Nieuws ETP

Het laatste nieuws vanuit de vereniging ETP Zutphen
 • Christian Peppelman Fonds Gehandicaptensport

  Beste clubleden,

  Ik ben Christian Peppelman (24) en ik fiets zowel op de race als op de MTB bij de wielerclub ETP Zutphen. Ik wil jullie graag vertellen waar ik mee bezig ben. Ik ga namelijk 3 en 4 april mee fietsen voor Fonds gehandicaptensport dit doe ik namelijk omdat ik het belangrijk vindt dat iedereen de kans moet krijgen om te kunnen sporten maar dat is niet voor iedereen van zelfsprekend en daarom zet ik en nog vele andere ons in om zoveel mogelijk geld op te halen voor dit geweldige doel want wat is er nou leuker dan sporten. Gaan jullie mij helpen om zoveel mogelijk geld op te halen? Je kunt doneren in de collectebus die ik via het Fonds gehandicaptensport heb aan gemaakt het geld komt dan ook gelijk terecht bij het fonds. Wil je een donatie doen klik dan op de onderstaande link

  GehandicaptenSport Christian Peppelman

  Mochten jullie vragen hebben dan kunnen jullie contact met me op zoeken via mijn mailadres

  Alvast bedankt

  Groeten
  Christian Peppelman

 • SIJC Competitie

  De Salland IJsselstreek Competitie is een serie van 6 wegwedstrijdjes.
  Laagdrempelig, ideaal als trainingswedstrijd of om het wedstrijden rijden een keer te proberen.
  Je kunt meedoen met je KNWU Basislidmaatschap, Wedstrijdlicentie of met je NTFU lidmaatschap.
  Let op ! Je dient er zelf voor te zorgen dat je 1 van deze licenties / lidmaatschappen hebt en op de wedstrijddag dien je deze pas te tonen !
  Deze editie van de competitie kun je bij alle wedstrijden met transponders van Mylaps rijden.
  Indien je nog geen transponder hebt, kun je deze lenen bij de inschrijving en na iedere wedstrijd weer inleveren.

  De competitie gaat van start op zaterdag 2 maart 2019 in Eibergen.
  Zaterdag 9 maart om 13:00 uur is de wedstrijd in Zutphen, Estlandsestraat 6, industrieterrein de Mars.

  Programma SIJC competitie :
  Zaterdagen (Starttijd 13:00)
  2 maart 2019 Eibergen (de Stofwolk)
  9 maart 2019 Zutphen (WV ETP Zutphen)
  16 maart 2019 Deventer (WV de Zwaluwen Deventer)

  Zondagen (Starttijd 10:00)
  3 maart 2019 Aalten (de Peddelaars)
  10 maart 2019 Montferland (Specialized Workforce Racing Team)
  17 maart 2019 Doetinchem (RTV de Zwaluwen Doetinchem)


  Categorieën :

  Er wordt gereden in vier klassen (A, B, C en D) met een gezamenlijke start:

  A Klasse 2 uur (Elite met/zonder contract, Beloftes (onder 23 jaar), Amateurs, Junioren)

  B Klasse 1,5 uur (Sportklasse, Masters 40+/50+/60+, Basislicentie)

  C Klasse 1 uur (Nieuwelingen, Jeugd cat. 7)

  D Klasse 1 uur (Dames, alle categorieën)

  Zie ook :
  https://www.facebook.com/sallandijsselstreekcompetitie/
  http://www.sijc.nl

 • Boerenkooltocht 24 februari 2019

  Op zondag 24 februari a.s. wordt er weer een boerenkooltocht gereden. Een mooie route is uitgezet door de prachtige omgeving van Zutphen en omstreken. We fietsen op de mountainbike of cyclocrosser voornamelijk door de bossen. De tocht is geschikt voor alle etp-leden vanaf 12 jaar! Het gaat niet om snelheid (20 á 25 km per uur) maar om de gezelligheid. De tocht is tussen de 30 á 40 kilometer lang en er wordt in verschillende groepen gefietst.

  boerenkool2

  Er is een verzorgingspost onderweg en als afsluiter bij het clubhuis: een boerenkool maaltijd.

