Nieuws jeugdafdeling

 • MTB Wedstrijd Zoetermeer 25-8

  Afgelopen weekend was weer de eerste wedstrijden in mtb land. Deze keer stonden Lieke en Sus aan de start in Zoetermeer. Dit is al een zwaar parcours ivm het klimmen, maar de warmte maakte het afgelopen weekend extra zwaar. Na een slechte start wist ze zich toch te her pakken en vocht zich zelf terug naar een derde plek. Daarna was Sus aan de beurt. Zijn eerste ronde ging lekker maar helaas kreeg hij daarna last van de warmte en verloor hij hier door veel plaatsen. Ondanks de hitte hebben ze alle twee een leuke dag gehad.

 • Najaar 2019

  De zomervakantie is begonnen. Dat betekent dat we alle tijd hebben om te gaan fietsen !
  Samen met familie, vrienden of alleen een mooi rondje maken. Of natuurlijk wedstrijden rijden.

  De 2e helft van 2019 staat weer vol met activiteiten, trainingen en wedstrijden binnen onze vereniging.

  Hieronder is kort e.e.a. per discipline uiteengezet.

  Wielrennen
  Eind augustus stoppen de clubritten op de weg voor wat betreft de dinsdag- en de donderdagavond. De clubritten op de zondagochtend aanvang 09:00 gaan vanaf 1 september nog door t/m zondag 27 oktober.

  Op zondag 27 oktober is er weer als afsluiting een snerttocht met een heerlijke kop met snert. Inschrijven voor deze tocht kan via https://inschrijven.etp-zutphen.nl/

  De jeugdtrainingen zijn op de maandagavond (uitrijden) en de woensdagavond (techniek en conditie) van 19:00-20:30. Waarbij op beide avonden ook volwassenen kunnen aansluiten. De jeugdtrainingen zijn er dit jaar nog in de periode van maandag 2 september t/m woensdag 25 september.

  Op zondag 8 september aanvang 10:00 organiseren we op het industrieterrein de Mars voor de Oostelijke Jeugd Competitie  wederom een wedstrijd voor jeugd renners.

  Aansluitend aan de OJC competitie op zondag 8 september van 13:00 – 15:00 houden we het clubkampioenschap wegwielrennen op industrieterrein de Mars.
  Klik hier voor meer informatie en om je in te schrijven.

  Veldrijden
  Vanaf dinsdag 3 september en vanaf donderdag vanaf 5 september kan er weer elke week vrij worden getraind op het clubparkoers op de dinsdag- en de donderdagavond, voor leden vanaf 12 jaar en ouder. Op de dinsdagavond van 19:00-20:30 en op de donderdagavond van 19:00-20:00. Ook renners van andere verenigingen zijn welkom voor € 3,00 per avond of € 25,00 voor het hele seizoen wat loopt tot eind maart 2020 (onder voorbehoud).
  NIET ETP-leden kunnen zich inschrijven via https://inschrijven.etp-zutphen.nl/opgave-vrije-training/

  Voor de jeugd en volwassenen is er in de oneven weken op de donderdag techniektraining, we starten op donderdag 12 september van 19:00 - 20:00.

  Veel renners (volwassenen en jeugd) gaan ook weer meerijden met de GOW-competitie http://gow.nu/. De wedstrijd in Zutphen op ons clubparkoers zal waarschijnlijk plaatsvinden op zaterdag 5 oktober (onder voorbehoud).

  Mountainbiken
  Vanaf dinsdag 3 september en vanaf donderdag vanaf 5 september kan er weer elke week vrij worden getraind op het clubparkoers op dinsdag- en donderdagavond, voor leden vanaf 12 jaar en ouder. Op de dinsdagavond van 19:00-20:30 en op de donderdagavond van 19:00-20:00. Ook renners van andere verenigingen zijn welkom voor € 3,00 per avond of € 25,00 voor het hele seizoen wat loopt tot eind maart 2020 (onder voorbehoud).
  NIET ETP-leden kunnen zich inschrijven via https://inschrijven.etp-zutphen.nl/opgave-vrije-training/

  Elke woensdagavond (vanaf 4 september) is er van 18:30-19:30 techniektraining voor de jeugd van 8 t/m 11 jaar op het clubparkoers
  Op dezelfde avond is er van 19:45-20:45 techniektraining voor de jeugd en volwassenen vanaf 12 jaar op het clubparkoers

  Op de zaterdagochtend zijn er diverse trainingen vanaf diverse locaties (zie agenda op de website) voor de jeugd en volwassenen.
  Voor de trainingen op de woensdag en de zaterdag zullen we een winterstop inlassen van 1 december 2019 t/m 31 januari 2020.

  In september gaan we het mountainbiken voor volwassenen verder oppakken en bekijken hoe we dit in het najaar vorm kunnen gaan geven.

