Nieuws ETP

Het laatste nieuws vanuit de vereniging ETP Zutphen
 • Vedetten weekend

  Als de iets sportievere tegenhanger van de beruchte 3-daagse is er het plan ontstaan om een weekend naar een uitdagend fietsgebied te gaan. Dit jaar is de keuze op de Ardennen gevallen en zowel de wielrenners als MTB-ers kunnen hier volledig aan hun trekken komen. Het is een compleet verzorgd fietsweekend geworden in de Belgische Ardennen (in de buurt van Houffalize) van 20 september t/m 23 september 2019

  Luxe verblijf

  Er is een accommodatie geboekt voor 34 personen. Het verblijf beschikt over 34 slaapplaatsen verdeeld over 20 kamers (meestal met eigen douche), 5 aparte badkamers, een sauna, recreatieruimte, verwarmd buitenzwembad en een speeltuin.

  Kijk hier voor een impressie van het verblijf.

  Omgeving

  Maar nog belangrijker; de omgeving! Houffalize is o.a. bekend voor het WK parcours mountainbiken, maar is tevens een geschikte plek voor fantastisch mooie, maar pittige tochten richting Luxemburg, Bastenaken of Achouffe. We zorgen voor mooie en afwisselende routes, zodat iedereen volop van de uitdagende klimmetjes kan genieten, maar ook van de mooie omgeving.

  De feiten

  - vrijdag 20 september t/m maandag 23 september 2019, flexibele aankomst en vertrek; je komt en gaat wanneer je wilt
  - compleet verzorgd weekend (all-inclusive, maar dan ook écht all-inclusive)
  - volop fietsplezier op zeer uitdagende routes, inclusief verzorging onderweg
  - voor MTB en/of racefiets
  - geschikt voor alle ETP leden, mits 18 jaar of ouder
  - veel lol

  Voorlopig programma

  - Vrijdag: 9:30 vertrek vanaf ETP clubgebouw
  - Vrijdag: 14:00-16:30 korte route in de omgeving
  - Zaterdag: 10:00-16:00 fietsroute incl. stop/verzorging
  - Zondag: 10:00-14:00 (of tot 16:00) fietsroute incl. stop/verzorging
  - Zondag of maandag: terugreis

  Transport

  De heen- en terugreis is op eigen gelegenheid, carpoolen heeft hierbij de voorkeur. Voor fietsen die niet op een drager kunnen, is er transport geregeld. Op een later tijdstip zullen we deze behoefte inventariseren, en de deelnemers hierover met elkaar in contact brengen.

  Kosten en inschrijven

  Volgens afspraak zouden we onder de 175 euro p.p. blijven. Al dit moois hebben we kunnen realiseren voor slechts 168,69 euro per persoon! Om je inschrijving definitief te maken vragen we je om een aanbetaling.

  Klik hier om je snel in te schrijven. Wacht niet te lang, want vol=vol!

 • Najaar 2019

  De zomervakantie is begonnen. Dat betekent dat we alle tijd hebben om te gaan fietsen !
  Samen met familie, vrienden of alleen een mooi rondje maken. Of natuurlijk wedstrijden rijden.

  De 2e helft van 2019 staat weer vol met activiteiten, trainingen en wedstrijden binnen onze vereniging.

  Hieronder is kort e.e.a. per discipline uiteengezet :

