen vinden plaats op donderdagavond voor zowel duur als sprint. Daarnaast is het mogelijk om voor het NK Teamsprint en Ploegenachtervolging in oktober en november op maandagavond extra te trainen. De exacte data worden nog verder bekend gemaakt. Het NK Omnium vindt dit jaar in oktober in Amsterdam plaats.

  Het NK Duur en Sprint (vanaf junioren) wordt in het Omnisport in december georganiseerd.
  Dit gaat samen met het NK puntenkoers voor Nieuwelingen. Nieuw dit jaar is het open Apeldoorns kampioenschap koppelkoers voor Nieuwelingen.

  De maandag- en woensdagavond wordt de vrije training georganiseerd. Deze training vindt zonder trainer plaats. Op de dinsdagavond komen de derny’s de baan in voor dernytraining.

  In 2018/2019 is er een nieuwe wedstrijdvorm gelanceerd, de Track Series. Deze wedstrijden zijn bedoeld voor alle renners vanaf Nieuwelingen tot en met Elite (M/V).
  Daarnaast is het voor Nieuwelingen J/M mogelijk om deel te nemen aan de jeugd driedaagse in oktober (reeds volgeboekt). En Nieuwelingen t/m Junioren kunnen deelnemen aan de “Future Series by eXtropy”. Deze laatste wedstrijden overlappen voor de junioren voor een deel met hun eigen wedstrijdprogramma.

  In januari wordt net als afgelopen jaren The Next Generation voor junioren landenselecties verreden.

  Kortom, een vol programma. Uiteraard is dit programma onder voorbehoud van wijzigingen.
  Meer details van de wedstrijden die de baancie organiseert staan op de baankalender http://www.adelaar.org/baan/baan-kalender/
  Een overzicht van alle wedstrijden in Apeldoorn-Alkmaar en Amsterdam vind je onder: http://www.adelaar.org/baan/2018-2019/
  Klik op de wedstrijden (in rood) op deze kalender en je vindt meer informatie.

 • Filmpje Wielersportvereniging ETP Zutphen Baanclinic

  Zondag 15-01-2017 heeft Wielersportvereniging ETP Zutphen een leuke baan clinic gehad in Omnisport te Apeldoorn. Click op onderstaande link om een mooie impressie van deze clinic te zien.
  Filmpje Wielersportvereniging ETP Zutphen Baanclinic 15-01-2017
  © Henk Wolters

  IMG_1291

   

 • Clinic Baanwielrennen Wielersportvereniging ETP Zutphen

  Zondag 15 januari 2017 van 09:00 - 12:00 heeft onze vereniging de gehele wielerbaan bij Omnisport in Apeldoorn afgehuurd en het plan is dan om op deze dag met zoveel mogelijk ETP-leden daar te gaan rijden (Max 70 personen). We krijgen een indeling van 2 groepen van 09:00 - 10:30 en een groep van 10:30 - 12:00. Van 12:00 - 13:00 drinken we in het restaurant gezellig nog wat na (op eigen kosten). We kijken eerst wie er allemaal komen en aan de hand daarvan bekijken we hoe we het programma gaan insteken, zodat een ieder op zijn en haar niveau, met en zonder ervaring lekker kan gaan knallen op de baan !

  Alle ETP-leden en alle leeftijden mogen en kunnen hier aan mee doen.
  Kosten bedragen 15 Euro per persoon
  We hebben 3 trainers , 3 mechaniciens en 1 EHBO-er tot onze beschikking die dag.
  Fietsen worden geregeld en zijn aanwezig. Neem, als je deze hebt, wel je eigen SPD-pedalen mee en schoenen mee ! Als je een eigen baanfiets hebt, kun je die natuurlijk ook meenemen.
  Inschrijven kun je je via de pagina :
  https://inschrijven.etp-zutphen.nl/clinic-baanwielrennen/
  Maximaal 70 deelnemers, dus schrijf je tijdig in !

  Vlak voor die tijd zullen we een mail sturen met daarin het definitieve programma.

  Bestuur van Wielersportvereniging ETP Zutphen

 • Extra pasavond kleding KNWU leden

  Vrijdag 20 mei is er tussen 19:00 en 21:00 de mogelijkheid voor Volwassenen en Jeugd KNWU leden om in ons clubhuis kleding te komen passen.