  De MTB Veluwse Wintercompetitie https://mtb-competitie.nl/ zal binnenkort ook weer van start gaan. De wedstrijd in Zutphen staat gepland op zaterdag 2 november (onder voorbehoud) op het clubparkoers.

  Colorspinning / Core training
  Vanaf begin oktober t/m februari gaan we ook weer in samenwerking met Aerofitt colorspinning en Core training aanbieden. Binnenkort volgt hier een mailing over hoe je je hiervoor kan opgeven.

  Carbidschieten
  En als afsluiter van het jaar is er natuurlijk op 31 december 2019 van 13:00 - 17:00 het jaarlijkse gezellige carbidschieten evenement op het ETP clubparkoers.

  Tenslotte is er voor nieuwe leden een kennismakings- en informatieavond op dinsdag 24 september om 19:30 uur.

   

 • Albert Heijn Sportactie start 17 september

  Nog even en dan begint de AH Sportactie!

  De landelijke AH Sportactie start dit jaar in de Nationale Sportweek. Van 17 t/m 30 september ontvangen Nederlanders in alle Albert Heijn winkels bij het boodschappen doen een sportcredit. De credits zijn tot 25 november te verzilveren via www.ahsportactie.nl bij de deelnemende clubs.

  Ook onze vereniging doet ook mee met de AH Sportactie! 
  Kom je bij ons Wielrennen of Mountainbiken ?

  Zie voor het aanbod en het aanmelden: https://ahsportactie.nl/

 • Clubkampioenschap Wegwielrennen zondag 9 september

  Wielervrienden en vriendinnen,

  Op zondag 9 september vind het clubkampioenschap Wegwielrennen van de ETP-Zutphen plaats. Dit Ck wordt gehouden na de OJC wedstrijd op de Mars in Zutphen.

  Er zal gestart worden in twee categorieën in een gezamenlijke start rond 13 uur (na de finish laatste categorie OJC):

  • Categorie B
   • Jeugd categorie 7
   • Nieuwelingen
   • Dames
  • Categorie A
   • Heren
    • toer
    • Amateur
    • Master
    • Belofte
    • Elite

  Omdat de jongste jeugd al actief is in de ojc wedstrijd hebben we besloten dat zij niet een extra wedstrijd zullen rijden.

  Om goed in te kunnen schatten wie er mee doen willen we jullie vragen je aan te melden via coordinator.wielrennen@etp-zutphen.nl

  Dit Clubkampioenschap staat open voor alle leden van ETP-Zutphen, dus zowel Toer, wedstrijd als MTB. Wel zal er alleen maar worden gereden met weg (race) fietsen.

  Vragen neem dan contact op met Marc Bloem

 • Zondag 8-7-2018 4e wedstrijd in de OJC competitie

  As zondag wordt al weer de vierde wedstrijd gehouden in de OJC competitie. Deze vierde wedstrijd wordt georganiseerd door OWC Oldenzaal op de Herman Siers Wielerbaan bij het Hulsbeek in Oldenzaal.

  LETOP IN VERBAND MET DE DROOGTE IS ER EEN ROOKVERBOD OP HET HULSBEEK !!!!!!!!

  HET WEER WORDT MOOI EN WARM ZORG DAT U VOLDOENDE DRINKT. DENK OOK AAN EEN PET OF HOED.

  MOCHT U VIA DE A1 KOMEN DAN AFSAG 31 OF 33 GEBRUIKEN OM TE KOMEN TOT HET HULSBEEK IN OLDENZAAL. AFSLAG 32 IS AFGESLOTEN IVM WERKZAAMHEDEN.

  De wedstrijden starten om stipt 10.00 uur.

  Inschrijving geopend vanaf 08.30 uur uiterlijk 9.30 uur dient iedereen zich te hebben ingeschreven!!!!

  Diegene die al een rugnummer heeft deze graag meenemen en je inschrijven(aanwezigheidskruisje) zetten bij het wedstrijd secretariaat.  Ook moet iedere deelnemer zijn licentie scannen.

  Dit dient te gebeuren door de renners zelf, dus niet door de ouders!

  Vergeet niet je licentie cq basislicentie. Zonder deze mag je helaas niet starten.(mocht hij in aanvraag zijn is het geen probleem).

  We rijden met mylaps. Heb je geen transponder dan melden bij het wedstrijdsecretariaat dan kun je er een van ons “lenen”. Beslist na de wedstrijd weer inleveren.

  Zorg dat je op tijd bent zodat we op tijd met de wedstrijden kunnen beginnen.