  Wielrennen
  Eind augustus stoppen de clubritten op de weg voor wat betreft de dinsdag- en de donderdagavond. De clubritten op de zondagochtend aanvang 09:00 gaan vanaf 1 september nog door t/m zondag 27 oktober.
  Op zondag 27 oktober is er weer als afsluiting een snerttocht met een heerlijke kop met snert. Inschrijven voor deze tocht kan via https://inschrijven.etp-zutphen.nl/
  De jeugdtrainingen zijn op de maandagavond (uitrijden) en de woensdagavond (techniek en conditie) van 19:00-20:30. Waarbij op beide avonden ook volwassenen kunnen aansluiten. De jeugdtrainingen zijn er dit jaar nog in de periode van maandag 2 september t/m woensdag 25 september.
  Op zondag 8 september aanvang 10:00 organiseren we op het industrieterrein de Mars voor de Oostelijke Jeugd Competitie  wederom een wedstrijd voor jeugd renners.
  Aansluitend aan de OJC competitie op zondag 8 september van 13:00 – 15:00 houden we het clubkampioenschap wegwielrennen op industrieterrein de Mars.
  Meer informatie hierover volgt later.

  Veldrijden
  Vanaf dinsdag 3 september en vanaf donderdag vanaf 5 september kan er weer elke week vrij worden getraind op het ETP Clubparkoers op de dinsdag- en de donderdagavond, voor leden vanaf 12 jaar en ouder. Op de dinsdagavond van 19:00-20:30 en op de donderdagavond van 19:00-20:00. Ook renners van andere verenigingen zijn welkom voor 3 Euro per avond of 25 Euro voor het veldrit seizoen welke loopt t/m 31-01-2019.
  NIET ETP-leden kunnen zich inschrijven via https://inschrijven.etp-zutphen.nl/opgave-vrije-training/
  Voor de jeugd en volwassenen is er in de oneven weken op de donderdag techniektraining, we starten op donderdag 12 september van 19:00 - 20:00.
  Veel renners (volwassenen en jeugd) gaan ook weer meerijden met de GOW-competitie http://gow.nu/. De wedstrijd in Zutphen op ons clubparkoers zal waarschijnlijk plaatsvinden op (onder voorbehoud) zaterdag 5 oktober.

  Mountainbiken
  Vanaf dinsdag 3 september en vanaf donderdag vanaf 5 september kan er weer elke week vrij worden getraind op het ETP Clubparkoers op dinsdag- en donderdagavond, voor leden vanaf 12 jaar en ouder. Op de dinsdagavond van 19:00-20:30 en op de donderdagavond van 19:00-20:00. Ook renners van andere verenigingen zijn welkom voor 3 Euro per avond of 25 Euro voor het seizoen welke loopt t/m 31-01-2019.
  NIET ETP-leden kunnen zich inschrijven via https://inschrijven.etp-zutphen.nl/opgave-vrije-training/
  Elke woensdagavond (vanaf 4 september) is er van 18:30-19:30 techniektraining voor de jeugd van 8 t/m 11 jaar op het clubparkoers
  Op dezelfde avond is er van 19:45-20:45 techniektraining voor de jeugd en volwassenen vanaf 12 jaar op het clubparkoers
  Op de zaterdagochtend zijn er de diverse trainingen naar diverse locaties (zie agenda op de website) voor de jeugd en volwassenen.
  Voor de trainingen op de woensdag en de zaterdag zullen we een winterstop inlassen van 1 december 2019 t/m 31 januari 2020.
  In september gaan we het mountainbiken voor volwassenen ook weer verder oppakken en bekijken hoe we dit in het najaar vorm kunnen gaan geven.
  De MTB Veluwse Wintercompetitie https://mtb-competitie.nl/ zal binnenkort ook weer van start gaan. De wedstrijd in Zutphen staat gepland (onder voorbehoud) op zaterdag 2 november op ons clubparkoers.

  Colorspinning / Core training
  Vanaf begin oktober t/m februari gaan we ook weer in samenwerking met Aerofitt colorspinning en Core training aanbieden. Binnenkort volgt hier een mailing over hoe je je hiervoor kan opgeven.

  Carbidschieten
  En als afsluiter van het jaar is er natuurlijk op 31 december 2019 van 13:00 - 17:00 het jaarlijkse gezellige carbidschieten evenement op het etp clubparkoers.

  Tenslotte is er voor nieuwe leden een kennismakings- en informatieavond op dinsdag 24 september om 19:30 uur.

