Wielernieuws

 • ETP Zomerfeest

  Op zaterdag 16 juni a.s. organiseert de ETP een zomerfeest bestemd voor alle leden en hun ouders/familie/partners op het ETP parcours in Zutphen.

  Programma
  ’s Middags (15.00 – 17.00 uur) staat een aantal activiteiten in het teken van fietsen, te weten

  • ringsteken op de fiets
  • koekhappen op de fiets
  • sjoelen (op een sjoelbak van 10 meter)
  • met een voetbal een balletje trappen

  Leerzame clinics
  Tussen 15:30 en 17:00 zal voormalig prof-wielrenner Bart Voskamp samen met Kanjers voor Kanjers renner Wessel Zennipman twee clinics geven op de racefiets.
  De kanjers Yannick Vrielink en Lyan Rensen brengen je de fijne kneepjes bij op het gebied van mountainbike en cyclocross.

  Tussen 17.00 – 18.00 uur is er gelegenheid gezellig na te praten onder het genot van een drankje en zal er voor de aanwezige kinderen hamburgers worden gebakken.

  BBQ
  Tussen 18.00 en 22:30 uur is er een gezamenlijke BBQ voor alle ETP-leden en hun gezinsleden.

  Voor de BBQ vragen we een bijdrage van 7,50 per persoon (kinderen tot 12 jaar zijn gratis), dat is inclusief één drankje. De overige consumpties zijn voor eigen rekening.

  Bijzonderheden
  Eet je liever vegetarisch, heb je een speciaal dieet of zijn er andere specifieke wensen? Geef dit dan door aan evenementen@etp-zutphen.nl zodat we hier rekening mee kunnen houden.

  Aanmelden voor het ETP Zomerfeest
  De race-clinic wordt verzorgd door Bart Voskamp in samenwerking met Wessel Zennipman.

  Bart Voskamp (1968) is een voormalig profwielrenner, die geruime tijd de meesterknecht was van sprinter Jeroen Blijlevens. Hij boekte etappezeges in verschillende ronden en is een sterk tijdrijder. Sinds 23 januari 2006 is hij mede-directeur van de ENECO Tour

  Wessel Zennipman (1995) rijdt voor het Sensa Kanjers voor Kanjers Cycling Team, waarin talenten uit Oost-Nederland de kans krijgen de top- en clubcompetitie van de KNWU en Olympia’s Tour te rijden. Wessel begon zijn wielercarriere bij de ETP Zutphen en is nog steeds lid.

  De MTB-clinics worden gegeven onder leiding van ETP lid Yannick Vrielink (1998) samen met Lyan Rensen (1991). Beiden ondersteunen regelmatig de clinics voor BikeChallenge (eigenaar Maarten Nijland) die deze clinic heeft aangeboden te verzorgen.

  In deze clinic brengen we je de basis elementen van het mountainbiken bij zoals klimmen, afdalen, bochtentechniek en ook gaande bezig met balans en coördinatie en tevens leer je wat over bandenkeuze, bandenspanning etc.. Het is een gezellig en ervaren duo topsporters met kennis van zaken. Zij kennen als geen ander, de bergen en dalen, letterlijk en figuurlijk. Ze hebben passie voor de sport en kunnen dat enthousiasme ook overbrengen op een veilige en vooral plezierige manier.

  Overzicht
  Locatie: Clubparkoers Wielersportvereniging ETP Zutphen, Laan naar Eme 95 7204 LZ Zutphen
  Datum: 16 juni 2018
  Tijdstip: 15:00 - 22:30
  Organisatie: evenementen@etp-zutphen.nl
 • Kennismakingsavond nieuwe en toekomstige leden di 15 mei 19:30

  Op dinsdagavond 15 mei en dinsdagavond 25 september van 19:30 - 21:00 houden we een informatieve bijeenkomst
  in het clubgebouw van onze Wielersportvereniging speciaal voor nieuwe leden, ouders van nieuwe leden en mensen welke overwegen te gaan fietsen bij onze vereniging.

  Wat is er allemaal te doen bij Wielersportvereniging ETP Zutphen ?
  Hoe zit het met bonden KNWU en NTFU ?
  Welke disciplines zijn er in de wielersport ?
  Informatie over de Jeugd, Volwassenen wedstrijdparticipatie, evenementen, etc etc
  Welke fiets moet ik kopen, hoe zit hem met de kleding ?

