Competities

ETP Zutphen vindt het belangrijk om haar jeugdleden de mogelijkheden te geven om in competities hun krachten te meten met andere mountainbikers. Daarom wordt tijdens het wedstrijd seizoen afgereisd naar mountainbike wedstrijden. Zo worden de jeugdleden de mogelijkheid geboden om onder begeleiding van de jeugdtrainers de eerste stappen te zetten in de mountainbike wedstrijdsport.

In Nederland bestaat de Mountainbike wedstrijdsport uit een relatief kleine groep jeugdleden. Daarom wordt er niet zoals bij het wielrennen veel wedstrijden georganiseerd in de omgeving, maar zijn de wedstrijden verspreid over het hele land.

Een belangrijke competitie voor de mountainbike jeugd is de Nederlandse Jeugd Mountainbike Wedstrijden (JMW). Deze competitie wordt in de maanden maart t/m oktober door het hele land gereden. Enkele jeugdleden van ETP Zutphen doen hier op zeer verdienstelijke wijze aan mee. 

In de wintermaanden wordt er in onze omgeving ook een mountainbike wintercompetitie gereden. ETP organiseerd sinds 2014 één van deze wedstrijden.

Wil je eens een Mountainbike wedstrijd rijden of wil je de trainingen meer laten afstemmen op deze wedstrijden, neem dan contact op met een van de trainers.