  De kosten van deze boerenkooltocht zijn EUR 7,50 voor volwassenen en EUR 6,50 voor jeugdleden. Wil je gezellig meefietsen? Geef je dan voor 21 februari 2019 op via :

  https://inschrijven.etp-zutphen.nl/

  Meer infomatie via Gé Kerkdijk  0575-526284 / 06-51186241 Kerkd68@kpnmail.nl

 • U23 Road Series

  Met ingang van dit seizoen geven de beste U23 Beloften-renners elkaar partij in een nieuw regelmatigheidscriterium met een reeks wedstrijden in België én Nederland. Hiermee is er na jaren een opvolger van de al eerder in Nederland verreden Beloftencompetitie. Beloften van ETP kunnen meerijden via Cyclingteam Achterhoek, waarmee we samen met Kanjers voor Kanjers als ploeg meerijden in deze nieuwe competitie. Deelname is op basis van selectie.

  Met de oprichting van de U23 Road Series bieden de Belgische en Nederlandse wielerbonden de U23-renners van beide landen een reeks van negen wedstrijden van maximaal 170 kilometer afstand aan, kalendermatig én geografisch evenwichtig verdeeld. Vijf koersen worden afgewerkt op Belgisch grondgebied, vier keer gaat het peloton aan de slag in Nederland.

  De wedstrijden

  De U23 Road Series gaan van start op 3 maart wanneer Brussel-Opwijk op stapel staat. De grote finale vindt plaats op 15 september in Nederland met de Omloop van Midden-Brabant.

  In Nederland komen de Kersenronde (30-05-2019) en het Internationaal Beloften Weekend (13/14-07-2019) terug op de kalender en maken De Hel van Voerendaal (04-08-2019) en dus ook Omloop van Midden-Brabant (15-9-2019) de Nederlandse inbreng compleet.

   

  Het peloton

  Het gros van het peloton – maximaal 150 renners groot – wordt telkens gevormd door 20 teams die in elke wedstrijd van start zullen gaan. De rij van elf Belgische ploegen wordt hoofdzakelijk uitgemaakt door clubploegen, aangevuld met de continentale U23-teams en een selectie die samengesteld wordt door de bondscoach.

  Uit Nederland nemen de acht districtsploegen en de nationale selectie als vaste ploegen deel. Door een laagdrempelige reglementering en het alleen verrijden van individuele klassementen (geen ploegklassement) is een flexibele inzet van renners en ploegen mogelijk, met als doel zo veel mogelijk kwaliteit in iedere wedstrijd te kunnen laten rijden. (Het opstellen van CT-renners in de districtsploegen wordt toegestaan). Ook is hiermee een 3e competitie mogelijk naast de huidige Top- en Clubcompetitie.

  Het deelnemersveld wordt verder aangevuld door het uitreiken van vijf wildcards, waarvan er altijd 2 voor Nederlandse ploegen zullen zijn, welke door de organisaties uitgenodigd worden.

  Wedstrijden op niveau

  Door het opzetten van dit project willen Belgian Cycling en de KNWU hun U23-categorie opwaarderen met een volledig seizoen van gezamenlijke wedstrijden op niveau in Nederland en België.

  Meer informatie en volledige kalender: https://www.knwu.nl/nieuws/knwu-en-belgian-cycling-lanceren-u23-road-series

 • Clubkampioenschappen Veldrijden/MTB

  Op zondag 03 februari 2019 werden de clubkampioenschappen MTB/Veldrijden voor leden van de Wielersportvereniging ETP Zutphen georganiseerd. Alle leden (jong en oud) konden meedoen, ook toerleden, trainers en begeleiders. Meedoen en de lol ervaren van een wedstrijd, daar ging het om. Ons motto is tenslotte plezier, prestatie en passie. Collega verenigingen RTV Vierakker-Wichmond en de WSV de Zwaluwen-Deventer hielden op hetzelfde moment ook op ons parcours hun clubkampioenschappen.

