Cyclingteam Achterhoek

Cyclingteam Achterhoek 2000

Cyclingteam Achterhoek 2000

Samenwer­king tussen Achterhoekse wielervereni­gingen

Cyclingteam Achterhoek is opgericht in het jaar 2000. Een aantal Achterhoekse wielerverenigingen sloegen destijds de handen ineen en vormden een wielerploeg die de naam Achterhoek 2000 droeg. In de loop der jaren heeft Achterhoek 2000 meerdere veranderingen ondergaan, maar het doel van de ploeg bleef altijd hetzelfde: renners in- en uit de Achterhoek opleiden. De laatste jaren werd er gefocust op de Nieuwelingen en Junioren. Sinds 2018 kent Achterhoek 2000 ook weer een Elite/Beloften selectie, daarbij werd de ploeg ook omgedoopt naar Cyclingteam Achterhoek.

Deze samenwerking tussen verschillende Achterhoekse wielerverenigingen is opgezet om in combinaties klassiekers te kunnen rijden in Nederland. Omdat je alleen in ploegenverband mag deelnemen aan deze wedstrijden betekent dit voor kleine verenigingen dat zij waarschijnlijk nooit een volledige ploeg kunnen vormen. Dankzij deze samenwerking is die mogelijkheid er wel!

Klassiekers zijn wielerwedstrijden die op een groot parcours worden afgelegd. De afstanden zijn langer dan de criteriums, tussen de 80 en 120 km. Ze zijn te vergelijken met etappes van de profs. Begeleidt door politiemotoren en volgauto’s rijden de jongens hun wedstrijd. Voor de jongens een ware beleving.

Enkele jaren geleden hebben de verenigingen Stofwolk Eibergen, RTV Vierakker/Wichmond, Pedelaars Aalten, Zwaluwen Doetinchem en ETP Zutphen deze samenwerking opgezet. ETP-er John Zennipman heeft in het verleden veel voor CT Achterhoek betekend.

De belangrijkste doelstelling van Cyclingteam Achterhoek is om talentvolle renners uit de regio de mogelijkheid te bieden om deel te nemen aan klassiekers. Daarnaast wordt onder begeleiding van de trainers van de deelnemende verenigingen ook gezamenlijk getraind. Op deze manier hopen we te bereiken dat meer jongens van de Achterhoekse verenigingen de aansluiting met de nationale top kunnen behalen.

Bekijk ook eens de facebook pagina van Cyclingteam Achterhoek.