Clubritten op GPS

Alle clubritten voor 2019 zijn te bekijken op RideWithGPS (RWGPS). Vooral voor gebruikers van Wahoo navigatiesystemen is RWGPS een erg handig hulpmiddel.

Lees verder onder het overzicht voor meer informatie over de clubritten.

Bij elke clubrit staat een link om een GPX-bestand (GPS-Exchange) te downloaden. Dit bestand kun je inladen in de meeste GPS navigatiesystemen. Als je een ander formaat wilt gebruiken (bv TCX), dan kan dat via RWGPS doen. Selecteer de link om de route te bekijken en kies daarna de optie voor een download.

Als je op de download link klikt zou je wellicht verwachten dat je een scherm krijgt te zien, welke je vraagt waar je het bestand wilt opslaan. Dit werkt op deze manier voor recentere versies van Google Chrome en Firefox, maar bij andere browsers zal dit niet altijd het geval zijn: deze browsers zullen proberen de inhoud van het bestand in je browser te tonen. Dit komt doordat een GPX bestand op XML gebaseerd is, waardoor deze browsers het bestand tonen als een XML bestand.

Indien je op de link geklikt hebt en je krijgt geen dialoog scherm te zien maar de inhoud van het bestand, dan kun je proberen dit op te slaan. Ga in de menubalk van je browser naar het geopende bestand en selecteer Opslaan als… / Save as… Zorg er wel voor dat de bestandsnaam eindigt op .gpx.

Omdat nog niet iedereen in het bezit is van een GPS, zijn de clubritten ook beschikbaar als PDF bestand met daarin de routebeschrijving

Alle GPX bestanden downloaden (ZIP)