Trainingen

Jongere jeugd (10-13 jaar)
Maandag 19:00 - 20:00 (voor- en naseizoen 18:30-19:30)
Woensdag 19:00 - 20:00 (voor- en naseizoen 18:30-19:30)

Oudere jeugd (13 jaar en ouder)
Maandag 19:00 - 20:30 (voor- en naseizoen 18:30-20:00)
Woensdag 18:30 - 20:00 (voor- en naseizoen 18:30-20:00)

De eerste en de laatste trainingen in april en september starten vaak een half uur eerder en zijn wellicht iets eerder afgelopen i.v.m. het al donker worden (verlichting meenemen!). Alle trainingen staan vermeld op de agenda.

Op maandag is er altijd een hersteltraining, uitfietsen genoemd. Alle aanwezige kinderen worden onderverdeeld in drie of vier groepen. Zodat er altijd een groep is welke bij je niveau of snelheid past. Ook de volwassen wedstrijdrijders fietsen dan vaak mee.

Locatie
Op woensdag trainen we met de jongere jeugd op industrieterrein De Revelhorst (nabij stortplaats). De nadruk zal hierbij liggen op techniek en conditie. Uiteraard zijn ouders welkom om te komen kijken of zelfs mee te doen.

De oudere jeugd heeft geen vaste trainingslocatie. Deze is afhankelijk het het trainingsdoel en de weersomstandigheden. Een intervaltraining doen we op de Revelhorst, maar soms ook op een rondje bij Cortenoever of buiten Vorden. Voor een klimtraining gaan we naar Laag-Soeren en bij genoeg wind kunnen we ervoor kiezen om ergens een waaiertraining te doen.

Afhankelijk van de vorderingen op het gebied van fietsbeheersing, rijtechniek, inzicht en uithoudingsvermogen kan een renner doorstromen of teruggeplaatst worden naar een lagere of volgende groep. Een keuze om iemand naar een andere groep te plaatsen ligt bij de gezamenlijke trainers en staat niet ter discussie.

Routes
Op de site van "Ride With GPS" staan routes die gereden kunnen worden. Afhankelijk van het soort training en weersomstandigheden zal één van deze routes worden gereden. Maar uiteraard rijden we ook af en toe lekker door de omgeving zonder begeleiding van de GPS.

Om een route op je GPS te krijgen moet je die route downloaden via RWGPS. Selecteer de link om de route te bekijken en klik op "Go to Route". Kies bij "More" de optie "Export as File" om het bestand te downloaden. Kies voor GPX- of TCX-formaat omdat dit op de meeste apparaten werkt.

Agenda
In de agenda kun je zien wanneer er gefietst wordt. Ook wijzigingen worden hier doorgegeven. Onder trainingsinformatie worden annuleringen van trainingen gemeld. Controleer dus voor de training altijd de agenda!