  We hopen op mooie wedstrijden en veel fietsplezier

   

  Met sportieve groet

  Wedstrijdsecretariaat OJC.nu

 • Kennismakingsavond nieuwe en toekomstige leden di 15 mei 19:30

  Op dinsdagavond 15 mei en dinsdagavond 25 september van 19:30 - 21:00 houden we een informatieve bijeenkomst
  in het clubgebouw van onze Wielersportvereniging speciaal voor nieuwe leden, ouders van nieuwe leden en mensen welke overwegen te gaan fietsen bij onze vereniging.

  Wat is er allemaal te doen bij Wielersportvereniging ETP Zutphen ?
  Hoe zit het met bonden KNWU en NTFU ?
  Welke disciplines zijn er in de wielersport ?
  Informatie over de Jeugd, Volwassenen wedstrijdparticipatie, evenementen, etc etc
  Welke fiets moet ik kopen, hoe zit hem met de kleding ?

  Allemaal vragen welke wij vaak horen. Op deze avond kunnen we hopelijk veel vragen beantwoorden
  en krijgt de bezoeker een goed beeld van onze vereniging en wat er allemaal te doen is.

  Natuurlijk is er al veel informatie te vinden op onze website : www.etp-zutphen.nl

  Als er nu al vragen zijn welke niet kunnen wachten, mail naar : info@etp-zutphen.nl

  We zien u graag op 1 van onze informatieavonden !

 • OJC competitie zondag 8 april van start in Almelo

  De OJC competitie (oostelijke jeugd competitie) is een competitie welke is op gezet voor de beginnende jeugd wielrenner, 8 tot en met tot en met 16 jaar (nieuweling). Deze competitie wordt gehouden bij verschillende verenigingen in het district Oost.

  Het doel van deze competitie is om beginnende jeugdwielrenners (jongens/meisjes) te laten beleven hoe het is om een wedstrijd te rijden met leeftijds genoten. Om aan deze wedstrijd deel te nemen is alleen een KNWU basis-licentie nodig, iets wat alle jeugdleden bij ETP heeft. Maar ook renners en rensters met een licentie zijn welkom op de competitie.

  De OJC competitie wordt niet, zoals bij de KNWU, in categorieën gereden maar in divisies. Hoe sterker je bent, hoe hoger je in de divisie terecht komt. Hierdoor zullen renners van gelijke niveau met elkaar in 1 wedstrijd rijden, wat de sportiviteit te goede komt.

  De wedstrijd worden op de volgende data gehouden:

  zondag 08-4-2018 AWV de Zwaluwen Almelo Tijdrit Criterium 10.00 uur
  zondag 03-6-2018 AR & TV de Adelaar Apeldoorn Criterium 10.00 uur
  Zondag 24-6-2018 WSV de Zwaluwen Deventer Afvalkoers Criterium 12.30 uur
  Zondag 08-7-2018 OWC Oldenzaal Criterium 10.00 uur
  Zondag 09-9-2018 ETP Zutphen Criterium 10.00 uur
  Zondag 23-9-2018 RTC de Stofwolk Eibergen Ploegentijdrit Criterium 10.00 uur

  Wil je meedoen aan deze competitie dan kun je, je naam doorgeven aan coordinator.wielrennen@etp-zutphen.nl

  As zondag (8 april) is de eerste wedstrijd in Almelo

  Er zal gestart worden met een proloog om de indeling van de divisies te bepalen. Graag willen ze de deelnemers verzoeken om op tijd aanwezig te zijn. Inschrijven kan vanaf 08.30 uur tot 09.45 uur. Start van de wedstrijden om 10.00 uur stipt. Op dit moment zijn ze de 100 inschrijvingen al gepasseerd.

  Meer informatie op de website van de OJC, en op FB 

   

 • Selectie procedure NK-wegwielrennen Jeugd

  Wil je als jeugd-wielrenner deelnemen aan het NK-weg, dien je hiervoor te klasseren. Alleen de beste 5 tot 10 renners (afhankelijk van de toegekende plekken door de KNWU) uit het district Oost zullen mogen deelnemen aan dit NK. Dit geldt voor zowel jongens als meisjes. In dien je wilt deelnemen moet de naam van de renner bij het district bekend zijn. Hiervoor moet je een mail aan mij sturen (coordinator.wielrennen@etp-zutphen.nl) ik zal je naam dan doorgeven aan het district. Een aantal renners hebben hun naam al doorgegeven. Pas wanneer je naam bekend is bij het district worden je punten meegenomen voor het NK.

  Om het NK te kunnen rijden heb je wel een licentie nodig!

  Hieronder het reglement

  Alle jeugdwedstrijden die in de periode 1 april - 26 mei worden gehouden in district Oost gelden als klassementswedstrijden. Het betreft de volgende wedstrijden:

  01 April Doetinchem
  07 April Zwolle
  15 April Apeldoorn
  22 April Eibergen
  28 April Nijverdal

  05 Mei Oldenzaal
  12 Mei Kampen
  19 Mei Enter

  26 Mei Hasselt

  Van elk van deze wedstrijden wordt (door de KNWU-jury) een uitslag gemaakt met daarin alle deelnemende renners. Aan de hand van deze lijst zullen zowel de jongens als de meisjes punten krijgen conform de plaats die hij/zij in die uitslag heeft. Deze lijst wordt dus niet geschoond!

