Competities

Vanuit de begeleiding van de jeugd vinden wij het belangrijk om het rijden van wedstrijden te stimuleren. In de praktijk komt dit er op neer dat we met een groep begeleiders en kinderen naar de OJC competitie gaan.De Oostelijke Jeugd Competitie heeft als doel om (nieuwe) jeugdrenners op een laagdrempelige wijze kennis te laten maken met fietsen in wedstrijdverband. Met een aantal verenigingen in de buurt is daarom een competitie opgestart die momenteel bestaat uit een 6-tal wedstrijddagen en verschillende wedstrijdvormen (tijdrit, criterium, afvalkoers en ploegentijdrit). Op deze wijze kan iedereen op een eenvoudige en laagdrempelige manier kennis maken met de wedstrijdsport.

Ook de zomeravond competitie in Deventer heeft tegewoordig een aparte jeugdstart, zodat jeugdleden op een leuke manier kennis kunnen maken met het wedstrijdrijden.

Voor de oudere jeugd zijn de trainingswedstrijden in Deventer of Doetinchem geschikt om je te meten met leeftijdsgenoten, maar is er natuurlijk ook keuze uit vele KNWU criteriums. De KNWU wedstrijden worden door de renners (oudere jeugd) meestal individueel of in kleine groepjes bezocht.

De wedstrijdkalender kun je terugvinden op www.knwu.nl. Houd er wel rekening mee dat de KNWU wedstrijden van een hoger niveau zijn, er er dus ook meer spelregels gelden. Zo heb je vaak een aparte wdstrijdlicentie nodig, en wordt er bij jeugdrenners gecontroleerd op het juiste verzet. Als je aan deze wedstrijden deel wilt nemen, overleg dan eerst met één van de trainers of dit een goede optie voor je is. Zij kunnen je ook informeren over de verdere spelregels.