   

 • Ronde van Zutphen 2019

  Op zondag 12 mei 2019 van 13:00 - 17:00 organiseert onze vereniging de spectaculaire Ronde van Zutphen. Wat de Ronde van Zutphen zo speciaal maakt is het bekende, volgens sommigen zelfs beruchte, parcours. De wielerronde loopt dwars door het historische centrum van Zutphen, waar geen enkele meter gemakkelijk loopt. De vele bochten, het vals plat en de kasseien zorgen elk jaar voor een waar spektakel in Zutphen.
  www.rondevanzutphen.nl

  Programma
  - 13:00 - 13:20 KNWU/Decatholon Dikke BandenRace (7 t/m 12 jaar)
  - 14:00 - 15:30 KNWU Wedstrijd Sportklasse
  - 15:30 - 17:00 KNWU Wedstrijd Beloften/Elite.

  Wielerkoers
  Inschrijven voor de Ronde van Zutphen kan via de website van de KNWU. Inschrijven ter plaatse is ook mogelijk. Neem hiervoor wel je getekende licentie mee.

  Dikke banden Race
  De Decathlon Dikke Banden Race is een fietswedstrijd voor jongens en meisjes van 7 tot en met 12 jaar oud, die géén KNWU basislicentie hebben. Deelname is mogelijk op je eigen fiets – geen racefiets – en er wordt gereden in verschillende leeftijdsgroepen. De winnaars van de lokale Dikke Banden Races nemen het tegen elkaar op tijdens de landelijke finaledag. Meer informatie over de Dikke Bandenrace is te vinden op de website Dikke BandenRace.

  Wil je graag mee doen? Schrijf je in via de website www.dikkebandenrace.nl (7 t/m 12 jaar)

  Vrijwilligers
  Wij willen graag weer een beroep doen op jullie om ons te komen helpen die dag. We hebben weer veel vrijwilligers nodig die dag. Het gaat om de volgende activiteiten:
  - opbouwen van het parcours 's ochtends,
  - 's ochtends het uitzetten van het parcours,
  - hoekdiensten en andere ondersteuning tijdens de wedstrijden, en
  - het afbouwen van het parcours.

  Opgeven als vrijwilliger
  Mocht je ons willen helpen, al is het maar voor een beperkte inzet, geef je dan op via info@etp-zutphen.nl.
  Als je vragen hebt over die dag met betrekking tot de nodige inzet, stuur dan een mailtje naar info@etp-zutphen.nl

  Zie voor meer informatie https://rondevanzutphen.nl

   

 • Driedaagse ETP 2019

  Zoals elk jaar wordt ook dit jaar weer een driedaagse georganiseerd. De driedaagse vind dit jaar plaats op 16, 17 en 18 augustus 2019.

  Wat gaan we doen?
  We fietsen op vrijdag 16 augustus omstreeks 8:00 naar hotel-restaurant Orsoyerhof te Orsoy(D). Daar gaan we in de mooie omgeving van Duitsland fietsen en vertrekken weer op 18 augustus richting Nederland, waar om omstreeks 15:00 weer arriveren. Vervoer van je bagage is geregeld.

  Kosten
  De kosten voor de driedaagse bedragen dit jaar 140 euro per persoon (incl. volpension).

  Opgeven
  Uiteraard willen we graag zo snel mogelijk weten of je meegaat. Geef je daarom snel op, maar uiterlijk op 10 juni 2019. Je kunt je online aanmelden via: https://inschrijven.etp-zutphen.nl/driedaagse

  Voor meer informatie kun je terecht bij Gé Kerkdijk op 06-51186241.

