Operatie 200

  • Operatie200
 
   

Wat is operatie 200?

De Koninklijke Landmacht bestaat dit jaar 200 jaar. Ter ere van dit bestaan trekt de Landmacht het land in en voeren ze allerlei werkzaamheden voor de samenleving uit. Eén van die projecten is het aanpassen van het veldcross/MTB parcours van ETP Zutphen. Met groot materieel komt de genie uit Wezep naar Zutphen om een lang gekoesterde wens van de vereniging in vervulling te laten gaan.
 
Verenigingen in Nederland konden zich via Radio Veronica aanmelden voor een project dat de Landmacht zou kunnen realiseren. De MTB coördinator, Freek Tjassens Keiser, heeft ons aangemeld. Onlangs kwam het bericht dat de Landmacht het project van ETP heeft geadopteerd. De genietroepen uit Wezep gaan een compleet nieuwe opzet maken voor het parcours naast het clubgebouw van ETP.

Met de nodige aanpassingen biedt het parcours meer uitdaging en trainingsmogelijkheden voor de veldcross en MTB leden. Bovendien kunnen op het parcours beter wedstrijden georganiseerd worden. Wij zijn dan ook heel blij met de toezegging van de 200-jarige landmacht en de medewerking van de gemeente Zutphen.

Met alle betrokkenen zijn inmiddels goede afspraken gemaakt hoe het vernieuwde terrein eruit gaat zien. De eerste voorbereidingen zijn al gestart.

De genietroepen uit Wezep zullen van 22 tot en met 24 april bivak maken in ons clubhuis. De genie gebruikt deze dagen tevens als oefening. Daarom zullen ze ook met groot materieel naar Zutphen afreizen.


Via het project van ETP Zutphen kan de genie aan de samenleving tonen wat ze allemaal kunnen. Het beloofd een waar spektakel te worden.

Tijdens de operatie is het betreden van het terrein in verband met veiligheid verboden. Wij zorgen er voor dat er een plek wordt gemaakt waar vandaan het publiek de werkzaamheden veilig kan bekijken.
 

Via Facebook, Twitter en de deze website kan iedereen de actie volgen.

Koninklijke landmacht 200 jaar