Competities

Wanneer je wedstrijden wilt fietsen zijn er veel mogelijkheden, ga naar de site van de knwu en je vindt hier alleen wedstrijden welke in knwu verband worden verreden. Voor veel beginnende wielrenners kan deze stap erg hoog zijn. Het niveau en hierdoor de snelheid ligt hoog.

Binnen ons district, district Oost, worden ook veel trainingswedstrijden georganiseerd. Deze wedstrijden zijn ideaal voor de beginnende wedstrijdfietser. Het tempo ligt vaak wat lager en men kan makkelijker weer aansluiten als ze gedubbeld worden door het peloton.

In onze omgeving worden ern drie soorten zomeravond comeptities verreden. Veel ETP-ers rijden in de zomer de zomer avondcompetitie in Deventer en/of de zomeravondcompetitie in Doetinchem. Deventer is altijd op woensdag en Doetichem op donderdag. Vooral doetichem is de beschermde ligging van het parcours zeer geschikt voor de beginnende wedstrijdwielrennen. In Midden-Noord velluwe wordt er ook een zomeravondcompetitie vereden.

Voordat het wedstrijdseizoen echt losbarst, rond eind maart begin april. Worden in ons district veel trainingswedstrijden gereden, de belangrijksten zijn:

Doetinchem:

De zwaluwen in Doetinchem organiseren in maart een viertal wedstrijden, de eerste twee data zijn inmiddels al geweest. Wat Doetinchem bijzonder maakt is dat er in één peloton wordt gereden. Dus elite tussen de masters en nieuwelingen. Hierdoor kun je makkelijker goede snelheidstrainingen doen. Daarnaast ligt het Parcours van de zwaluwen beschut tussen de bedrijven, wat de koers, soms wat rustiger maakt.

Meer informatie:
www.RTVdezwaluwen.nl

Exel

Al jaren organiseren wielervereniging de Paaschberg de trainingswedstrijden in Exel. In exel wordt er in verschillende groepen gestart. Dat betekend dat de masters bij de masters rijden, de nieuwelingen bij de nieuwelingen enz. In Exel kun je goed zien waar je staat omdat je met je eigen groep fietst. Exel is wel een open rondje, vlak en open terrein, wat bij veel wind de wedstrijd zwaar kan maken, vooral voor de beginnende wedstrijdrenner.

Meer informatie:
www.depaaschberg.nl

SIJC

Al enkele jaren wordt door verschillende vereniging rond de IJssel de Salland IJssel competitie georganiseerd. Eind februari begin maart worden er een achttal wedstrijden georganiseerd. Ook hier wordt er net als in Doetinchem in één peloton gereden. Gezien het moment van deze wedstrijden, zijn deze wedstrijden ideaal voor de wedstrijdrijders die eind maart hun eerste wedstrijden zullen rijden. ETP Zutphen organiseert op de Mars twee van deze wedstrijden.

Meer informatie:
www.sijc.nl

Andere wedstrijden bij ons in de omgeving:

Zomeravondcompetitie organiseert voorjaarswedstrijd in t'Loo, kijk verder onder www.zomeravondcompetitie.info.

Wil je meer informatie hebben over wedstrijdwielrennen, neem dan contact op met met de contactpersoon