 • Fonds Gehandicaptensport

  Beste clubleden,

  Ik ben Christian Peppelman (24) en ik fiets zowel op de race als op de MTB bij de wielerclub ETP Zutphen. Ik wil jullie graag vertellen waar ik mee bezig ben. Ik ga namelijk 3 en 4 april mee fietsen voor Fonds gehandicaptensport dit doe ik namelijk omdat ik het belangrijk vindt dat iedereen de kans moet krijgen om te kunnen sporten maar dat is niet voor iedereen van zelfsprekend en daarom zet ik en nog vele andere ons in om zoveel mogelijk geld op te halen voor dit geweldige doel want wat is er nou leuker dan sporten. Gaan jullie mij helpen om zoveel mogelijk geld op te halen? Je kunt doneren in de collectebus die ik via het Fonds gehandicaptensport heb aan gemaakt het geld komt dan ook gelijk terecht bij het fonds. Wil je een donatie doen klik dan op de onderstaande link

  GehandicaptenSport Christian Peppelman

  Mochten jullie vragen hebben dan kunnen jullie contact met me op zoeken via mijn mailadres

  Alvast bedankt

  Groeten
  Christian Peppelman

 • SIJC Competitie

  De Salland IJsselstreek Competitie is een serie van 6 wegwedstrijdjes.
  Laagdrempelig, ideaal als trainingswedstrijd of om het wedstrijden rijden een keer te proberen.
  Je kunt meedoen met je KNWU Basislidmaatschap, Wedstrijdlicentie of met je NTFU lidmaatschap.
  Let op ! Je dient er zelf voor te zorgen dat je 1 van deze licenties / lidmaatschappen hebt en op de wedstrijddag dien je deze pas te tonen !
  Deze editie van de competitie kun je bij alle wedstrijden met transponders van Mylaps rijden.
  Indien je nog geen transponder hebt, kun je deze lenen bij de inschrijving en na iedere wedstrijd weer inleveren.

  De competitie gaat van start op zaterdag 2 maart 2019 in Eibergen.
  Zaterdag 9 maart om 13:00 uur is de wedstrijd in Zutphen, Estlandsestraat 6, industrieterrein de Mars.

  Programma SIJC competitie :
  Zaterdagen (Starttijd 13:00)
  2 maart 2019 Eibergen (de Stofwolk)
  9 maart 2019 Zutphen (WV ETP Zutphen)
  16 maart 2019 Deventer (WV de Zwaluwen Deventer)

  Zondagen (Starttijd 10:00)
  3 maart 2019 Aalten (de Peddelaars)
  10 maart 2019 Montferland (Specialized Workforce Racing Team)
  17 maart 2019 Doetinchem (RTV de Zwaluwen Doetinchem)


  Categorieën :

  Er wordt gereden in vier klassen (A, B, C en D) met een gezamenlijke start:

  A Klasse 2 uur (Elite met/zonder contract, Beloftes (onder 23 jaar), Amateurs, Junioren)

  B Klasse 1,5 uur (Sportklasse, Masters 40+/50+/60+, Basislicentie)

  C Klasse 1 uur (Nieuwelingen, Jeugd cat. 7)

  D Klasse 1 uur (Dames, alle categorieën)

  Zie ook :
  https://www.facebook.com/sallandijsselstreekcompetitie/
  http://www.sijc.nl

 • U23 Road Series

  Met ingang van dit seizoen geven de beste U23 Beloften-renners elkaar partij in een nieuw regelmatigheidscriterium met een reeks wedstrijden in België én Nederland. Hiermee is er na jaren een opvolger van de al eerder in Nederland verreden Beloftencompetitie. Beloften van ETP kunnen meerijden via Cyclingteam Achterhoek, waarmee we samen met Kanjers voor Kanjers als ploeg meerijden in deze nieuwe competitie. Deelname is op basis van selectie.

  Met de oprichting van de U23 Road Series bieden de Belgische en Nederlandse wielerbonden de U23-renners van beide landen een reeks van negen wedstrijden van maximaal 170 kilometer afstand aan, kalendermatig én geografisch evenwichtig verdeeld. Vijf koersen worden afgewerkt op Belgisch grondgebied, vier keer gaat het peloton aan de slag in Nederland.

