Trainingen

Mountainbiken voor volwassenen bestaat uit verschillende aspecten, te weten :

- Techniek- en conditie trainingen
- Gezamenlijke trainingsritten
- Gezamenlijke toertochten

Techniek training

Iedere woensdagavond is het mogelijk om techniek trainingen te krijgen. Deze training is voor volwassenen die hun fietstechniek willen verbeteren. Deze specifieke trainingen zijn het hele jaar door. Aspecten die tijdens deze training aan bod komen zijn: techniek, conditie, afstellen en onderhoud van de fiets. De techniektrainingen vinden plaats op ons eigen parcours aan de Laan naar Eme.

Trainingsritten

Daarnaast is het mogelijk om gezamenlijk trainingsritten te maken op de zaterdagochtend. Deze trainingsritten worden begeleid door ervaren trainers en zijn naast leuk daarom ook erg leerzaam. De trainingsritten worden gehouden op verschillende locaties zoals Eefde, Lochem, Apeldoorn, Eerbeek, Hoch Elten (D), Holten, Schalkhaar, Doetinchem.

Toertochten

In het winterseizoen wordt er vaak gezamenlijk deelgenomen aan verschillende toertochten in de regio. Houdt hiervoor de agenda in de gaten.

In principe geldt dat, op vakanties na, deze trainingen altijd door gaan, toch kunnen er situaties zijn (bijvoorbeeld extreem weer) dat er wordt besloten door de begeleiders deze trainingen te annuleren. In de agenda volwassenen MTB staat altijd de up-to-date informatie of de trainingen c.q. tourritten doorgaan.

Overzicht

Er zijn drie trainingsmomenten in de week (dinsdag, woensdag en zaterdag). De toertochten vinden meestal op zondag plaats.

- Dinsdagavond (vrije training september tot maart)
- Woensdagavond (techniek- en conditie training)
- Zaterdagochtend (trainingsrit)

Wil je meer weten?

Wil je meer weten over Mountainbiken bij ETP of wil je gewoon een keertje meefietsen, neem dan contact op met de MTB coördinator.