  De jeugdcommissie maakt van deze uitslag lijst met daarin alleen de renners uit district Oost die willen deelnemen aan het NK. Deze versie zal bestaan uit een jongensdeel en een meisjesdeel.

  Onderstaand de punten die je krijgt conform de uitslag die je rijdt.

   

  1e plaats 50,1 punten
  2e plaats 45 punten
  3e plaats 41 punten
  4e plaats 38 punten
  5e plaats 35 punten
  6e plaats 33 punten
  7e plaats 31 punten
  8e plaats 29 punten
  9e plaats 27 punten
  10e plaats 25 punten
  11e plaats 24 punten
  12e plaats 23 punten
  13e plaats 22 punten
  14e plaats 21 punten
  15e plaats 20 punten
  16e plaats 19 punten
  17e plaats 18 punten
  18e plaats 17 punten
  19e plaats 16 punten
  20e plaats 15 punten
  etc. etc.
  30e plaats en verder 5 punten

  Uiterlijk voor de volgende wedstrijd wordt het nieuwe tussenklassement naar alle jeugdsecretariaten in het district gestuurd. De jeugdsecretariaten dragen zorg voor de verspreiding van het tussenklassement onder hun jeugdrenners. Opmerkingen t.a.v. deze tussenklassementen kunnen via het jeugdsecretariaat worden gedaan, op- en aanmerkingen door ouders of renners worden niet in behandeling genomen.

  Voor 26 maart a.s. dient iedere vereniging aan te gegeven welke renners zich willen proberen te plaatsen voor het NK. Dit kan middels het aanmeldformulier dat bijgevoegd is. Van de renners die zich na deze datum aanmelden, worden de resultaten meegeteld vanaf de eerstvolgende kwalificatiewedstrijd na de aanmelding.

  Daarnaast gelden de uitslagen die gereden worden pas als het licentienummer van de betreffende renner is overlegd. “Is aangevraagd” is niet genoeg; een renner doet dan niet mee in de (district)uitslag.

  Voor het eindklassement tellen de beste 5 uitslagen van iedere renner. Indien er 7 of meer wedstrijden worden georganiseerd teller de 5 beste resultaten mee, indien er 6 wedstrijden worden georganiseerd tellen de 4 beste resultaten. Een jeugdrenner die zich wil proberen te plaatsen voor het NK moet aan minstens 2 selectiewedstrijden hebben deelgenomen. Dit geldt zowel voor de jongens als ook voor de meisjes.

  Een renner/renster zich ook kan aanmelden voor de selectieprocedure als de wedstrijden al gestart zijn. Hij/zij krijgt dan alleen de punten na de aanmelding. Resultaten in al verreden wedstrijden tellen niet mee voor de selectie van deze renner/renster

  Voor 1 juni bepaalt de jeugddistrictscommissie n.a.v. dit eindklassement, per categorie de lijst met deelnemers die namens district Oost mogen deelnemen aan het NK 2018. Er zijn er geen aanwijsplekken.

 • Wegtraining gaat vandaag niet door (28-3-2018)

  Ivm het slechte weer hebben we besloten de wegtraining vandaag te annuleren, ivm Pasen is er 2de paasdag geen uitfietsen . De volgende wegtraining is woensdag 4 april 2018

   

 • Klusdag ETP Parkoers Zaterdag 21 april

  Op zaterdag 21 april van 09:00 - 16:00 gaan we weer klussen op het ETP clubparkoers aan de Laan naar Eme 95 in Zutphen.

  We willen het parkoers weer mooier en uitdagender en anders maken. We zijn op dit moment in gesprek over benodigde materialen en grond, zodat we een nog leuker parkoers kunnen gaan realiseren.
  De werkzaamheden zullen voornamelijk bestaan uit : afval/pallets afvoeren in container, nieuwe palen zetten, linten opnieuw spannen, eventuele snoei werkzaamheden, onkruid weghalen, rommel van het  terrein opruimen en kleine parkoersaanpassingen maken.

  Heb je ook zin om te komen helpen ?
  Geef je je dan op via parkoers@etp-zutphen.nl dat je komt
  en neem dan een schep en eventueel snoei gereedschap mee.
  Voor de rest van de spullen zullen wij zorgen.
  Tevens zullen wij zorgen voor broodjes en drinken.

  Tot zaterdag 21 april

  ETP Parkoerscommissie

Artikelen 1 tot 10 van 39 in totaal

Pagina:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4