  Deze avond is op korte termijn nog de enigste mogelijkheid om nieuwe kleding te komen passen.

 • Informatieavond sportvoeding

  The Bike Store organiseert vrijdag 29 januari 2016 in samenwerking met PowerBar
  een informatieavond met als thema sportvoeding.

  Ontdek welk product er bij jou past en krijg antwoord op vragen als: “Wat
  past er bij mijn training/ activiteit?, Wanneer neem ik welk product? Neem ik genoeg of teveel? Moet ik ook wat voeding mee als ik maar een uurtje ga sporten?”

  De toegang is gratis, echter aanmelden is wel verplicht. Dit kan via www.thebikestore.nl of de Facebook-pagina http://www.facebook.com/thebikestore.zutphen

  bikestore

 • Nationale Baandagen tijdens de NK Baanwielrennen

  Ook dit jaar organiseert de KNWU weer de Nationale Baandagen tijdens de NK Baanwielrennen, in het Sportpaleis te Alkmaar.

  Dit evenement biedt KNWU-leden de kans om op een unieke manier kennis te maken met het baanwielrennen.

  Het afwisselende programma vindt namelijk plaats tussen de kwalificaties en finales van de NK Baan. Hierdoor kunnen deelnemers tijdens de baanclinic optimaal proeven aan de NK-sfeer en na de afsluitende pasta party de toppers in actie zien!

  Meer informatie? Klik op onderstaande link!
  http://www.knwu.nl/mededelingen/knwu-nationale-baandagen-zijn-er-weer

  Wij hopen uw verenigingsleden te zien op 28 en 29 december!

  Met vriendelijke groet,

  Herman ten Kate
  Junior medewerker Marketing en Evenementen

  Tel +31 30 751 3317
  Mob +31 6 189 753 21
  Fax +31 30 751 3317
  E-mail herman.ten.kate@knwu.nl
  Website www.knwu.nl

 • Wielerbaan Omnisport Apeldoorn

  De Gemeenteraad Apeldoorn is definitief akkoord met vervanging van de toplaag van de wielerbaan in het Omnisport. Vanaf september 2016 kan er weer gefietst worden op deze prachtige baan!

  Lees meer in de Stentor.

 • Vrijwilligers gevraagd GOW Zutphen en NK Hellendoorn

  Afgelopen woensdag hebben Erik de Greef, Andre Borkink en Freek Tjassens Keiser tezamen met het GOW-bestuur overeenstemming bereikt om de openingswegstrijd in de GOW-competitie te kunnen gaan organiseren op ons eigen clubparkoers op zaterdagmiddag 10 oktober.

  Als vereniging zijn we natuurlijk erg trots op dat we dit mogen organiseren. De GOW competitie is een veldritcompetitie in Oost Nederland waar je vanaf 8 jaar en ouder aan deel kunt nemen.

  Om dit grote evenement in de juiste banen te leiden ontkomen we er niet aan om een oproep te doen aan jullie om een bijdrage te leveren als vrijwilliger.

  We zoeken onder andere vrijwilligers op het gebied van catering, parcourswachters, parkeerbegeleiders en mensen welke 's ochtends helpen om e.e.a. op te bouwen zoals tenten, banners, stroomvoorzieningen etc.
  De GOW-competitie en de KNWU zorgen zelf voor de jurering, tijdregistratie en inschrijvingen.

  Alle vrijwilligers zullen natuurlijk door de organisatie worden voorzien voor eten en drinken op de dag zelf.

  Vrijwilligers NK Veldrijden Hellendoorn

  Om deze GOW wedstrijd te mogen organiseren zijn wij als vereniging verplicht om tijdens het NK veldrijden in Hellendoorn op za 9 en zo 10 januari 2016 5 vrijwilligers per dag te leveren. De GOW competitie zit namelijk in de organisatie van het NK veldrijden. Hier wordt een bijdrage van ons verwacht als parcourswachter, je staat dus 1e rang op het NK parkoers!

  Je hoeft deze dag geen kaartje te kopen, je krijgt een onkostenvergoeding en een mooie jas van de organisatie.

  Mocht je mee willen helpen op zaterdag 10 oktober 2015 tijdens de GOW competitie op ons parkoers en/of zaterdag 09 en zondag 10 januari 2016 tijdens het NK in Hellendoorn geef je dan op vóór zondag 20 september bij één van onderstaande contactpersonen. Geef hierbij tevens aan je mailadres, leeftijd en telefoonnummer.