  Het vooraf ingeschreven deelnemersveld bestond uit 28 deelnemers ETP, 38 van WSV de Zwaluwen en 7 van RTV Vierakker-Wichmond.

  Op de dag zelf kwamen nog een aantal daginschrijvingen. Al met al een mooie opkomst. Op vrijdag en zaterdag ervoor leek het weer nog roet in het evenement te gooien; veel sneeuw en vorst, maar de voorspellingen voor zondag waren goed.

  Uiteindelijk startte de dag fris maar met een zonnetje. De parcourscommissie had een mooi parcours voor de jeugd en volwassenen uitgezet. Veiligheid stond voorop, waardoor de pallets en de trap uit het ‘parcours’ waren gehaald.

  Door het mooie weer waren ook veel ouders en begeleiders aanwezig.

  De start van de eerste wedstrijd was om 12.30 uur. Hier werd door de categorieën 1 t/m 4 een wedstrijd van 20 minuten verreden. Vervolgens om 13.10 uur de wedstrijd gestart met eerst de ETP-ers categorie 5-6-7-nieuwelingen, junioren en volwassenen (heren en dames); daarna volgde WSV De Zwaluwen en tot slot RTV Vierakker-Wichmond. Het was een mooi gezicht eerst het zwart-witte lint, vervolgens het groen-rode en tot slot het zwart-gele lint voorbij te zien komen vanaf de start.

  Vrij snel daarna was het een gemêleerd veld met deelnemers.

  Om 14.15 uur vond de prijsuitreiking plaats in de kantine van het clubhuis van de ETP.
  Daar werden alle winnaars gehuldigd.

  De uitslagen zijn hier te vinden : Uitslagen Clubkampioenschap ETP MTB/Veldrijden 2019

  Wieler café WK Veldrijden Bogense

  Aansluitend werd het wieler café geopend om gezamenlijk naar het WK Veldrijden in Denemarken op een groot scherm te bekijken. De opkomst was goed; zelf een aantal renners van WVS De Zwaluwen bleven na het clubkampioenschap om op het scherm mee te kijken.Om 15.00 uur startte namelijk de wedstrijd Elite Cyclo-cros mannen. We keken of het Mathieu van der Poel nu wel ging lukken om wereldkampioen te worden. Dat lukte uiteindelijk; na 1103 dagen had Mathieu de regenboogtrui weer om het lijf van de beste veldrijder ter wereld. En daarom zit ie nu ook zo lekker.

  Het was al met al een spannende wedstrijd en eindelijk liet hij de Belgen achter zich eindigen; 2ewerd Wout van Aert en 3eToon Aerts.

  Tussendoor waren er hapjes en de biertjes c.q. frisjes smaakte de aanwezige ETP-leden goed.

  Er wordt alweer uitgekeken naar het volgende wieler café (zeer waarschijnlijk Ronde van Vlaanderen op zondag 07 april 2019).

 • Kalender Clubcompetitie bekend

  De Nederlandse Loterij Clubcompetitie is een gesloten competitie bestaande uit wedstrijden verspreid over het hele land.

  29 Nederlandse clubs strijden in 11 nationale wedstrijden om de eretitel 'Beste club van Nederland'. Daarnaast wordt er ook een individueel- en jongerenklassement bijgehouden. Ceel Bool, de winnaar van 2018 heeft inmiddels een contract bij team Sunweb.

  ETP leden (Elite/Beloften) kunnen meerijden onder de vlag van Cyclingteam Achterhoek; een samenwerkingsverband tussen verschillende wielerverenigingen in de regio.

  Lees hier alles over de Nederlandse Loterij Clubcompetitie van de weg voor de mannen.