  Allemaal vragen welke wij vaak horen. Op deze avond kunnen we hopelijk veel vragen beantwoorden
  en krijgt de bezoeker een goed beeld van onze vereniging en wat er allemaal te doen is.

  Natuurlijk is er al veel informatie te vinden op onze website : www.etp-zutphen.nl

  Als er nu al vragen zijn welke niet kunnen wachten, mail naar : info@etp-zutphen.nl

  We zien u graag op 1 van onze informatieavonden !

 • Nieuwsbrieven ETP Team Uganda Challenge

  Uganda Classic

  Hier een overzicht van alle nieuwsbrieven van de Uganda Challenge

  Nieuwsbrief no.1 Sponsoren ETP-team Uganda Challenge

  Nieuwsbrief no.2 Sponsoren ETP-team Uganda Challenge

  Nieuwsbrief no.3 Sponsoren ETP-team Uganda Challenge

 • Zwift

  Een aantal ETP-ers doet de wintertraining deels op Zwift. Vijf van hen zitten inmiddels in een speciale  ETP-Zwifters WhatsApp groep en fietsen af en toe met elkaar op Zwift of moedigen elkaar aan.

  Zwift is een virtuele fietsomgeving, waar je ‘digitaal’ kunt fietsen via je pc of tablet. Je hebt wel een smarttrainer nodig die via bluetooth of Ant+ met de app op je pc of tablet communiceert.

  Het heeft diverse virtuele parcoursen in Londen, Richmond en Watopia (speciaal gecreëerd), vlakke-heuvel- en bergritten. Je kunt dit individueel doen of in een groepsrit(Event) waarvoor je je kunt aanmelden. Er zijn diverse ook wedstrijdvormen. Je kunt zelf trainingsvormen samenstellen, maar ook kiezen uit de vele beschikbare trainingen, waar ook vaak een opbouw in zit.

  Via bluetooth of Ant+ van je fietstrainer wordt de weerstand bij beklimmingen of trainingen automatisch verhoogd of verlaagd. Aan het eind van de rit krijg je altijd een overzicht met jouw prestaties. Je account kun je aan Strava, Garmin of een andere app koppelen.
  Afbeelding1Op Zwift fietst je altijd met anderen van over de hele wereld en je ziet ook in beeld wie er bij jou in de buurt fietsen. De namen staan in beeld vermeld plus de tijd die ze voor of achter je liggen. Als je in iemands wiel zit dan heeft dan voel je de verminderde weerstand. Ook vele profs maken gebruik van Zwift. Er zijn zelfs teams die groepsritten organiseren of talentscoutingsevenementen.

  Het is ook bedoeld als sociale fietsomgeving. Je kunt met elkaar communiceren via een speciaal geluidskanaal op getypte berichten, je kunt elkaar kudo’s geven. Daarnaast zit er een soort van spelelement in. Er zijn diverse upgrades te verdienen bij het bereiken van een bepaald aantal kilometers of behaalde wattages, zoals fietsen, wielsets, kleding (uiteraard ook virtueel). Onderweg zijn er ook ‘gadgets’ te verdienen om een tijdje lichter te rijden of aerodynamischer e.d.

  Afbeelding2

  Je moet wel een account aanmaken via de website my.zwift.com waar je maandelijks voor betaalt (tot 15 dec. € 10, daarna € 15 p.m. en per maand opzegbaar).  Overigens kun je Zwift gratis uitproberen (25 km. per maand).

  Afbeelding3

  Een aantal leden zijn heel enthousiast en hopen met meer ETP-ers op Zwift te fietsen en wellicht kunnen we t.z.t. een eigen ETP-event aanmaken. Hoe gaaf zou dat zijn. Vind je het leuk om deel uit te maken van de ETP-Zwifters-appgroep, meld je dan aan bij e_verstegen@hotmail.com of martinbotter@martinbotter.nl

  Voor meer informatie over Zwift kijk op : www.zwift.com

 • 1 juni 2017 19:30 ETP bij RTL Nieuws

  Op 31 mei is er met de jeugd getraind op het industrieterrein de Revelhorst. Een cameraman van RTL 4 heeft opnamen gemaakt voor RTL nieuws voor het item trainen op onmogelijke slechte industrieterreinen. Vanuit de auto maakten we leuke opnamens. De uitzending is op 1 juni om 19.30 uur en duurt wellicht maar 20 seconden!
  rtl

 • Annemoon van Dienst Nederlands Kampioen Veldcross

   

  Annemoon2

  Vandaag is ETP-er Annemoon van Dienst Nederlands Kampioen Veldcross geworden bij de Meisjes Categorie 6 in Appelscha.
  http://www.knwu.nl/veldrijden/wedstrijdkalender/evenement/111327

  Annemoon4Annemoon3

  Een geweldig mooie prestatie. Afgelopen NK Mountainbiken raakte Annemoon haar mooie driekleur wielershirt kwijt, deze moest natuurlijk weer teruggepakt worden en dat is bij deze vandaag gedaan.