  Alvast bedankt.

  Andre Borkink                   a.borkink@gmail.com
  Erik de Greef                     edegreef@gmail.com
  Freek Tjassens Keiser      cafjtjassenskeiser@gmail.com

  NB Eind januari / begin februari 2016 zullen we waarschijnlijk ook weer de MTB Wintercompetitie op ons parkoers gaan organiseren. Daar zullen we ook weer een beroep doen op de nodige vrijwilligers.

 • Open dag Wielersportvereniging ETP Zutphen 4 juli 2015

  Wielersportvereniging ETP Zutphen organiseert op zaterdag 4 juli van 10:00 – 13:00 uur haar jaarlijkse open dag. Iedereen die kennis wil maken met de verschillende soorten van wielersport is van harte welkom. De open dag wordt gehouden op het wielerpark, gevestigd op sportpark Zuidveen, Laan naar Eme 95 in Zutphen.

  Het aanbod van ETP bestaat uit vier verschillende wielerdisciplines: wielrennen, mountainbiken, veldrijden en baanwielrennen. Deze disciplines kunnen zowel recreatief als in wedstrijdverband worden beoefend.

  ETP is er voor alle leeftijden (vanaf 8 jaar) en wil voor alle leden een aantrekkelijke vereniging zijn, zowel voor leden die voor de lol fietsen als jeugd en volwassenen met veel ambitie.

  Met hulp van de Firma Wissels is in het voorjaar van 2015 het veldcross- en mtb-parcours nog uitdagender gemaakt.

  Tijdens de open dag zijn er voor de jeugd fietsen en helmen beschikbaar om mee te doen met de kennismakingstraining op het parcours of op de weg.

  In het kort:
  - Kom kennis maken met onze vereniging
  - Vanaf 8 jaar en ouder
  - Vernieuwd eigen veldcross- en MTB parcours
  - Mogelijkheden tot meetrainen met de jeugd, MTB en wielrennen. Er zijn fietsen en helmen beschikbaar
  - Informatie over Toerfietsen en Wedstrijd- rijden voor volwassenen
  - Volg live de start van de Tour de France

  Bekijk hier de officiële flyer:

  Open dag ETP Zutphen

 • ETP Jeugdkamp 11 t/m 13 september 2015

  Dit najaar staat het jaarlijkse ETP Jeugdkamp weer op het programma: een nieuw jaar, een andere locatie. Het kamp wordt georganiseerd voor de gehele ETP-Jeugd, voor de wegwielrenner, de MTB-er, de veldrijder en de baanrijder. Het kamp vindt dit jaar plaats van vrijdag 11 september t/m zondag 13 september.

  Wat gaan we doen?
  We vertrekken op vrijdag 11 september aan het einde van de middag. Vanaf ons clubhuis gaan we naar Otterlo. Hoe we precies gaan horen jullie nog in de aankomende tijd. We willen in ieder geval omstreeks 18:00 uur op ons verblijf aankomen. Voor de bagage wordt vervoer geregeld. Als we aan zijn gekomen in Otterlo begint het kampprogramma, waar we nog niet veel over los laten, want anders is de verrassing eraf. In ieder geval staat het weekend bol van leuke uitdagende spelletjes en interessante trainingen met en zonder fiets.

  Op zondag 13 september vertrekken we eind van de ochtend naar Zutphen.

  De kosten voor het kamp bedragen dit jaar € 40,-

  Wil je mee op kamp met ETP?
  Geef je dan op bij Carel Kraaijenhagen via: carel49@kpnmail.nl en vermeld hierbij:
  - naam
  - leeftijd
  - adres
  - telefoonnummer
  - discipline

  Verschilt deze naam van diegene die de betaling doet vermeld dit er dan ook bij. De inschrijving is pas compleet als de € 40,- is overgemaakt.
  Het inschrijfgeld kan worden overgemaakt op de rekening van de vereniging (Rabobank rek. nr. 38.67.88.464). Doe dit uiterlijk 1 augustus 2015!

  Hopelijk tot ziens,

  Namens de kampcommissie,

  Carel Kraaijenhagen
  Coördinator ETP jeugdkamp 2015

  IMG_0022

   

   

   

   

   

Artikelen 1 tot 10 van 13 in totaal

Pagina:
 1. 1
 2. 2