Jeugd

Mountainbiken is 'vet'. Vooral in de omgeving van Zutphen. Dankzij de afwisselende omgeving is het in de bossen en op de heidevelden rondom Zutphen een echt 'mountainbike-paradijs'.
Sinds 2001 heeft Wielersportvereniging ETP-Zutphen het initiatief genomen om mountainbiken voor de jeugd binnen de vereniging op te pakken om met name de mountainbike sport onder de jeugd van 8 t/m 17 jaar aandacht te geven. De jeugd is immers de toekomst. Inmiddels zijn er ruim 70 jeugdleden binnen de vereniging die de mountainbike sport beoefenen.

De mountainbike coordinator en het bestuurslid offroad behartigen de belangen van de jeugdleden.
De doelstellingen van het jeugd mountainbiken zijn als volgt :

    Zorgen voor continuiteit voor het jeugd mountainbiken;
    Begeleiden tijdens wedstrijden en trainen voor wedstrijden;
    Het fietsen met de jeugd op de dinsdagavond, woensdagavond en de zaterdagochtend;
    Speciale activiteiten voor de jeugd;
    Jeugdkamp;

Huur fietsen
Mountainbiken is geen goedkope sport, Naast het dragen van clubkleding is het ook noodzakelijk dat je een goede helm draagt. Daarnaast is een mountainbike noodzakelijk. Om jeugdleden de mogelijkheid te geven om de sport te proberen zonder direct een fiets te moeten kopen, heeft onze vereniging een aantal jeugd mountainbikes aangeschaft. Deze kunnen voor een klein bedrag 50 euro per maand (aansluitend 10 euro per week/100 euro borg) worden gehuurd.
Zo kun je eerst bekijken of je de sport wel leuk vindt voordat je veel geld uitgeeft aan een nieuwe of tweede hands fiets.

Proberen?
Wil je een keer een training meemaken? Neem dan contact op een van contactpersonen.