  De wedstrijden

  De U23 Road Series gaan van start op 3 maart wanneer Brussel-Opwijk op stapel staat. De grote finale vindt plaats op 15 september in Nederland met de Omloop van Midden-Brabant.

  In Nederland komen de Kersenronde (30-05-2019) en het Internationaal Beloften Weekend (13/14-07-2019) terug op de kalender en maken De Hel van Voerendaal (04-08-2019) en dus ook Omloop van Midden-Brabant (15-9-2019) de Nederlandse inbreng compleet.

   

  Het peloton

  Het gros van het peloton – maximaal 150 renners groot – wordt telkens gevormd door 20 teams die in elke wedstrijd van start zullen gaan. De rij van elf Belgische ploegen wordt hoofdzakelijk uitgemaakt door clubploegen, aangevuld met de continentale U23-teams en een selectie die samengesteld wordt door de bondscoach.

  Uit Nederland nemen de acht districtsploegen en de nationale selectie als vaste ploegen deel. Door een laagdrempelige reglementering en het alleen verrijden van individuele klassementen (geen ploegklassement) is een flexibele inzet van renners en ploegen mogelijk, met als doel zo veel mogelijk kwaliteit in iedere wedstrijd te kunnen laten rijden. (Het opstellen van CT-renners in de districtsploegen wordt toegestaan). Ook is hiermee een 3e competitie mogelijk naast de huidige Top- en Clubcompetitie.

  Het deelnemersveld wordt verder aangevuld door het uitreiken van vijf wildcards, waarvan er altijd 2 voor Nederlandse ploegen zullen zijn, welke door de organisaties uitgenodigd worden.

  Wedstrijden op niveau

  Door het opzetten van dit project willen Belgian Cycling en de KNWU hun U23-categorie opwaarderen met een volledig seizoen van gezamenlijke wedstrijden op niveau in Nederland en België.

  Meer informatie en volledige kalender: https://www.knwu.nl/nieuws/knwu-en-belgian-cycling-lanceren-u23-road-series

 • Boerenkooltocht 24 februari 2019

  Op zondag 24 februari a.s. wordt er weer een boerenkooltocht gereden. Een mooie route is uitgezet door de prachtige omgeving van Zutphen en omstreken. We fietsen op de mountainbike of cyclocrosser voornamelijk door de bossen. De tocht is geschikt voor alle etp-leden vanaf 12 jaar! Het gaat niet om snelheid (20 á 25 km per uur) maar om de gezelligheid. De tocht is tussen de 30 á 40 kilometer lang en er wordt in verschillende groepen gefietst.

  boerenkool2

  Er is een verzorgingspost onderweg en als afsluiter bij het clubhuis: een boerenkool maaltijd.

  De kosten van deze boerenkooltocht zijn EUR 7,50 voor volwassenen en EUR 6,50 voor jeugdleden. Wil je gezellig meefietsen? Geef je dan voor 21 februari 2019 op via :

  https://inschrijven.etp-zutphen.nl/

  Meer infomatie via Gé Kerkdijk  0575-526284 / 06-51186241 Kerkd68@kpnmail.nl

 • Clubkampioenschappen Veldrijden/MTB

  Op zondag 03 februari 2019 werden de clubkampioenschappen MTB/Veldrijden voor leden van de Wielersportvereniging ETP Zutphen georganiseerd. Alle leden (jong en oud) konden meedoen, ook toerleden, trainers en begeleiders. Meedoen en de lol ervaren van een wedstrijd, daar ging het om. Ons motto is tenslotte plezier, prestatie en passie. Collega verenigingen RTV Vierakker-Wichmond en de WSV de Zwaluwen-Deventer hielden op hetzelfde moment ook op ons parcours hun clubkampioenschappen.