  Het volledige programma zie je hier:  https://www.knwu.nl/clubcompetitie-weg-mannen/

 • Trainingswedstrijden van start

  Dit weekend starten de eerste trainingswedstrijden weer. Zowel in Doetinchem als in Exel worden er trainingswedstrijden georganiseerd zodat je weer voorzichtig wedstrijdritme kunt opdoen.

  Doetinchem (RTV Zwaluwen Doetinchem)
  Zo 3/2
  Zo 10/2
  Zo 17/2
  Zo 24/2

  Meer informatie: http://rtvdezwaluwen.nl/portfolio/februari-wedstrijden/

  Exel (WC de Paaschberg)
  Zo 10/2
  Zo 17/20
  Zo 27/2

  Meer informatie: https://www.facebook.com/exeltrainingsritten

   

   

   

 • Michelle, Martin en Christian zijn geslaagd voor de Wielertrainer 2 opleiding

  Vandaag zijn Michelle Visser, Martin Eillebrecht en Christian Lugtenburg geslaagd voor de opleiding Wielertrainer 2. Van harte gefeliciteerd!

  Een Wielertrainer 2 is een fijne basis voor elke club. Tijdens deze opleiding leer je namelijk de basisprincipes van het training geven aan een aantal (jeugd)leden. Je krijgt de eerste inzichten hoe je een training soepel kunt laten verlopen door middel van didactiek en methodieken.

  Als clubtrainer kun je de hoofdtrainer (niveau 3) ondersteunen in zijn of haar werkzaamheden. Na deze opleiding weet je hoe je een lesvoorbereidingsformulier moet lezen, heb je inzicht in de trainingsleer zodat je verantwoord training kan geven en kan je assisteren tijdens wedstrijden.

 • Clubkampioenschappen MTB en Veldrijden / Wielercafe WK Veldrijden kijken zondag 3 februari

