Clubritten op GPS

De meeste clubritten zijn inmiddels ook als GPX (GPS Exchange) bestand beschikbaar. Hiermee kun je ze inladen in de meeste GPS navigatie apparaten.

Als je op de download link klikt zou je wellicht verwachten dat je een scherm krijgt te zien, welke je vraagt waar je het bestand wilt opslaan. Dit werkt op deze manier voor recentere versies van Google Chrome en Firefox, maar bij andere browsers zal dit niet altijd het geval zijn: deze browsers zullen proberen de inhoud van het bestand in je browser te tonen. Dit komt doordat een GPX bestand op XML gebaseerd is, waardoor deze browsers het bestand tonen als een XML bestand.

Indien je op de link geklikt hebt en je krijgt geen dialoog scherm te zien maar de inhoud van het bestand, dan kun je proberen dit op te slaan. Ga in de menubalk van je browser naar het geopende bestand en selecteer Opslaan als… / Save as… Zorg er wel voor dat de bestandsnaam eindigt op .gpx.

Omdat nog niet iedereen in het bezit is van een GPS, zijn de clubritten ook beschikbaar als PDF bestand met daarin de routebeschrijving

Alle GPX bestanden downloaden (ZIP)