  Het vooraf ingeschreven deelnemersveld bestond uit 28 deelnemers ETP, 38 van WSV de Zwaluwen en 7 van RTV Vierakker-Wichmond.

  Op de dag zelf kwamen nog een aantal daginschrijvingen. Al met al een mooie opkomst. Op vrijdag en zaterdag ervoor leek het weer nog roet in het evenement te gooien; veel sneeuw en vorst, maar de voorspellingen voor zondag waren goed.

  Uiteindelijk startte de dag fris maar met een zonnetje. De parcourscommissie had een mooi parcours voor de jeugd en volwassenen uitgezet. Veiligheid stond voorop, waardoor de pallets en de trap uit het ‘parcours’ waren gehaald.

  Door het mooie weer waren ook veel ouders en begeleiders aanwezig.

  De start van de eerste wedstrijd was om 12.30 uur. Hier werd door de categorieën 1 t/m 4 een wedstrijd van 20 minuten verreden. Vervolgens om 13.10 uur de wedstrijd gestart met eerst de ETP-ers categorie 5-6-7-nieuwelingen, junioren en volwassenen (heren en dames); daarna volgde WSV De Zwaluwen en tot slot RTV Vierakker-Wichmond. Het was een mooi gezicht eerst het zwart-witte lint, vervolgens het groen-rode en tot slot het zwart-gele lint voorbij te zien komen vanaf de start.

  Vrij snel daarna was het een gemêleerd veld met deelnemers.

  Om 14.15 uur vond de prijsuitreiking plaats in de kantine van het clubhuis van de ETP.
  Daar werden alle winnaars gehuldigd.

  De uitslagen zijn hier te vinden : Uitslagen Clubkampioenschap ETP MTB/Veldrijden 2019

  Wieler café WK Veldrijden Bogense

  Aansluitend werd het wieler café geopend om gezamenlijk naar het WK Veldrijden in Denemarken op een groot scherm te bekijken. De opkomst was goed; zelf een aantal renners van WVS De Zwaluwen bleven na het clubkampioenschap om op het scherm mee te kijken.Om 15.00 uur startte namelijk de wedstrijd Elite Cyclo-cros mannen. We keken of het Mathieu van der Poel nu wel ging lukken om wereldkampioen te worden. Dat lukte uiteindelijk; na 1103 dagen had Mathieu de regenboogtrui weer om het lijf van de beste veldrijder ter wereld. En daarom zit ie nu ook zo lekker.

  Het was al met al een spannende wedstrijd en eindelijk liet hij de Belgen achter zich eindigen; 2ewerd Wout van Aert en 3eToon Aerts.

  Tussendoor waren er hapjes en de biertjes c.q. frisjes smaakte de aanwezige ETP-leden goed.

  Er wordt alweer uitgekeken naar het volgende wieler café (zeer waarschijnlijk Ronde van Vlaanderen op zondag 07 april 2019).

 • Kalender Clubcompetitie bekend

  De Nederlandse Loterij Clubcompetitie is een gesloten competitie bestaande uit wedstrijden verspreid over het hele land.

  29 Nederlandse clubs strijden in 11 nationale wedstrijden om de eretitel 'Beste club van Nederland'. Daarnaast wordt er ook een individueel- en jongerenklassement bijgehouden. Ceel Bool, de winnaar van 2018 heeft inmiddels een contract bij team Sunweb.

  ETP leden (Elite/Beloften) kunnen meerijden onder de vlag van Cyclingteam Achterhoek; een samenwerkingsverband tussen verschillende wielerverenigingen in de regio.

  Lees hier alles over de Nederlandse Loterij Clubcompetitie van de weg voor de mannen.

  Het volledige programma zie je hier:  https://www.knwu.nl/clubcompetitie-weg-mannen/

Artikelen 1 tot 10 van 113 in totaal

Pagina:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5
 6. ...
 7. 12