  Clubkampioenschappen
  Zondag 03 februari 2019 worden (met een nieuwe poging) weer de Clubkampioenschappen voor Mountainbiken en Veldrijden voor alle leden van de Wielersportvereniging ETP Zutphen georganiseerd. Alle leden (jong en oud) mogen meedoen, ook toerleden, trainers en begeleiders. Ook als je net lid bent geworden van de vereniging, schroom niet, doe lekker mee! Meedoen en de lol ervaren van een wedstrijd, daar gaat het om.
  Ons motto is tenslotte plezier, prestatie en passie.Collega verenigingen RTV Vierakker-Wichmond en de WSV de Zwaluwen-Deventer houden op hetzelfde moment ook op ons parkoers hun clubkampioenschappen.Om vooraf wachttijden bij het inschrijven te voorkomen kunnen jullie je vooraf opgeven door een e-mail met je naam en geboortedatum te sturen naar coordinator.mtb@etp-zutphen.nl.
  Het scheelt de organisatie op deze manier veel tijd.Wil je geen wedstrijd rijden maar wel willen helpen met hand en spandienst stuur dan ook een mailtje naar coordinator.mtb@etp-zutphen.nl met de vermelding dat je wilt helpen. We kunnen nog wel hulp gebruiken.
  Programma
  Het programma ziet er als volgt uit:
  12:00 - 12:25 Inschrijving Cat 1 t/m 4 in het ETP Clubhuis
  12:00 - 12:25 Inrijden Categorie 1,2,3,4
  12:30 - 12:50 Wedstrijd Categorie 3 en 4 : 20 min
  12:31 - 12:46 Wedstrijd Categorie 1 en 2 : 15 min
  12:30 - 13:00 Inschrijving Cat 5,6,7, nieuwelingen, junioren,vrouwen en volwassenen in het ETP Clubhuis
  12:50 - 13:05 Inrijden Categorie 5,6,7, nieuwelingen, junioren,vrouwen en volwassenen
  13:10 - 13:50 Wedstrijd Categorie 7, nieuwelingen, junioren,vrouwen en volwassenen : 40 min
  13:11 - 13:41 Wedstrijd Categorie 5 en 6 : 30 min
  14:00 - 14:30 Prijsuitreiking alle Categorieën in ETP Clubhuis
  14:30 Einde
  Categorie Indeling
  Cat 1 Vanaf 1 januari tot en met 31 december 2019 waarin jongens de 8-jarige leeftijd en meisjes de 8- of 9-jarige leeftijd bereiken.
  Cat 2 Vanaf 1 januari tot en met 31 december 2019 waarin jongens de 9-jarige en meisjes de 10-jarige leeftijd bereiken.
  Cat 3 Vanaf 1 januari tot en met 31 december 2019 waarin jongens de 10-jarige en meisjes de 11-jarige leeftijd bereiken.
  Cat 4 Vanaf 1 januari tot en met 31 december 2019 waarin jongens de 11-jarige en meisjes de 12-jarige leeftijd bereiken.
  Cat 5 Vanaf 1 januari tot en met 31 december 2019 waarin jongens de 12-jarige en meisjes de 13-jarige leeftijd bereiken.
  Cat 6 Vanaf 1 januari tot en met 31 december 2019 waarin jongens de 13-jarige en meisjes de 14-jarige leeftijd bereiken.
  Cat 7       Nieuwelingen   Junioren   Volwassenen Vanaf 1 januari tot en met 31 december 2019 waarin jongens de 14-jarige en meisjes de 15-jarige leeftijd bereiken. Je bent een Nieuweling als je in 2019 15 of 16 wordt.   Je bent een Junior als je in 2019  17 of 18 wordt.
  Wielercafe: WK Veldrijden Bogense  
  Aansluitend wordt na afloop van dit Clubkampioenschap het wielercafe (in het clubgebouw) geopend om gezamenlijk naar het WK Veldrijden in Bogense (Denemarken) te kijken op een groot scherm. Om 15.00 uur start namelijk de wedstrijd Elite Cyclo-cros mannen.In februari 2018 zijn we met een groot aantal ETP-leden en sponsoren fysiek aanwezig geweest bij het WK Veldrijden dat toen in Valkenburg plaatsvond. Om die sfeer nogmaals enigszins te beleven; wordt het wielercafe voor deze gelegenheid geopend. Eens kijken of het Mathieu van der Poel nu wel lukt om wereldkampioen te worden.We hopen dat veel renners het wielercafe komen bezoeken.
  Locatie
  Clubparkoers Wielersportvereniging ETP Zutphen, Laan naar Eme 95, 7204 LZ Zutphen
  Datum: 03 februari 2019
  Tijdstip:  Clubkampioenschap 12:00-14:30, parkoers geopend vanaf 12:00
  WK Bogense kijken 15.00-17.30 clubhuis ETP
  Organisatie
  Michelle Visser, Andre van Dienst en Andre Borkink
  coordinator.mtb@etp-zutphen.nl
 • Vrije training dinsdagavond verlengd t/m 26 maart 2019

  Tot en met de start van het weg seizoen (t/m 26 maart 2019) kan er wekelijks op de dinsdagavond 19:00-20:30 vrij worden getraind (veldrijden en mountainbiken) op het ETP clubparkoers, Laan naar Eme 95 in Zutphen. Voor leden en niet-etp leden vanaf 12 jaar en ouder. Voor niet ETP leden is KNWU/NTFU lidmaatschap verplicht ivm verzekering. Aan de poort dienen niet ETP leden zich te legitimeren met hun NTFU/KNWU pas. Inschrijven en betalen via de website. https://inschrijven.etp-zutphen.nl/opgave-vrije-training/ voor 3 euro per avond. Het parkoers is verlicht.
  Voor veel renners is dit een mooie gelegenheid om je conditie op peil te houden en je zo voor de start van het wegseizoen beter in te kunnen gaan.

Artikelen 1 tot 10 van 110 in totaal

Pagina:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5
 6. ...
 7. 11