  Gefeliciteerd Annemoon namens alle renners van Wielersportvereniging ETP Zutphen !

  Annemoon

 • Clinic Baanwielrennen Wielersportvereniging ETP Zutphen

  Zondag 15 januari 2017 van 09:00 - 12:00 heeft onze vereniging de gehele wielerbaan bij Omnisport in Apeldoorn afgehuurd en het plan is dan om op deze dag met zoveel mogelijk ETP-leden daar te gaan rijden (Max 70 personen). We krijgen een indeling van 2 groepen van 09:00 - 10:30 en een groep van 10:30 - 12:00. Van 12:00 - 13:00 drinken we in het restaurant gezellig nog wat na (op eigen kosten). We kijken eerst wie er allemaal komen en aan de hand daarvan bekijken we hoe we het programma gaan insteken, zodat een ieder op zijn en haar niveau, met en zonder ervaring lekker kan gaan knallen op de baan !

  Alle ETP-leden en alle leeftijden mogen en kunnen hier aan mee doen.
  Kosten bedragen 15 Euro per persoon
  We hebben 3 trainers , 3 mechaniciens en 1 EHBO-er tot onze beschikking die dag.
  Fietsen worden geregeld en zijn aanwezig. Neem, als je deze hebt, wel je eigen SPD-pedalen mee en schoenen mee ! Als je een eigen baanfiets hebt, kun je die natuurlijk ook meenemen.
  Inschrijven kun je je via de pagina :
  https://inschrijven.etp-zutphen.nl/clinic-baanwielrennen/
  Maximaal 70 deelnemers, dus schrijf je tijdig in !

  Vlak voor die tijd zullen we een mail sturen met daarin het definitieve programma.

  Bestuur van Wielersportvereniging ETP Zutphen

 • Rodny Haveman gaat voor de Stelvio Challenge

  Rodny e.j. Haveman

  Prestatie voor het goede doel.
  Ik heb voor het aankomend jaar besloten om niet alleen voor mezelf te fietsen maar ook voor het goede doel.......rodney

  Dit doel is http://www.stichting-pim.nl/.
  Dit zal ik doen via de http://www.stelviochallenge.nl/.
  Dit is een challenge die duurt van 27 juni tot 1 juli 2017.

  de reden dat ik dit doe is omdat ouders met ernstig zieke dan wel gehandicapte kinderen het steeds moeilijker hebben om hun kinderen de zorg te geven en te bieden die ze nodig hebben. Dit door steeds duurdere zorgkosten en steeds meer bezuinigingen.
  Ook zag ik van de week een filmpje op tv over een gezin dat elke dag hun gehandicapte zoon in en uit een gewone gezinsauto moesten tillen omdat er geen geld of subsidie mogelijk was.

  En dit zijn nou precies de dingen waar stichting Pim voor staan.
  Dus sponsor mij als ik in juni op woensdag de Cavia, donderdag de Cancano en op de vrijdag de Stelvio ga bedwingen via alle drie de kanten( althans dit is mijn doel)rodney1

  Sponsoren kun je mij via www.stelviochallenge.nl , klik op de button Deelnemers en zoek mijn profiel, aanklikken en klik op sponsor mij en de instructies volgen tot het einde.
  Alvast bedankt voor alle steun.
  Sportieve groet Rodny, medewerker Wasco afdeling Retouren en Garantie te Twello.

   

   

  dia2

 • Giro d'Italia Benvenuti a Zutphen zondag 8 mei

  De Giro d'Italia komt door Zutphen op zondag 8 mei aanstaande.
  Kijk hieronder voor het programma in Zutphen.

  Giro-Logo_Big-Start-site

   

 • Stichting Zutphen Sportief Giro d'Italia en Olympia's Tour

  Bestuurders Stichting Zutphen Sportief in de organisatie van de doorkomst Giro d'Italia en de start en finish Olympia's Tour in Zutphen.
  Zutphen wielerstad 2016

  image

Artikelen 1 tot 10 van 11 in totaal

Pagina:
 1. 1
 2. 2